您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页2020年小升初英语阅读理解每日一练 (2)

2020年小升初英语阅读理解每日一练 (2)

来源:化拓教育网
2020年小升初英语阅读理解每日一练

2.阅读理解.

Jenny was a student in my class. She lived in a happy family. She had three sisters and she was the youngest. She seemed to be glued (粘合) to her mother's skirts. Her three older sisters took the bus to school every morning, but she was always driven to school by her mother.

One Friday, Jenny's mother said to me, \"My husband and I have to be away to Europe on business for two weeks. I am very worried about Jenny. She is so young and weak. Will you please help me look after her while we're away?\"

As a mother of a kid, I knew how worried a mother would be if she was away from her child.

\"Don't worry! I'll try my best to take good care of her, \" I said. I even volunteered to say that I would wait for Jenny at the school gate every morning to give her a familiar (熟悉的) face.

On the next Monday morning, I waited at the school gate to meet Jenny. When the bus arrived, Jenny and her three sisters got it off. I was surprised to see a happy girl, not a sad, tearful girl. I called Jenny over to ask her how the bus ride went. \"Very interesting!\" she said, \"I always wanted to take a bus with my sisters, but Mom was always together with me. You see there isn't

第 1 页 共 4 页

any baby in our family now. I can take a bus without Mom. I'm no longer a kid.\"

(1)How many people were there in Jenny's family? D

A. Three.

B. Four.

C. Five.

D. Six.

(2)What does the underlined part mean in the first paragraph? C

A. Jenny liked her mother's skirts.

B. Jenny's mother liked Jenny best.

C. Jenny stayed with her mother all the time.

D. Jenny wore a skirt which was similar to (与……相似) her mother's.

(3)Jenny's mother wanted the writer to B while she was away.

A. be serious with Jenny

第 2 页 共 4 页

B. give Jenny more attention

C. pick up Jenny every day

D. meet Jenny at the school gate every day

(4)What do you know from the passage? C

A. Jenny's mother would go to Europe for a holiday.

B. Jenny went to school with her sisters every day.

C. The writer has a son or a daughter.

D. The writer drove Jenny to school when Jenny's mother was away.

(5)What did Jenny's behavior on Monday morning show? B A. Jenny thought taking a bus was slower than taking a car.

B. Jenny thought she was old enough to take care of herself.

C. Jenny felt lonely when her mother didn't stay with her.

D. Jenny loved her mother and depended on her.

第 3 页 共 4 页

【解答】考查文中细节.

(1)D.由题,文中出现了珍妮,珍妮的三个姐姐,珍妮的父母,一共六个人,即,six.故选:D.

(2)C.由题,根据划线部分的句意,及后句Her three older sisters took the bus to school every morning, but she was always driven to school by her mother.可知,这里作者想要表达珍妮总是和妈妈在一起.故选:C.

(3)B.由题,Will you please help me look after her while we're away?可知,珍妮的妈妈希望老师在她不在的时候可以帮着照顾珍妮,即,给她更多的关注.故选:B.

(4)C.由题,As a mother of a kid, I knew how worried a mother would be if she was away from her child.可推测,作者应该自己也是一位母亲,所以,她应该有一个女儿或者儿子.故选:C.

(5)B.由题,You see there isn't any baby in our family now. I can take a bus without Mom. I'm no longer a kid.可知,珍妮认为自己已经长大了,自己可以照顾好自己了.故选:B.

第 4 页 共 4 页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务