您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页高考英语 阅读理解完形填空训练_2

高考英语 阅读理解完形填空训练_2

来源:化拓教育网
落堕市安心阳光实验学校2014高考英语阅读理解、完形填空训练(1)及答案

阅读理解(每题2分,满分8分) 选材相似度:★★★★ 设题相似度:★★★ 难度系数:★★★★

What picture do you have of the future? Will life in the future be better,worse or the same as now? What do you hope about the future?

Futurologists predict that life will probably be very different in 2050 in all the fields of activity,from entertainment to

technology.First of all,it seems that TV channels will have disappeared by 2050.Instead,people will choose a program from a “menu” and a

computer will send the program directly to the television.By 2050,music,films,programs,newspapers and books will come to us by computer.

In what concerns the environment,water will have become one of our most serious problems.Demand for water will increase ten times between now and 2050 and there could be serious shortages.Some futurologists predict that water could be the cause of war if we don't act now.In transport,cars will run on new,clean fuels and they will go very fast.Cars will have computers to control the speed of the car and there

won't be any accidents.Today,many cars have computers that tell drivers exactly where they are.By 2050,the computer will control the car and drive it to your destination.

In the domain of technology,robots will have replaced people in factories.Many factories already use robots.Big companies prefer

robots—they do not ask for pay rises or go on strike,and they work 24 hours a day.By 2050,we will see robots everywhere—in factories,schools,

offices,hospitals,shops and homes. Last but not least,medicine technology will have conquered many

diseases.Today scientists have discovered how to control genes.They have already produced clones of animals.By 2050,scientists will be able to

produce clones of people and decide how they look,how they behave and how much intelligence they have.Scientists will be able to do these

things—but should they? Note:

domain n.领域

【语篇解读】 本篇文章从五个方面对2050年未来的生活进行了展望,同时也存在着些许担心,如克隆技术等。

1.What's the purpose of the first paragraph?

A.To arouse the interest of the readers. B.To tell the background of the passage. C.To introduce the topic of the passage. D.To describe the pictures of the future.

答案 A [推理判断题。开篇接连几个问句的出现,目的在于吸引读者的兴趣,让读者充满期待地读完文章。]

2.We can know from the passage that ________.

A.computer will finally take the place of the media nowadays B.robots will completely have replaced people in factories C.computers will tell drivers exactly where they are in future D.it is more convenient to choose programs sent by the computer 答案 D [细节理解题。根据文章第一段“By 2050,music,films,programs,newspapers and books will come to us by computer.”可知这些新闻媒介将会通过电脑进入我们的生活,但并不是说电脑最终代替媒体,所以A错误;根据倒数第二段可知机器人将代替人类的一些活动,但并不能说机器人就完全替代人类,所以选项B错误;根据第三段可知选项C是人类现在的技术;根据第二段可知D正确。]

3.What's the author's attitude towards the life by 2050? A.Excited but pessimistic. B.Optimistic but worried.

C.Eager but afraid. D.Confident but cautious.

答案 B [推理判断题。根据全文的描述可知作者对未来的生活进行了乐观的预测,同时对于未来的克隆技术心存担扰。]

4.It can be inferred from the last paragraph that ________. A.all diseases will not conquered by scientists B.scientists have known the way to produce genes C.the clones of human are understanding by scientists D.the clones of animals have a long way to go

答案 A [推理判断题。根据最后一段“Last but not least,medicine technology will have conquered many diseases.”可知现在医学技术可以攻克一些疾病,与选项A(并不是所有疾病都能被人类攻克)相吻合。] **************************************************结束 (第******篇)

A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16℃.Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere,warming the rest of the world.Losing the rainforests

may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.

In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources (资源): land for crops, wood for paper and other products, land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.

There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a year or two. Secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the world’ s wood supply.

Rainforests are often called the world’s drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. However, fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the world’s shrinking rainforests.

[语篇解读] 文章论述了热带雨林的重要作用以及对环境的影响。

5.Rainforests can help to adjust the climate because they________. A. reflect more heat into the atmosphere

B. bring about high rainfall throughout the world

C. rarely cause the temperature to drop lower than 16℃ D. reduce the effect of heat from the sun on the earth [解析] 因果判断题。由文章第一段内容可以得出答案。 [答案] D

6.What does the word “this” underlined in the third paragraph refer

A. We will lose much more than we can gain. B. Humans have begun destroying rainforests. C. People have a strong desire for resources.

D. Much carbon dioxide comes from burning rainforests. [解析] 由上下文内容可知,A项正确。 [答案] A

7.It can be inferred from the text that________. A. we can get enough resources without rainforests B. there is great medicine potential in rainforests

to?C. we will grow fewer kinds of crops in the gained land D. the level of annual rainfall affects wind patterns [解析] 推测判断题。由文章最后一段内容即可得出答案。 [答案] B

8.What might be the best title for the text? A. How to Save Rainforests B. How to Protect Nature

C. Rainforests and the Environment D. Rainforests and Medical Development

[解析] 主旨大意题。整篇文章主要论述了热带雨林的重要作用以及砍伐热带雨林对环境所造成的影响。

[答案] C

***************************************************结束 (第***篇)

Last week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson, Arizona. He moved there a few years ago,and I was eager to see his new place and meet his friends.

My earliest memories of my father are of a tall,handsome,successful man devoted to his work and family,but uncomfortable with his children.

As a child I loved him;as a school girl and young adult (成年人) I feared him and felt bitter about him. He seemed unhappy with me unless I got straight A’s and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as he was. Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.

On the first day of my visit, we went out with one of my father’s friends for lunch at an outdoor cafe. We walked along that afternoon,did some shopping, ate on the street table, and laughed over my son’s funny facial expressions. Gone was my father’s critical (挑剔的) air and strict rules. Who was this person I knew as my father,who seemed so friendly and interesting to be around? What had held him back before?

The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood. Although our times together became easier over the years, I never felt closer to him at that moment. After so many years, I’m at last seeing another side of my father. And in so doing, I’m delighted with my_new_friend. My dad, in his new home in Arizona, is back to me from where he was.

5. Why did the author feel bitter about her father as a young adult? A. He was silent most of the time.

B. He was too proud of himself. C. He did not love his children. D. He expected too much of her.

[解析] 细节理解题。根据文章第二段中的“He seemed unhappy with me

unless I got straight A’s and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as ‘successful’as he was. ”可知,作者小时候怀恨爸爸是因为爸爸对她要求很严厉、很苛刻。

[答案] D

6. When the author went out with her father on weekends, she would feel________.

A. nervous B. sorry C. tired D. safe

[解析] 推理判断题。根据第二段中“Whenever I went out with him on weekends,I used to struggle to think up things to say,feeling on guard.”可知每次和父亲一起外出度周末,她都非常紧张。on guard为固定短语,意为“警戒”。

[答案] A

7. What does the author think of her father after her visit to Tucson? A. More critical.

B. More talkative.

C. Gentle and friendly. D. Strict and hard

working.

[解析] 推理判断题。根据文章第三段和第四段的描述可知,作者的爸爸

其实也很温和、友善。从第三段结尾的几个反问句可以知道。第四段中作者感到和爸爸成了朋友。

[答案] C

8. The underlined words “my new friend” in the last paragraph refer

to________. A. the author’s son B. the author’s father

C. the friend of the author’s father D. the café owner

[解析] 推理判断题。文中的new friend指的是作者的爸爸。作者以前一直以为爸爸是个严厉、苛刻的人,和他相处时,总是感到惧怕和紧张,但是在到了Tucson,和爸爸接触之后才看到爸爸友善的一面,所以作者感到她有了一个新朋友。

***************************************************结束

链接·2 2010全国二卷

③Thousands of people living in the Chinese capital will celebrate the start of the Chinese New Year by heading for the ski resorts(滑雪

场).Never mind that Beijing’s dry weather seldom produces now. It is cold enough in winter for snow-making machines to make a covering for the hills north to the capital. And the rapid growth of a pleasure-seeking middle class has formed the basis for this New craze(热潮).

Since Beijing’s first ski resort was opened ten years ago, the sport has enjoyed an astonishing increase. There are now more than a dozen resorts. Clothes markets in the city have added bright colored ski suits to their winter collections. Mr.Wei, a manager of a newly-opened ski resort in Beijing, sees the growth of an industry that could soon lead Chinese to head for the ski resorts of Europe. In recent years ski resorts offering natural snow have opened in China. But many are in faraway areas

of the country and can’t really match the equipment and services of some ski resorts in Europe.

Beijing’s skiing craze is partly a result of the recent increase in private cars. This has led to the growth of a leisure industry in the capital’s suburbs, which until the late-1990s were unreachable to

ordinary people. According to Mr. Wei, About 40% of the visitors to his resort some in their own cars. The rest are bused in by schools, businesses or government offices.

The problem is making money. Starting ski resort requires quite a lot

of money: hiring land from the local government, preparing the hills, buying snow machines ,making sure there are enough water and electricity

to run them, and buying ski equipment for hiring out to customers. The ski resort where Mr.Wei works cost nearly $4m to set up. And, as so often in China when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out. Beijing now offers some of the cheapest ski training

classes in the world, though with most people rather new to the sport, expecting a few more doing the same job. 50.What does this text mainly talk about? A.Convenience for skiers brought about by private cars B.Skiing as a new way of enjoying one’s spare time C.Things to be considered when starting a ski resort D.A sudden increase of ski training classes in Beijing

51.Why are some Chinese likely to go skiing in Europe? A.To visit more ski areas B.To ski on natural snow

C.For a large collection of ski suits D.For better services and equipment

52.The underlined words ”leisure industry” in Paragraph 3 refer to A.transport to ski resorts B.production of family cars

C.business of providing spare time enjoyments

D.part-time work for people living in the suburbs 53.What is the main problem in running a ski resort?

A.Difficulty in hiring land B.Lack of business experience

C. prices wars with other ski resorts. D.Shortage of water and electricity ·错题集

52. 本题难度较大,很多考生从文章大意出发,从而选择了A项;但是要做好本题只有看好本词汇的上下文进行推断,如果做题经验丰富,注意到50题的选项B的内容,也有助于本题的选择,如果这几个方面有所缺漏的话,答案就很难选出。

53. 本题有一定的难度,很多考生也都知道答案在最后一段,主要问题很多同学根据字面意思选择A项和D项的都很多。而忽视了“And, as so often in

China when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out”中的price wars break out这一段话。 ******************************************************结束

When I was a child,I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city.We lived on a farm and,in the winter

especially,we were quite cut off from the outside world.As soon as I left school, I packed my bags and moved to the capital. However,I soon discovered that city life has its problems too.

One big disadvantage is money—it costs so much to go out,not to

mention basics like food and housing. Another disadvantage is pollution.I suffer from asthma(哮喘),and at times the air is so bad that I am afraid to go outside. Then there is the problem of traveling round. Although I have a car,I seldom use it because of the traffic jams.One choice is to go by bicycle,but that can be quite dangerous.

Of course there are advantages.First,there is so much to do in the city,whatever your tastes in culture or entertainment(娱乐活

动).Besides,there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position.Finally,if you like shopping,the variety of goods is very surprising—and,what is more,shops are often only a short walk away.

Is life better then, in the city? Perhaps it is,when you are in your teens(十几岁)or twenties. However,as you get older,and especially if

you have small children,the peace of the countryside may seem preferable. I certainly hope to move back there soon.

56.What was the writer always thinking about when he was a child?

A.Staying on the farm. B.Moving to the countryside. C.Leaving home for the city. D.Running away from the school.

57.Which of the following is true about the writer? A.He is very old now. B.He is in good health. C.He prefers driving a car. D.He lives in the city now. 58.In the passage,the writer tries to____.

A.express his opinions about way of life B.describe his life in the countryside

C.show an interest in the outside world D.persuade the reader to live in the city

59.How is the passage mainly developed?

A.By inferring. B.By comparing.

C.By listing examples. D.By giving explanations. 1. 答案 56.C 57.D 58.A 59.B

*****************************************************结束

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务