2021-2022学年江西省宜春市某校初二(上)期中考试英语试卷
一、单选题
1. What ________ you ________ every weekend when you were in Grade 7? A.will; do
2. We couldn't buy anything because ________ of the shops were open. A.all
3. —I really want to join the square dance. Can I learn the dance well? —Yes, Mom! Nothing is impossible ________ you put your heart into it! A.as long as
4. Write it ________ possible and try not to make any mistakes. A.as careful as C.more careful
5. Mrs. Wang always asks us to ______ conversation(对话)in the English classes. A.make up
6. —Who do you think is ________ in Mulan?
—Zhao Wei. I think she did ________ than any other actor or actress. A.creative; better B.more creative; worse C.the most creative; better D.the most creative; the worst
7. —It's too hot. Would you mind my ______ the window? —______. Do it as you like, please. A.to open; OK
C.opening; Of course
8. At times, parents find it difficult ________ with their children. A.talk 二、完形填空
Do you hear of Little Mix?(1)________ do you know about Little Mix? Little Mix is a
British girl group(组合). They became(2)________ after a British talent show. They are the first and, so far, only group to(3)________ the competition.
B.talked
C.talking
D.to talk
B.opening; Certainly not D.open; Good idea
B.turn up
C.end up
D.look up
B.as carefully as D.less careful
B.as soon as
C.even if
D.unless
B.both
C.nothing
D.none
B.did; do
C.do; do
D.are; doing
试卷第1页,总17页
The(4)________ of Little Mix has a special meaning. \"Little\" means they are young girls. The oldest one was born in 1991, and the(5)________ was born in 1993. \"Mix\" means they are different(6)________ each other.
Little Mix(7)________ a lot of young fans(迷). The four girls think it's(8)________ to give fans a positive(积极向上的)message. Students(9)________ have some troubles(苦恼)at school or at home. Their music can help them feel(10)________. The four girls work very hard every day,(11)________ they feel great to sing on the stage(舞台), meet their fans and stay with each other. They are more(12)________ sisters. Now this group is really(13)________. Do you want them to come to China one day? If you are(14)________ in them, you can try listening to their songs. I am(15)________ you will like them. (1) A.When (2) A.enough (3) A.win (4) A.example (5) A.newest (6) A.in (7) A.has (8) A.necessary (9) A.should (10) A.more
试卷第2页,总17页
B.What C.Who D.Why
B.crowded C.popular D.comfortable
B.watch C.play D.touch
B.name C.song D.look
B.freshest C.heaviest D.youngest
B.of C.for D.from
B.meets C.takes D.joins
B.poor C.talented D.worried
B.may C.need D.could
B.most C.worse D.better
(11) A.if (12) A.as (13) A.famous (14) A.good (15) A.sure 三、选词填空
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
B.happy
C.ready
D.full
B.similar
C.interested
D.lucky
B.meaningless
C.unlucky
D.careful
B.like
C.with
D.about
B.though
C.but
D.when
competition, successful, happen, usually, win, from, appear, however, fourth, famous The reality show is a kind of television program.(1)________, a reality show has many series. And it can be shown on TV for many years.
The reality show is quite different(2)________ other kinds of TV shows. Because it shows the life
of common people and there are no actors or actresses playing in it. It often shows true stories that(3)________ in people's daily life. So many people enjoy watching reality shows. The first reality show(4)________ in the 1990s in America. At that time, the most(5)________ and popular reality show was Survivor. It was popular around the world. Reality shows also show different kinds of(6)________. For example, there is a Chinese reality show called The Voice of China. In this show, there are(7)________ Chinese singers. Their job is to find their favorite students and help them be the(8)________. The show is very(9)________. Lots of people like to watch it.(10)________, some people don't like to watch reality shows. They think the stories in the shows are made up. 四、阅读理解
The summer vacation is coming. Tommy and Kelly want to go to Beijing for a visit. After looking for information about Beijing on the Internet, they made a plan for the trip. Please look at the following form.
Plan for the Trip to Beijing How Take K1 train on November 5th How long For 8 days 试卷第3页,总17页
The hotel Places Xilong Hotel The Forbidden City, The Summer Palace, Beijing Zoo Shijingshan Amusement Park Zhongguancun Shopping Mall, Wangfujing Street
(1)How will Tommy and Kelly go to Beijing? A.By ship
(2)How long will Tommy and Kelly stay in Beijing? A.For eight days C.For five days
(3)Which of the following places will they NOT go to? A.The Forbidden City C.Wangfujing Street.
I spent my last vacation trekking(徒步)in Nepal(尼泊尔), a small country in the
Himalaya Mountains of Asia. On a trekking vacation, you walk for long distances through the mountains. There are very few roads in Nepal, so trekking is the best way to travel. It's best if you hire(雇佣)a guide. The guides know the best paths to take and they also help trekkers with their bags. Our guide even cooked our food for us. Every day we trekked for about four hours before lunch, and about two hours in the afternoon. At the end of the day's trek, we sat around a campfire and talked about the things we saw. Then we went to sleep in large tents. Every morning our guide brought breakfast to our tent. It was great. At the end of the trip, I didn't want to go home!
(1)How long did the writer walk every day? A.Two hours. C.Six hours.
(2)The word \"trekkers\" in the passage means \"________\". A.people who cook your food B.people who travel by walking C.people who carry bags for you D.people who live in Nepal
(3)What did the writer think of the trip? A.Boring.
试卷第4页,总17页
B.By train C.By plane D.By bus
B.For seven months. D.For two months
B.Beijing Zoo
D.Beijing Olympic Park
B.Four hours. D.Seven hours.
B.Funny. C.expensive. D.Terrible.
(4)What is the best title for this reading? A.Traveling through Asia C.Exercise and Health
About 10 years ago. Wu Lei was just a child star. He was in many advertisements and TV dramas. Bom in 1999, Wu has turned into a real actor in recent years. He plays the leading role in the movie Asure (《阿修罗》). He works with big names including Liang Jiahui and Liu Jialing.
In Wu's own words, he is a \"hot\" person. Indeed, with shiny eyes and a big smile, he looks youthful and energetic. Though he has acted in more than 40 TV dramas since 2005, he keeps his playful side. When he acted in Tornado Girl(《旋风少女》), he played with the props(道具)in his free time. His co-workers all saw him as an \"active\" guy. In his free time. he loves playing basketball.
He loves acting. \"When I finish a shot well, it's just like making a three-point shot on
the basketball court. It's so cool,\" he told sohu.Com. Hu Ge, who worked with him in Nirvana in Fire(《琅琊榜》), praised him or his \"talented\" acting. However, Wu is not simply an actor. He seems to be an example for the post-1995 generation(95 后). Even he himself actively speaks for his generation. \"I feel we are more independent and creative. We are not afraid to express our own ideas,\" he told thepaper.cn. \"The bad thing is that we don't often talk with our family.\" This opinion wins people's hearts.
(1)How many TV dramas has Wu Lei acted in since 2005? A.More than 10. C.More than 30.
(2)In which movie does Wu Lei play the leading role? A.Nirvana in Fire. B.Tornado Girl. C.Asura.
D.The Legend of the Condor Heroes.
(3)According to the passage, what do we know about Wu Lei? A.Wu Lei is afraid of something. B.Wu Lei is talented.
C.Wu Lei doesn't talk with his family.
D.Wu Lei wants to be more independent and creative.
(4)Which of the following is right? A.Wu Lei was just a child star.
试卷第5页,总17页
B.The People of Nepal
D.Walking in the Mountains
B.More than 20. D.More than 40.
B.Wu Lei is over 25 years old.
C.Wu Lei has worked with famous actors/actresses. D.Wu Lei likes playing football.
One day, a raven(渡鸦)happened to fly past a lake. Looking at the lake, he saw the most beautiful animal he had ever seen. It was a swan(天鹅)and its feathers(羽毛)were as white as snow. The swan was playing with other birds happily, talking and dancing. And it seemed that the other birds all liked to stay with it. When he looked at his own feathers, they were as black as coal. The raven was very angry with the swan. \"How can the swan have such wonderful feathers?\" said the raven. What should he do with his feathers? He thought it over and over.
Then, the raven decided that he also wanted to have white feathers like the swan's. From that day on, the raven began to live like the swan. He moved his home from the woods to the lake. He also started to eat water plants like the swan. He tried his best to talk and dance with the other birds. The most important was that each day, the raven would wash his
feathers, hoping that they would turn white. Even he went to the nearby rivers and ponds to wash his feathers because he thought the water in the lakes was not enough for him to wash them. But no matter how hard he washed his feathers, they remained black.
As he ate only water plants, he soon grew thinner and thinner. Not many days later, the raven died.
(1)The underlined word \"it\" in Paragraph 1 refers to ________. A.the raven
(2)Why was the raven angry with the swan? A.His own feathers were as white as snow. B.The swan did not have black feathers like him C.The swan had beautiful white feathers D.The swan lived in the lake with other birds
(3)Where was the raven's natural home? A.The lakes
(4)Why did the raven want to live like the swan? A.He wanted to make friends with the swan B.He wanted to see the swan's white feathers C.He wanted to eat water plants D.He wanted to become a swan 五、七选五阅读
I don't have to explain to you why sleep is important. Our bodies have a need for daily and
试卷第6页,总17页
B.the swan C.the feather D.the water
B.The ponds C.The woods D.The rivers
deep relaxation. However many people suffer(遭受)from disruptive sleep(失眠)through night after night,(1)________. Rest with the sun
When the sun goes down, it's a sign for you to begin to relax. Of course, you don't have to go to sleep at once, but begin to relax your body. Rest with some light reading or by relaxing on your sofa. You'd better not take high-energy activities,(2)________. Make your bedroom the room for rest
(3)________ When you put your televisions or computers in your room, they make it difficult for you to fall asleep. Put away any unnecessary things and make it a place mainly for relaxation. (4)________
When it's time to sleep, your body prefers to sleep and doesn't like to do anything else. When you eat too much before going to bed, your body will work hard to digest(消化)all that food. It can't get the best preparation for sleep. So experts say it's better to have about 3 hours between dinner time and bedtime. Clear your mind
Worry is the sleep thief, too. It's hard to relax when your mind is still working. Make some space at night for your own quiet time. Read something that will encourage you to let your problems go. 80.
Good sleep makes you healthy! Try now!
A. when you stop worrying, you will sleep better. B. The bedroom isn't the room for you to play or study. C. It's good for your study. D. such as playing basketball at night. E. Don't eat too much at bedtime. F. for example, you can listen to some light music. G. If that's you, the following can help you get some good sleep. 六、七选五对话
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: What do you think of Sports World?
B:(1)______ But I love Super Interview best.
A: Me, too. I like the host(主持人)Dai Jun.(2)______
B: I like both Li Jing and him. A:(3)______
B: They like Zhou Libo's talk show. They both like the host Zhou Libo.(4)______
试卷第7页,总17页
A: What else do they like?
B: Oh, my mother likes soap operas, but my father can't stand them.(5)______
A. He loves World News. B. He is great. C. I watched TV at home last night. D. What about your parents? E. Do you agree? F. But I don't like him. G. I don't mind it. 七、书面表达
根据下面表格提供的信息,写一篇短文介绍你和你的好朋友Lisa的相同之处和不同之处,80词左右。
Lisa 不同点 ①更高,更开朗 ②每天锻炼 ③喜欢看电影 ①喜欢玩电脑游戏 ②每周锻炼三次
相同点 ①喜欢音乐和运动 ②喜欢阅读,周末一起去图书馆 ③学习成绩好 我 ______
试卷第8页,总17页
参与试题解析
2021-2022学年江西省宜春市某校初二(上)期中考试英语试卷
一、单选题 1. 【答案】 B
【考点】 一般过去时 【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查一般过去时。句意:当你在7年级时,每个周末你都是做什么?根据when you were in Grade 7?可知,是问过去的事情。应该用一般过去时,助动词用did。故选B。 2. 【答案】 D 【考点】 不定代词 【解析】 此题暂无解析 【解答】
D 考查不定代词辨析。句意:我们不能买到任何东西,因为没有商店是开门的。A 三者以上都;B 两者都;C 没有事情;D 三者以上都不。根据We couldn't buy anything可知,是所有的商店都不开门,所以none符合句意。故选D。 3. 【答案】 A
【考点】 条件状语从句 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查条件状语从句。根据设空处前后句的Nothing is impossible和you put your heart into it可以推测答语的句意是“只要你用心,没有什么是不可能的。”表示“只要……”用短语as long as,引导一个条件状语从句,故选A。 4. 【答案】 B
【考点】
副词的原级比较 【解析】 此题暂无解析
试卷第9页,总17页
【解答】
B 考查副词的原级比较。句意:尽可能仔细地写,尽量不犯任何错误。as...as possible尽可能......。是固定短语。as和as之间要用形容词或副词的原级。careful仔细的,是形容词。carefully仔细地,是副词。write写,是动词,应该用副词carefully修饰动词,作状语。Write is as carefully as possible要尽可能仔细地写。故选B。 5. 【答案】 A 【考点】 V.+up 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查动词短语辨析。make up:编造,弥补;turn up:出现;end up:结束;look up:拜访。故该句句意:王老师总是让我们在英语课上编造对话。故选A。 6. 【答案】 C
【考点】
形容词的比较级和最高级 【解析】 此题暂无解析 【解答】
C 考查形容词的比较级和最高级。句意:——你认为谁在《花木兰》中最有创作
力? ——赵薇。我认为她比其他的男女演员做得都好。A 有创作力的(形容词原级),较好;B 较有创作力的,最坏的;C 最有创作力的,较好;D 最有创作力的,最坏的。根据in Mulan可知,是三者以上的人进行比较,应该用形容词的最高级。所以第一空,应该填the most creative最有创作力。根据than可知,第二空应该填比较级better。故选C。 7. 【答案】 B
【考点】
其他情景交际话题 动名词 【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查动名词和情景交际。Would/Do you mind (one's) doing sth.?“你介意某人做某事吗?”,固定搭配,故排除选项A和D;由答句中的Do it as you like, please.可知回答不介意,用Certainly not。句意:——太热了,你介意我打开窗户吗?——当然不介意,你请随便吧。故选B。 8. 【答案】
试卷第10页,总17页
D
【考点】 动词不定式 【解析】 此题暂无解析 【解答】
D 考查动词不定式。句意:有时候,父母发现和他们的孩子们谈话很难。固定句型find+it+形容词+to do(动词不定式)发现做某事是......,it是形式宾语,形容词是宾语补足语,to do(动词不定式)是真正的宾语。故选D。 二、完形填空 【答案】 B C A B D D A A B D C B A C A
【考点】 说明文完形 日常生活类 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)B 考查特殊疑问词。句意:关于Little Mix你知道什么?A 什么时候;B 什么;C 谁;D 为什么。根据下文Little Mix is a British girlgroup(组合).Little Mix是一个英国女子组合。那么空处是询问Little Mix是什么,疑问词用what。故选B。
(2)C 考查形容词。句意:在英国的一个才艺展示节目之后她们变的流行。A 足够的;B 拥挤的;C 流行的;D 舒服的。根据下文They are the first and, so far, only group to(3)________ the competition.可知,这个组合出名了,所以她们很受欢迎。故选C。 (3)A 考查动词。句意:她们是迄今为止第一支赢得竞赛的组合。A 赢得;B 观看;C 玩;D 触摸。根据前后语境可知她们赢得了这场竞赛,使用动词win最为贴切。故选A。
(4)B 考查名词。句意:她们组合的名字有特殊的含义。A 例子;B 名字;C 歌曲;D 外表。根据下文\"Little\"means…“Mix\" means…可知,此处是对这个组合名字的含义的解释。那么空处使用名词name最为贴切。故选B。
试卷第11页,总17页
(5)D 考查形容词的最高级。句意:年纪最大的出生于1991年,最小的出生于1993年。A 最新的;B 最新鲜的;C 最重的;D 最年轻的。根据前后语境可知分别介绍最年轻的和最年老的出生年份,使用形容词的最高级youngest最为贴切。故选D。 (6)D 考查介词短语。句意:Mix意思是她们互相不同。A 在里面;B .......的;C 为了;D 来自。考查短语be different from和......不同。故选D。
(7)A 考查动词。句意:他们拥有很多年轻的粉丝。A 拥有;B 遇见;C 花费;D 加入。根据前后语境可知前后为所属关系,使用动词has最为贴切。故选A。
(8)A 考查形容词。句意:这个女孩觉得给粉丝们传递积极向上的信息很有必要。A 有必要的;B 穷的;C 有才能的;D 担忧的。根据下文Students(9)________ have some troubles(苦恼)at school or at home. Their music can help them feel(10)________.可知给粉丝们传递积极向上的信息很有必要。故选A。
(9)B 考查情态动词。句意:学生们在学校或者家里可能有一些苦恼。A 应该;B 可能;C 需要;D 可以。根据前后语境可知可能有一些苦恼,不能太绝对,使用may最为贴切。故选B。
(10)D 考查形容词的比较级。句意:她们的音乐可以帮助学生们感觉好一点。A 更多的;B 最多的;C 更坏的;D 更好的。根据前后语境可知音乐可以帮助学生们感觉好一点,使用better最为贴切。故选D。
(11)C 考查连词。句意:她们是迄今为止第一支赢得竞赛的组合。A 如果;B 尽管;C 但是;D 当......的时候。根据前后为转折关系,使用连词but最为贴切。故选C。 (12)B 考查介词。句意:她们更像是姐妹。A 作为;B 像;C 带有;D 关于。考查短语be like 像......,使用介词like最为贴切。故选B。
(13)A 考查形容词。句意:现在这个组合真的很著名。A 著名的;B 无意义的;C 不幸的;D 小心的。根据Do you want them to come to China one day? If you are(14)________ in them, you can try listening to their songs.可知她们很受欢迎很有名气,使用形容词famous最为贴切。故选A。
(14)C 考查形容词。句意:如果你对她们感兴趣,你可以试着听听她们的歌曲。A 好的;B 相似的;C 感兴趣的;D 幸运的。考查短语be interested in sth.对某事感兴趣。故选C。
(15)A 考查形容词。句意:我敢肯定你会喜欢她们。A 确定的;B 高兴的;C 准备;D 充实的。固定短语be sure确定......。故选A。 三、选词填空 【答案】
(1)Usually,(2)from,(3)happen,(4)appeared,(5)famous,(6)competitors,(7)four,(8)winner,(9)successful,(10)However 【考点】
可数名词及其单复数 普通名词 一般过去时 副词在句中的作用 实义动词
形容词在句中的作用 基数词 其他副词
试卷第12页,总17页
选词填空(篇) 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)Usually 考查副词。句意:通常,真人秀节目有很多系列。副词修饰整个句子,usually通常,副词,故填Usually。
(2)from 考查介词。句意:真人秀不同于其他种类的电视节目,be different from不同于,故填from。
(3)happen 考查实义动词。句意:它经常展示发生在人们日常生活中的真实故事。happen发生,不及物动词,本文陈述事实,客观评价,用一般现在时,that引导定语从句,谓语动词的形式和先行词stories保持一致,用动词原形,故填happen。
(4)appeared 考查一般过去时。句意:第一个真人秀节目出现在20世纪90年代的美国。appear出现,不及物动词,根据时间状语in the 1990s可知,句子用一般过去时,动词用过去式,故填appeared。
(5)famous 考查形容词。句意:那时候,最著名、最受欢迎的真人秀节目是《幸存者》。famous著名的,形容词,the most famous最著名的,形容词最高级,故填famous。
(6)competitions 考查可数名词复数。句意:真人秀也展示了各种各样的竞争。competition竞争,可数名词,all kinds of+名词复数,故填competitions。
(7)four 考查基数词。句意:在这次节目中,有四个中国歌星。four四个,基数词,后边跟可数名词复数,故填four。
(8)winner 考查可数名词单数。句意:他们的工作是找到他们最喜欢的学生,并帮助他们成为获胜者。结合句意可知,这里的获胜者是单数意义,故填winner。
(9)successful 考查形容词。句意:这个节目很成功。successful成功的,形容词,在句中作表语,故填successful。
(10)However 考查副词。空前句意:许多人喜欢看这个节目。空后句意:一些人不喜欢看真人秀。前后句之间是转折关系,however然而,表转折,用标点符号隔开,故填However。 四、阅读理解 【答案】 B A D
【考点】 应用文阅读 细节理解题 日常生活类阅读 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)B 细节理解题。根据表格第二行中Take K1 train on November 5th乘坐11月5日的K1火车。可知,汤米和凯利打算乘火车去北京旅行。故选B。
(2)A 细节理解题。根据表格第三行中For 8 days可知,汤米和凯利打算在北京呆8天。故选A。
试卷第13页,总17页
(3)D 细节理解题。根据表格第五行中The Forbidden City, The Summer Palace, Beijing Zoo; Shijingshan Amusement Park; Zhongguancun Shopping Mall, Wangfujing Street.故宫、颐和园、北京动物园;石景山游乐园;中关村购物中心、王府井大街。可知,文中没有提到北京奥林匹克公园。故选D。 【答案】 C B B D
【考点】 说明文阅读 细节理解题 日常生活类阅读 词义猜测题 标题归纳题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)C 细节理解题。根据文章Every day we trekked for about four hours before lunch, and about two hours in the afternoon.(我们每天午饭前要跋涉大约4个小时,下午要跋涉大约2个小时。)可知,午饭前4小时,下午2小时,共计6小时。故选C。 (2)B 词义猜测题。根据文章On a trekking vacation, you walk for long distances through the mountains. There are very few roads in Nepal, so trekking is the best way to travel.(在徒步旅行的假期里,你要在山里走很远的路。尼泊尔的道路很少,所以徒步旅行是最好的旅行方式。)可推知,trekker意为:步行旅行的人。故选B。
(3)B 细节理解题。根据文章It was great.可知,作者认为旅行是有趣的事。故选B。 (4)D 标题归纳题。根据文章内容可知,文章主要介绍了在尼泊尔徒步旅行,所以D项“在山里步行”最适合作文章标题。故选D。 【答案】 D C B C
【考点】 记叙文阅读 细节理解题 人物故事类阅读 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)D 细节理解题。根据第二段中Though he has acted in more than 40 TV dramas since 2005, he keeps his playful side.他已经出演了40多部电视剧,但他仍然保持着顽皮的一面。可知,2005年以来,吴磊演过40多部电视剧。故选D。
试卷第14页,总17页
(2)C 细节理解题。根据第一段中He plays the leading role in the movie Asure(《阿修罗》).在电影中他扮演主角阿修罗。可知,吴磊在电影《阿修罗》里演主角阿修罗。故选C。
(3)B 细节理解题。根据最后一段中\"I feel we are more independent and creative. We are not afraid to express our own ideas,\" he told thepaper.cn. \"The bad thing is that we don't often talk with our family.\"他告诉paper.cn:“我觉得我们更加和富有创造力。我们不怕表达自己的想法。” “最糟糕的是我们不经常与家人交谈。”可知,从这篇文章中,我们了解到吴磊担心害怕一些事情,他想要变得更和有创造力,可是没办法经常和家人交谈。文中没有提到关于吴磊才华方面的内容。故选B。
(4)C 细节理解题。根据第一段中He works with big names including Liang Jiahui and Liu Jialing.他曾与梁家辉和刘嘉玲等知名人士合作。可知,吴磊跟知名演员合作过。故选C。 【答案】 B C C D
【考点】
逸闻趣事类阅读 记叙文阅读 代词指代题 细节理解题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)B 代词指代题。根据划线词it所在的句子,及其上文The swan was playing with other birds happily, talking and dancing. And it seemed that the other birds all liked to stay with it.这只天鹅正在愉快的和其他的鸟愉快的玩耍、说话和跳舞。似乎其他的鸟都喜欢和它待在一起。可知,这里的it指上文中的白天鹅。故选B。
(2)C 细节理解题。根据第一段中When he looked at his own feathers, they were as black as coal. The raven was very angry with the swan. \"How can the swan have such
wonderful feathers?\" said the raven.当他看自己的羽毛的时候,它们就像煤炭一样黑,这只渡鸦非常生天鹅的气。这只渡鸦说道,这只天鹅怎么有如此美丽的羽毛呢?可知渡鸦生气的原因是天鹅拥有白色美丽的羽毛。故选C。
(3)C 细节理解题。根据第二段中He moved his home from the woods to the lake.他把家从森林里搬到湖泊上。可知他原来的家在森林里。故选C。
(4)D 细节理解题。根据文中the raven would wash his feathers, hoping that they would turn white.渡鸦洗它的羽毛,希望它们变白。可知渡鸦和白天鹅一样生活是想让羽毛变白变成一只白天鹅。故选D。 五、七选五阅读 【答案】 G,D,B,E,A 【考点】 七选五阅读
试卷第15页,总17页
【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)G 根据前面However many people suffer(遭受)from disruptive sleep(失眠)through night after night.“然而很多人遭受整夜整夜的失眠。”引入了人失眠这个问题,选项G“如果是你,下面这些可以帮助你睡个好觉。”引出了下文如何治疗失眠。故选G。
(2)D 文章第二段提到Rest with some light reading or by relaxing on your sofa. You'd better not take high-energy activities.“休息的时候可以轻松阅读或者在沙发上轻松一下,你最好不要参加高能量的活动。”可知该空肯定与运动有关系。选项D“比如在晚上打篮球。”符合语境。故选D。
(3)B 根据文章第三段Make your bedroom the room for rest“让你的卧室成为休息的地方”可知这段是在说明卧室是休息的地方而不是干其他事情的地方,选项B“卧室不是你玩耍或学习的地方。”符合语境。故选B。
(4)E 根据第五段When it's time to sleep, your body prefers to sleep and doesn't like to do anything else.“到了睡觉的时候,你的身体更喜欢睡觉,不喜欢做其他的事情。”前面缺少一个总起句,并且这个总起句肯定与吃的有关系,选项E“不要在睡觉时间吃太多。”符合逻辑。故选E。
(5)A 根据第八段Worry is the sleep thief, too. It's hard to relax when your mind is still working. Make some space at night for your own quiet time. Read something that will
encourage you to let your problems go.“忧虑也是睡眠窃贼,当你的大脑还在工作的时候很难放松,晚上给自己留出一点安静的时间,读一些能鼓励你放下你的问题的东西。可知只有不再担心了才能睡得更好。选项A“当你停止忧虑时,你会睡得更好。”符合语境。故选A。 六、七选五对话 【答案】 G,B,D,F,A 【考点】 七选五对话 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)G 根据问句What do you think of Sports World?以及后面But I love Super Interview best.可知,B对A说的是对运动界的评价,G项:我无所谓。符合语境,故选G。 (2)B 根据上句I like the host Dai Jun.可知,下句应该解释他的特点,B项:他是伟大的。符合语境。故选B。
(3)D 根据答语They like Zhou Libo's talk show.以及后面提到的my father和my
mother可知,这里应问B的父母喜欢什么,D项:你的父母呢?符合语境,故选D。 (4)F 根据上面说B的父母喜欢周立波的脱口秀,后面应表达自己的观点,F项:但是我不喜欢他。符合语境,故选F。
(5)A 根据前面说my mother likes soap operas, but my father can't stand them.后面应该说B的父亲喜欢什么,A项:他喜欢世界新闻。符合语境,故选A。 七、书面表达
【答案】
My Best Friend and I
Lisa is my best friend. We are familiar in some ways, but we have some differences in other
试卷第16页,总17页
ways. She's taller and more outgoing than me. She exercises every day. She likes watching movies. I like playing computer games and I exercise three times a week. We have different interests, but we also have the same interests. For example, both of us like sports and music. We enjoy reading. We usually go to the library on weekends. We are both good at our subjects. We often study together and help each other. 【考点】 图表作文 【解析】 此题暂无解析
【解答】
My Best Friend and I
Lisa is my best friend. We are familiar in some ways, but we have some differences in other ways. She's taller and more outgoing than me. She exercises every day. She likes watching movies. I like playing computer games and I exercise three times a week. We have different interests, but we also have the same interests. For example, both of us like sports and music. We enjoy reading. We usually go to the library on weekends. We are both good at our subjects. We often study together and help each other.
试卷第17页,总17页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务