您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页新视野大学英语视听说思政智慧版1答案

新视野大学英语视听说思政智慧版1答案

来源:化拓教育网
新视野大学英语视听说思政智慧版1答案

1. We investigated other companies in the market to discover _________ they handled complaints from their customers. [单选题] * A) that

B) how(正确答案) C) what D) where

答案解析:本题考查宾语从句。how引导的宾语从句表示“...的方式”,“如

何…”,“怎么…”的意思。本句how引导的从句作为discover的宾语,意为“...如何处理客户投诉”。

2. The Human Resources Department, as well as the other departments, will have its budget ____to $ 2 million this year. [单选题] * A) increased(正确答案) B) being increased C) to increase

D) to have been increased

答案解析:本题考查have sth. done的用法,意为“使东西被…”。其中,budget和increase是被动关系,所以用过去分词作宾补。

3. The team is going out to hold a party tomorrow after it _______ the project. [单选题] *

A) completes(正确答案)

B) completed C) will complete D) will have completed

答案解析:after引导的时间状语从句,用一般现在时表示将来动作。

4. Don’t risk any of your money in the business________ you are not afraid of losing it. [单选题] * A) after B) before C) unless(正确答案) D) when

答案解析:本题考查条件状语从句。选项中只有连词unless能引导条件状语从句,意为“除非你不怕赔钱”。

5. By the end of next year, I ________ for the company for 10 years. [单选题] * A) work B) am working C) had worked

D) will have worked(正确答案)

答案解析:本题考查将来完成时。在将来某一时间之前某一动作进行了多久,用将来完成时。

6. _________arriving at the meeting room, Tina discovered that she had left the sample products in her office. [单选题] * A) By B) Through

C) On(正确答案) D) In

答案解析:on意为“一…就…”,如On arrival, please give me a call.

7. Miss Smith’s assistant enjoys ________for her although she treats him very strictly. [单选题] * A) work

B) working(正确答案) C) to work D) worked

答案解析:enjoy doing sth. 意为“喜欢做…”.

8. Tom might not have made such a serious mistake if he ______ your advice. [单选题] * A) followed B) follows

C) had followed(正确答案) D) has followed

答案解析:本题考查虚拟语气。根据主句might not have made可推断是对过去情况的虚拟,因此从句应采用过去完成时。

9. Jack said the construction of the subway would be completed in October,_______ is a great surprise to us. [单选题] * A) this B) what C) that

D) which(正确答案)

答案解析:本题考查非性定语从句。非性定语从句通常和主句用逗号隔开,表示对所修饰成分的进一步说明。

10. This program ________ to help to improve their computer skills. [单选题] * A) design B) to design

C) is designed(正确答案) D) designing

答案解析:本题考查被动语态的用法。主语the program与动词design之间为被动关系,故选C。

11. Evidence shows that identifying and developing strengths is more effective ______ focusing too much on negatives. [单选题] * A) what

B) than(正确答案) C) that D) which

答案解析:本题考查比较级more+adj+than的用法,故选B。

12. The notice repeatedly stressed the necessity for tourists ________ care of their personal belongings. [单选题] * A) to take(正确答案) B) take C) taking D)took

答案解析:本题考查不定式作定语的用法。to take在句中作名词necessity的定语, 故选A。

13. One friend, ______ father has come to share their home, told me how hard his father worked his whole life. [单选题] * A) that B) which C) what

D) whose(正确答案)

答案解析:本题考查关系代词whose的用法。whose在句中用来引导非性定语从句修饰主语one friend,故选D。

14. I’d like to eat out, but _____the other hand I should be trying to save money. [单选题] * A) in

B) on(正确答案) C) for D) at

答案解析:本题考查介词的用法。on the other hand意为“另一方面”,故选B。

15. Paul is the head of our department and he_______ in the department almost for 3 years. [单选题] * A) has worked(正确答案) B) works C) worked D) will work

答案解析:本题考查动词时态。根据句中的时间状语for 3 years和前分句中的is可判断此句应用现在完成时,故选A。

16. The bank clerk listened carefully _______he could discover exactly what the client wanted. [单选题] * A) in case that B) now that C) so that(正确答案) D) provided that

答案解析:题目的状语引导词so that的用法,意为“为了……”。 in case (that)用来引导条件状语从句。now that引导让步状语从句,意为“既然”,provided that用来引导条件状语从句, 故选C。

17. After English, German is the most often _______language in the European Union. [单选题] * A) to use B) using C) use

D) used(正确答案)

答案解析:本题考查过去分词的用法。language和use之间为被动关系,used为过去分词作定语用来修饰名词language,故选D

18. In Britain, when there is no fog, the use of fog lights is an offence, for _________you may receive a $30 fine. [单选题] * A) what

B) which(正确答案)

C) those D) that

答案解析:本题考查which引导非性定语从句的用法,用来指代前面提到过的事物或情况,故选B。

19. What _______ you do if you were to live alone in the countryside? [单选题] * A) did B) do C) will

D) would(正确答案)

答案解析:本题考查虚拟语气的用法。根据条件状语从句中的一般过去时were to 可得知考查对将来情况的假设,故选D

20. Our company's visitors decided to stay in our city for _______ two days as they wanted to have a look around. [单选题] * A other B. the other C. another(正确答案) D. other’s

答案解析:本题考查other和another的用法。本题中的another two days意为(多两天)与two more days同义,在四个选项中,只有another意思与more相似,表示“又一的,再一个(或一批)的”意思,故选项C为正确选项。

21. According to the time table, the train for Beijing ______ at 9:10 p.m. from Monday to Friday. [单选题] * A was leaving

B. is leaving C. leaves(正确答案) D. has left

答案解析:本题考查动词时态的用法。本题中的from Monday to Friday表明列车开行时间是一种常态化的安排,动leave应相应地使用一般现在时,表示习惯性的或经常的动作,故选项C为正确答案。

22. The new drug will not be put on the market________it has proved safe on humans. [单选题] * A if

B until(正确答案) C. since D when

答案解析:本题考查until的用法。对句意作出分析可以发现,空格前的动作要以空格后的动作为条件,not…until意为“直到……才……”的意思,正好能表达这种条件/时间关系,故本题答案为B。

23. Students are expected to pay the loan back _______they are earning enough. [单选题] * A so far as B. now that C. even If

D as soon as(正确答案)

答案解析:本题考查状语丛句的联系词。本题的主句和从句构成时间上的先后关系,逐句提到的“偿还货款”应发生在从句的“赚钱”之后,由此可见,本题应选择引出时间状语从句的as soon as。

24. Immigrants have to adapt themselves culturally and physically to the new surroundings ________ they have moved [单选题] * A on which B. by which

C. into which(正确答案) D from which

答案解析:本题考查定语从句的“介词+引导词”的用法。空格前的surroundings是定语从句的先行词,该先行词在从句中作地点状语,先行词与定语从句的关系可以还原为they have moved into the new surroundings,表示“搬到”某地后适应当地的生活。由此可见,关系词which前的介词应为into,故选项C为本题答案。

25. The proposal_______ at the meeting now is of great importance to our department. [单选题] *

A being discussed(正确答案) B. to be discussing C. having discussed D. discussing

【答案解析】本题考查分词作定语的用法。分词分为现在分词和过去分词两种,现在分词与其修饰词构成主动关系,而过去分词与其修饰词构成被动关系。从句子的内容来看,空格要求的分词应与其修饰的词proposal构成被动关系,在四个选项中,只有选项A是表示被动形式的过去分词,故为本题答案。

26. It was because of his good performance at the interview _______ he got the job with the big company. [单选题] * A so(正确答案) B. what C. that D. while

【答案解析】本题考查强调句式。本题是强调because of引出的原因的强调句,强调句式一般为it is/was… that…,可见,本题应选C。

27. It is reasonable for people to pursue a career in fields related ________ their favorite hobbies [单选题] * A on B. for C. at D to(正确答案)

答案解析:本题考查短语搭配。具体来说,本题考查与related搭配的介词,related通常与to搭配,related to意为“与……有关”,故选项D为本题答案。

28. There is no evidence ________ he was on the site of the murder. [单选题] * A where

B. that(正确答案) C. which D how

答案解析:本题考查同位语从句的连接词。空格后的he was on the site of the murder解释了空格前的evidence的具体内容。由此可见,需要的连接词应只起到连接的作用,而不带有词义,不影响空格前后的内容,在四个选项中,只有连接词that具有这种功能,故本题答案为选项B。

29. Only when we hurried to the airport _________ the flight was cancelled. [单选题] * A we found

B. did we find(正确答案) C. have we found D. we have found

答案解析:本题考查倒装句的句式。Only放在句子开头会引起句子的主谓倒装,而only引起的倒装句为半倒装句,即助动词与主语的倒装,符合这个规律的有选项B和C,再根据题目中的时间状语从句的提示可以知识主句应为一般过去时,两点结合可确定本题答案为选项B。

30. Not until yesterday________anything about the new advertising campaign. [单选题] * I learned have I learned did I learn(正确答案) that I learned

答案解析:本题考查倒装句。否定词开头的句子要采取部分倒装。Not until放在句首,句子采取部分倒装,此外,根据yesterday一词,应使用一般过去时.

31. We need to plan ahead in order to_____________. [单选题] * keep a record of all the events

better organize our activities(正确答案) store everything in our head pile up little tasks neatly

答案解析:理解判断题。本题询问“提前计划”的目的。文章第3段中,第2句是对第1句“提前计划”的解释,第2句末尾提到的help organize even little tasks表明“提前计划”可以帮助“将各种工作、活动组织好”,因而选项B为正确答案。

32. Strategic times are best for us to _____. [单选题] * save energy check e-mails

study efficiently(正确答案) organize activities

答案解析:事实细节题。本题询问关键的时间最好用来做什么。第4段第1句明确指出应利用关键的时间去学习,因此本题应选C(高效地学习)。

33. Which of the following could be used as a motivation to do our assignments? [单选题] *

Remembering our urgent tasks.

Any activities we’re eager to do.(正确答案) Taking a break in the afternoon. The promise to study efficiently.

答案解析:理解判断题。本题询问什么可以成为让我们完成作业的推动力。文章第5段第3句中的These and many other special activities指的是诸如第2句提到的事情,而根据第2句的例子可以推断这些事情都是一个人非常想做的活动,可见,作者认为这类活动可以成为推动我们快点完成作业的因素。因此,本题选B(任何我们很想去做的事)。

34. What can help us to keep refreshed throughout the day? [单选题] * A. Doing some physical exercise.

B. Taking a short nap in the afternoon.(正确答案) C. Rushing through some assignments. D. Playing a game of chess with a friend.

答案解析:事实细节题。本题询问怎样可以让我们整天都保持活力。题干中的keep refereshed与最后一段中的give you the extra energy为近义改写,最后一段第2句明确表明“午间小睡”可以让我们保持活力。因此,本应选B。

35. Which of the following could be the best title for this article? [单选题] * A. Study Habits and Time Management(正确答案) B. Business Management and Leadership C. University Education and Campus Life D. Life Goals and Academic Development

答案解析:主旨大意题。本题询问最适合全文的标题是什么。第1段第2句表明本文是关于如何管理时间和最大化我们的学习成果的小窍门,接下来的5段,每一段

为一个小窍门,由此结构可见,第1段提到的time management和study等词为本文的中心词,将四个选项与这些中心词对比,不难发现本题应选A。

Welcome to our small business set-up guide, providing all the information you need to start your business on a healthy, solid basis.

From choosing the right name for your company and making your first business plan, through to up-to-date taxation (税务) advice, banking and insurance tips, each subject is discussed in the guide.

We also look at the vital characteristics you’ll need to survive in business. Determination and originality (原创性) are key. Equally, so is the ability to organize your time and to put in the re¬quired effort during the early days.

As with any new business, success can never be guaranteed, but our aim is to reduce the difficulties involved in setting up a business on your own. We’ll forewarn you of the most common problems, including failure to research your market in sufficient detail and not setting aside e-nough funds for tougher financial times.

Starting up even the smallest business can be challenging. But take comfort in the fact that you are not alone. In fact, of the four million businesses currently in operation in the UK, more than 99.3% are classified as “small,” with fewer than 50 employees.

In order to keep this guide as brief as possible, where we’ve not had enough room to include every detail, you’ll find a link taking you to the most relevant (相关的) articles.

Good luck with your business idea!

36. This guide is intended to help people to ______. [单选题] *

A. cope with an economic crisis B. start a new small business(正确答案) C. raise funds for a new firm D. build up public relations

答案解析:本题询问指南向什么人提供帮助。第I段第1句分词结构providing…表明指南的服务对象是“想创办小企业”的人,因此,本题答案为选项B。

37. What are most important for a business to survive? [单选题] * A. Banking and insurance services. B. Research and business planning. C. Organization and management. D. Determination and originality.(正确答案)

答案解析:本题询问一个企业要生存,最重要的是什么。第3段第2句末的key表明一个企业要生存,最重要的两个因素是“决心和原创性”,选项D与第3段第2句提到的两个重要的因素的用词完全相同,故为本题答案。

38. What does the word “forewarn” (Line 2, Para. 4) mean? [单选题] * A. Deal with. B. Argue with.

C. Advise beforehand.(正确答案) D. Give instructions to.

答案解析:词汇推断题。本题要求猜测forewarn的词义。从文章的前四段的内容可以知道,该指南用于帮助想创业的人规避风险、成功创业。只有在创业之前知道会遇到什么问题,然后加以解决,才能成功创业。根据这一内容,可以推断第4段第2句中的forewarn应为“提前告知”的意思,表示指南能“提前”告知创业者需要规避处理的问题,选项C与“提前告知”这一意思最为相近,故为本题答案。

39. What kind of businesses are regarded as “small” in the UK? [单选题] * A. Those with fewer than 50 employees.(正确答案) B. Those with only two or three owners. C. Those with a loan of 99.3% in their capital. D. Those with an output value less than £4 million.

答案解析:事实细节题。本题询问在英国,什么样的企业属于“小企业”。第5段末尾的介词结构with fewer than 50 employees紧跟在“small”的后面,表明“小企业”为员工不足50人的企业,由此可以确定选项A是正确答案。

40. More information about how to start a small business is available by______. [单选题] *

A. contacting the writer in person

B. linking to other relevant articles(正确答案) C. reading the advertising brochures D. communicating with other readers

答案解析:事实细节题。本题询问从哪里可以获取更多创业的信息。倒数第2段提到了该指南的篇幅有限,该段最后一句中的you’ll find a link…指出了更多信息的方式,选项B是对该部分的同义改写,故为本题答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务