您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页2020届合肥市中考英语模拟试卷(一)(有答案)(加精)

2020届合肥市中考英语模拟试卷(一)(有答案)(加精)

来源:化拓教育网
////

安徽省合肥市中考英语模拟试卷(一)

一.单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项.

31.﹣﹣﹣Morning,class.Is _________ here? ﹣﹣﹣No,sir.Tom is absent.( )

A.anybody B.everybody C.nobody D.somebody 32.﹣Excuse me,where did you get the book? ﹣I borrowed it from the ________.( ) A.cinema B.library C.park D.station

33.﹣Tim and I will visit the exhibition this weekend.Would you like to join us? ﹣__________( )

A.Well done B.That's right C.You're welcome D.I'd love to

34.He________ an English club last year and has improved his English a lot.( ) A.protected B.produced C.joined D.received

35.I'll go to visit my aunt in England _____ the summer holidays start.( ) A.while B.since C.until D.as soon as

36.The astronaut is so tired that he ____ for eleven hours.( ) A.has been asleep B.has fallen asleep C.has gone to bed D.has gone to sleep

37.﹣What should we do now,Mr.Clark?

﹣Please turn to Page_____________and look at the____________picture.( ) A.Twelve; fifth B.Twelfth; fifth C.Twelve; five D.Twelfth; five

38.﹣﹣﹣Miss Lee,I didn't catch what you said.Could you tell me ______ again? ﹣﹣﹣OK.( )

A.what should we take B.where shall we meet C.when we would start D.how we will get there 39.﹣Where are you going this month?

﹣We_________ go to Xiamen,but we're not sure.( ) A.needn't B.must C.might D.mustn't

40.Mr White,the principal,has made a great _________ to the growth of the school.( ) A.contribution B.progress C.invention D.protection

41.Thanks for your invitation,but I'm so sorry I can't go.I need to ________ my baby at home.(A.take away B.take off C.take care of D.take out of

42.You look tired these days.I think you need a ________sleep. A.shorter B.shortest C.better D.best

43.I still remember my first teacher ____ we haven't seen each other for many years.( ) A.for B.because C.since D.though 44.﹣Why not go to Lao She Teahouse tonight? ﹣.( )

A.Sounds great B.It doesn't matter C.Thank you D.Sorry to hear that

45.Being blind is something _________ most people can't imagine.( ) A.who B.what C.that D.whom 46.﹣When is Jay's concert?

﹣It's_____three o'clock_____the afternoon of July 18th.( ) A.at; in B.at; on C.on; in D.in; on 47.﹣Rose isn't here today.Is she ill?

﹣________.I saw her at the doctor's this morning.( ) A.I hope so B.I don't mind

C.I am afraid so D.I don't think so

////

)////

48.﹣__________ have you been in the sports club? ﹣Since the first month I came to the school.( ) A.How old B.How long C.How much D.How soon 49.﹣﹣Do you have enough students to clean the laboratory? ﹣﹣No,I think we need____________ students.( ) A.another B.two others C.more two D.two more

50.I couldn't do it ________ your great help.Thanks a lot!( ) A.with B.without C.for D.to

二.完型填空(共2小题;每小题1.5分,共30分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项. 51.Dear Jenny,

How's it going?Are you busy with your study these days? I've been back at schoolI'm very glad to tell you that great(51) nearly four weeks.(52) have taken place in our school this term. First of all,we're asked to\"clear our plates\"when having our meals and say (53)Some of us used to wasting.

to order more than what we could eat.That was a big waste of food.Now we need to(54) the food we order.We should also stop wasting in some other ways.For example,we should turn off the lights when we (55) the classroom.And our school has opened up some fields for us to learn how to grow vegetables.Each class is given a small garden and our class has decided to grow some tomatoes and beans( 豆类) in our (56) time.I think that'll be very interesting.Maybe I'll be able to (57) you some beans we've grown by ourselves next time!

What's more,we have only two classes in the afternoon (58) we have more time for after﹣school activities.I'm one of the traffic safety volunteers in our school.After school,we take turns to go to the streets near our school and ask people to (59)I think we are having a different school life now! the traffic rules.

Please write back soon and tell (60) more about your school. Yours, Wang Wei

51.A.in B.for C.on D.at 52.A.changes B.things C.interests D.lessons 53.A.yes B.hello C.no D.thanks 54.A.clean B.pay C.cook D.finish 55.A.leave B.reach C.open D.build 56.A.busy B.free C.happy D.sad 57.A.plant B.buy C.post D.lend 58.A.because B.when C.before D.so 59.A.follow B.make C.break D.think 60.A.him B.her C.you D.me. 61.Tom brought a box of biscuits to a summer camp.He ate a few and placed the rest under his bed.After lunch,he found the box was gone.He went to tell his camp (61) about it.

The next day,the coach saw a boy eating Tom's biscuit behind a tree.He (62) an idea to solve the

problem.He found Tom and said to him,\"I know who (63) your biscuits.Will you help me to teach him a lesson?\"\"Well,yes…are you going to punish\"No,I am not,\"the coach explained () sir?\"Tom asked.

(65) .\"That would only make him hate you.I want you to write to your mother and ask for more (66) \"

Tom received another box of biscuits by mail from his mother a few days later.\"Now,\"said the coach,\"go and (67) them with the boy who stole your biscuits.\"Tom didn't understand the coach's intention,(68) he still followed his advice.Half an hour later the coach saw the two boys come up the hill,arm in arm.The boy was trying to ask Tom to (69) his toy robot in payment for (赔偿) the stolen biscuits.And Tom was refusing the gift from his new friend.He said that a few biscuits were not so (70) . In some situations,forgiveness (原谅) is better than punishment.

61.A.cook B.doctor C.coach D.cleaner

////

////

62.A.got on with B.went on with C.came up with D.caught up with 63.A.took away B.ran away C.went away D.threw away .A.me B.him C.us D.them 65.A.shyly B.angrily C.excitedly D.patiently 66.A.gifts B.biscuits C.candies D.toys 67.A.share B.choose C.divide D.fill 68.A.if B.but C.since D.though 69.A.steal B.mend C.make D.accept 70.A.cheap B.delicious C.different D.important.

三、补全对话(共1小题;每小题5分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项为多余选项. 71.

A.When does it take off? B.How about my hotel? C.When does it arrive? D.What's your flight number?

E.Li Wei speaking F.Who will meet you?

G.I'll wait for you at the gate at 6:30.

A:Hello,this is Lucy speaking.Is that Li Wei?

B:Hi,Lucy!(71) We are expecting your coming. A:Thank you!My plane leaves Beijing this afternoon. B:(72) A:It's CA1409. B:OK,CA1409.(73)

A:At 3:30,and arrives….It arrives at 6:10,and I'll have to wait some time for my luggage( 行李 ). B:All right.(74) A:Thanks a lot.(75)

B:I've ordered a room for you in the center of the city near my home. A:Wonderful!See you then! B:See you!

四、阅读理解(共4小题;每小题10分,满分40分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项. 76.My grandfather Jack is 96years old,and he has had an interesting life.He has travelled a lot in his life in the Far East.He visited the Taj Mahal in India and the Pyramids in Egypt.He hunted (狩猎) lions in Africa,and rode a camel in the Sahara Desert.He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.

Jack has married twice.His first wife died when she was 32.He met his second wife Maria while he was cycling round France They have been married for 50years,and they have lived happily in a small village since they got married.

Jack says that he has never been ill in his life.The secret of good health,according to my grandfather,is exercise He goes swimming every morning.He has done this since he was a boy.He also has a glass of wine every night!Perhaps that is his secret!

76.What kind of life has Jack lived? A.A short life.

B.An interesting life.

C.A lonely life D.A poor life.

77.Which of the following does Jack think is the most beautiful place? A.Kathmandu. B.The Pyramids

C.The Sahara Desert.

////

////

D.Taj Mahal

78.How many times has Jack married? A.Once. B.Twice.

C.Three times. D.Four times.

79.Where did Jack meet Maria? A.In India. B.In Nepal. C.In France D.in Egypt.

80.What does Jack do every night? A.He has a glass of wine. B.He goes swimming C.He hunts lions. D.He rides a camel.

81.Every morning my father buys a newspaper on his way to work.Every evening my mother looks through magazines at home.And every night,I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep.Can we imagine life without paper or print? Paper was first created about 2,000years ago,and has been made from silk,cotton,bamboo,and,since the 19th century,from wood.People learned to write words on paper to make a book.But in those days,books could only be produced one at a time by hand.As a result,they were expensive and rare.And because there weren't many hooks,few people learned to read.

Then printing was invented in China.When printing was developed greatly at the beginning of the 11th century,books could be produced more quickly and cheaply.As a result,more people learned to read.After that,knowledge and ideas spread quickly.

Today information can be received online,downloaded from the Internet rather than found in books,and information can be kept on CD﹣ROMs or machines such as MP3players.

Computers are already used in classrooms,and newspapers and magazines can already be read online.So will books be replaced by computers one day?No,I don't think the Yao Ming poster on my bedroom wall will ever be replaced by a computer two metres high!

81.What does the writer do before he goes to sleep'? A.He reads books. B.He reads newspapers

C.He looks through magazines D.He looks at the posters on the wall. 82.When was paper first created? A.About 2.000years ago. B.In the 19th century. C.About 1.000years ago. D.In the 11th century.

83.Why were books expensive and rare before the invention of printing? A.People could not read.

B.People could not write words on paper.

C.People could not find silk,cotton or bamboo.

D People could only produce books one at a time by hand 84.What happened after books became cheaper? A.People didn't want to buy books. B.Printing was invented in China.

C.Knowledge and ideas spread quickly. D.The Internet was introduced to people soon

85.What is the writer's opinion about books and computers'? A.People won't need books any more

////

////

B.Books won't be replaced by computers. C.People prefer to find information in books. D.Computers have already replaced books. 86.School activities for kids and teens

July is a month of fun﹣filled activities for kids and teens as long as you know where to find them.When you want some fun activities for July,consider these ideas happening in this month.

Secret of the Dragon The Search for Life:

Time Monday,July 1,2013, Are We Alone?

10:30am Time Thursday,July 4,2013,

Cost Adult:7.40children (number 15years):2:00pm

halfBookings Phone the booking office: Cost Adult:14.50

3403 2578 Children (under 15years):8.70

Address Brisbane Botanic Gardens Bookings Phone the booking office: Note Secret of the Dragon is a magical story 3403 76 about two children who are taken on a dragon ride to Address Brisbane Botanic Gardens

expel the universe. Note Are we truly alone in space?Is there any

life out there?These are the questions asked in this

show.

Magic Class Science with Me:

Time Friday,July 12,2013, Making your own guitar

10:00am Time Saturday,July 20, Cost Free 2013,3:00pm

Bookings Please call 3403 8470to book your Cost Free place.Address Centenary Community hub,Bookings Please phone 3403 1226to book your

171Dandenong Rd place.

Note Would you like to be a magician?Then join Address 10,Egginton Close David,the magician,to learn about real magic with Note Do you want to make a guitar with Katy playing cards,coins,ring ropes and DIY projects and be and her mom?Science with Me is going to be with

able to become the life of the party. you.Please remember to bring a piece of wood,a

hammer,some rubber bands and some nails with you.

注:universe 宇宙; magic 魔术

86.Alec is strongly interested in space life.He may go to . A.Magic Class B.Science with Me

C.Secret of the Dragon D.The Search for Life

87.John and his 10﹣year﹣old son want to watch Secret of the Dragon.How much should they pay? A.7.40 B.11.10 C.14.80 D.23.20

88.Rita plans to join Magic Class.She may learn about . A.real magic B.making coins C.magic stories D.holding parties

.According to the next,making a guitar needs the things except . A.a piece of wood B.a hammer C.some nails D.ring ropes

90.What do the four activities have in common? A.They are all free.

B.They happen in the same place.

////

////

C.They are all weekend activities. D.They can all be booked by phone.

91.Lu Xun is one of the greatest Chinese writers of the 20th century.Besides his famous stories,he also wrote many influential articles about the living conditions of Chinese people.

Born in 1881to a wealthy family,Lu Xun had a happy childhood.In 13,however,his grandfather,a senior government official,was put into prison for taking money.At the same time,his father became seriously ill.From that time on,his family were no longer accepted by their relatives and friends.These early experiences greatly influenced his writing.

By the time Lu Xun arrived in Nanjing to study at university in 19,he already believed that Chinese society had to change and become modern.In 1902he went to study in Japan.There,he began writing articles for several Chinese student magazines.He showed a gift for writing and translating and he even wrote several books,although none was popular.He returned to China in 1909because he was in need of money.

After working for several years as a teacher in Beijing,Lu Xun again returned to writing.In 1918,he wrote his famous short story Diary of a Madman.It was the first Chinese novel published using the everyday language that people spoke,which helped make it a great success.This,together with his novel The True Story of Ah Q refers to .

A.the success of Diary of a Madman B.the use of everyday language C.the first Chinese novel D.The True Story of Ah Q

94.After moving to Shanghai,Lu Xun mainly wrote . A.funny stories

B.articles about himself

C.articles against the government D.stories about government officials

95.In what order did these events take place in Lu Xun's life? a.The government stopped him from publishing books. b.He wrote Diary of a Madman. c.His father became ill. d.He moved to Shanghai.

e.His writings were put into textbooks. A.c﹣a﹣b﹣d﹣e B.c﹣b﹣d﹣a﹣e

////

////

C.a﹣c﹣d﹣b﹣e D.a﹣d﹣b﹣c﹣e.

五、单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺.

96.David can r very fast.I'm sure he will win the race at the sports meeting. 97.There are two (刀)and three forks on the desk.

98.In China,we shouldn't p (指向)at any one with our chopsticks.

99.Talking loudly in a library,a museum,or a movie theater is i (不礼貌的). 100.That company (提供)us with 3,000dollars in 2012.

六、书面表达(共1小题;满分20分) 101.每个人都是独一无二的,都有与众不同之处,人们喜欢你一定会有很多原因.请以\"What makes me a good friend?\"为题写一篇英语短文. 要求:

(1)语言表达准确,短文连贯通顺; (2)文中不得出现真实姓名和学校名称; (3)80词左右.

What makes me a good friend?

////

////

安徽省合肥市中考英语模拟试卷(一)

参与试题解析

一.单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项.

31.﹣﹣﹣Morning,class.Is _________ here? ﹣﹣﹣No,sir.Tom is absent.( )

A.anybody B.everybody C.nobody D.somebody 【考点】不定代词.

【分析】﹣﹣早上好,同学们.所有人都到了吗? ﹣﹣不,老师,汤姆缺席了. 【解答】答案B.

本题考查不定代词的用法. anybody 任何人,常用语疑问句或者否定句当中;everybody每个人;nobody没有人;somebody有人,某人.本题中,根据答句汤姆缺席了,可知是老师问学生,是否每个人都到了,故选B.

32.﹣Excuse me,where did you get the book? ﹣I borrowed it from the ________.( ) A.cinema B.library C.park D.station 【考点】名词的词义辨析.

【分析】﹣打扰了,你在哪儿得到的这本书? ﹣我从图书馆借的.

【解答】答案:B;cinema电影院;library 图书馆;park公园;station车站.根据句中的\"where did you get the book你在哪儿得到的这本书\"推知:应该从图书馆借书;故选B.

33.﹣Tim and I will visit the exhibition this weekend.Would you like to join us? ﹣__________( )

A.Well done B.That's right C.You're welcome D.I'd love to 【考点】常用日常交际用语.

【分析】﹣这个周末,Tim和我要去参观这个展览.你愿意加入我们吗? ﹣我愿意.

【解答】答案:D;Well done.做的不错;That's right.那是正确的;You're welcome.欢迎你,不客气;I'd love to.我很乐意.英语情景交际一般要遵从以下几个原则:礼貌原则,利他原则和英语文化习惯.根据上文Tim and I will visit the exhibition this weekend.Would you like to join us?这个周末,蒂姆和我要去参观这个展览.你愿意加入我们吗?答语应为:I'd love to;故选D.

34.He________ an English club last year and has improved his English a lot.( ) A.protected B.produced C.joined D.received 【考点】动词词义辨析.

【分析】他去年加入了一个英语俱乐部,英语已经提高了很多. 【解答】答案:C

protect保护;produce生产,制造;join加入;receive收到.

联系语境,并根据关键词an English club可知这里是指加入了一个英语俱乐部,结合选项,应用动词join,意为加入,指加入一个组织.因为句子是一般过去时,所以应用过去式joined. 故选C.

35.I'll go to visit my aunt in England _____ the summer holidays start.( ) A.while B.since C.until D.as soon as 【考点】从属连词.

【分析】暑假一开始,我就去拜访在英格兰的姑姑.

////

////

【解答】答案:D while意为\"当…的时候\";since意为\"自从…以来\";until意为\"直到才\";as soon as意为\"一…就…\".根据\"I'll go to visit\"以及\"the summer holidays start\"可知主句用了一般将来时,后面的从句是一般现在时,所以要用as soon as,故选D.

36.The astronaut is so tired that he ____ for eleven hours.( ) A.has been asleep B.has fallen asleep C.has gone to bed D.has gone to sleep 【考点】现在完成时.

【分析】这个宇航员是如此的累以至于他睡了11个小时了.

【解答】答案:A.根据for eleven hours.可知这里的意思是11个小时,for后面跟的是一段时间通常用于现在完成时态,而且动词要用延续性动词,在这四个选项中只有be asleep表示状态,故选A.

37.﹣What should we do now,Mr.Clark?

﹣Please turn to Page_____________and look at the____________picture.( ) A.Twelve; fifth B.Twelfth; fifth C.Twelve; five D.Twelfth; five 【考点】基数词;序数词.

【分析】﹣现在我们应该做什么,卡拉克先生? ﹣请翻到12页,看第五幅图画.

【解答】答案:A.考点:基数词.在数词中,基数词表达顺序时放在名词之后,所以是page Twelve;序数词前面加定冠词the,修饰后面的名词picture,意为\"第五幅画\",所以用fifth;故选A.

38.﹣﹣﹣Miss Lee,I didn't catch what you said.Could you tell me ______ again? ﹣﹣﹣OK.( )

A.what should we take B.where shall we meet C.when we would start D.how we will get there 【考点】宾语从句.

【分析】﹣,我没有听清你说的话,你能再说说我们怎样去那儿好吗? ﹣可以.

【解答】答案:D 根据Could you please tell me可知,考查宾语从句,宾语从句中一般为陈述语序,选项AB是疑问语序,故排除;又因为主句是一般现在时态,could表示语气委婉,不是过去式,所以从句可以根据需要运用任何时态,C时态与事实不符,故选D.

39.﹣Where are you going this month?

﹣We_________ go to Xiamen,but we're not sure.( ) A.needn't B.must C.might D.mustn't 【考点】情态动词.

【分析】﹣﹣这个月你要去哪儿?

﹣﹣我们可能去厦门,但是我们不确定.

【解答】答案:C needn't不必;must必须,一定;might可能; mustn't禁止.根据but we're not sure.可知我们不确定,可能会去厦门.must表示一定,可能性大,might可能,表示的可能性小一些,情态动词的最大区别就是表达的语气不同,故选C.

40.Mr White,the principal,has made a great _________ to the growth of the school.( ) A.contribution B.progress C.invention D.protection 【考点】名词的词义辨析.

【分析】校长怀特先生为学校的成长做出了巨大的贡献. 【解答】答案:A

contribution贡献,投稿;progress进步,发展; invention发明,虚构;protection保护,护照.结合语境并根据关键部分made a great _________ to 可知这里应用了一个固定短语make a great contribution to…意为\"为…做出了巨大贡献\",在句中是指\"为学校的成长做出了巨大贡献\".所以此处应用名词contribution,意为:\"贡献\".故选A.

41.Thanks for your invitation,but I'm so sorry I can't go.I need to ________ my baby at home.( )

////

////

A.take away B.take off C.take care of D.take out of 【考点】动词短语.

【分析】谢谢你的邀请,但是非常抱歉我不能去.我需要在家照看我的孩子. 【解答】答案:C.

take away带走;take off起飞,脱掉;take care of照顾,照看;take out of取出.根据I need to ________ my baby at home,可知这里的意思应该是我需要在家照看我的孩子,take care of照顾,照看.故选C.

42.You look tired these days.I think you need a ________sleep. A.shorter B.shortest C.better D.best 【考点】形容词的比较级和最高级.

【分析】你这些天看上去很疲惫.我认为你需要一个更好的睡眠.

C 根据题干及选项,【解答】答案:此题需要运用形容词的比较级或最高级去完成.联系语境,根据You look

tired these days可知现在的睡眠状况让你看上去疲惫,所以要有一个更好的睡眠才能保持好的状态.所以这是强调两者之间的比较,应用比较级.根据关键词sleep是名词,应用好的形容词good的比较级better来修饰,意为\"更好的睡眠\".故选C.

43.I still remember my first teacher ____ we haven't seen each other for many years.( ) A.for B.because C.since D.though 【考点】从属连词.

【分析】虽然我们彼此多年不见了,但是我仍然记得我的第一个老师.

because意为\"因为\"引导原因状语从句;since意为\"自从…【解答】答案D for意为\"为了\"引导原因状语从句;

以来\"引导时间状语从句;though意为\"即使,尽管\"引导让步状语从句.根据\"we haven't seen each other\"以及\"I still remember my first teacher\"可知虽然多年不见,但是仍然记得老师,所以要用though,故选D.

44.﹣Why not go to Lao She Teahouse tonight? ﹣.( )

A.Sounds great B.It doesn't matter C.Thank you D.Sorry to hear that 【考点】常用日常交际用语.

【分析】﹣﹣今晚为什么不去老舍茶馆?﹣﹣听起来很不错.

【解答】答案:A Sounds great听起来很不错;It doesn't matter没关系;Thank you谢谢你;Sorry to hear that很遗憾听到那个消息.根据Why not go to Lao She Teahouse tonight?今晚为什么不去老舍茶馆?再结合选项可知:Sounds great听起来很不错.故选:A.

45.Being blind is something _________ most people can't imagine.( ) A.who B.what C.that D.whom 【考点】关系代词.

【分析】作为盲人是大部分人不能想象的事情.

【解答】答案:C 根据句子成分可知most people can't imagine做定语从句修饰先行词something.当先行词为不定代词时,关系词只能用that.故选C.

46.﹣When is Jay's concert?

﹣It's_____three o'clock_____the afternoon of July 18th.( ) A.at; in B.at; on C.on; in D.in; on 【考点】时间介词.

【分析】﹣﹣﹣杰伦的演唱会是什么时候?﹣﹣﹣它在7月18日下午3点.

【解答】答案:B 句子中\"three o'clock\"表示钟点,用介词at;\"…the afternoon of July 18th\"表示具体某一天的下午,用介词on,on the afternoon of July 18th.在7月18日的下午.故选:B.

47.﹣Rose isn't here today.Is she ill?

﹣________.I saw her at the doctor's this morning.( ) A.I hope so B.I don't mind

C.I am afraid so D.I don't think so 【考点】常用日常交际用语.

////

////

【分析】﹣罗斯今天不在.她病了吗?

﹣恐怕如此,我今天上午看到他在医生那儿了.

【解答】答案:C;I hope so希望如此;I don't mind没关系,我不介意;I am afraid so恐怕如此;I don't think so我不这么认为.根据下文,I saw her at the doctor's this morning我今天上午看到他在医生那儿了.推测事实是确定的;故选C.

48.﹣__________ have you been in the sports club? ﹣Since the first month I came to the school.( ) A.How old B.How long C.How much D.How soon 【考点】时段(how long).

【分析】翻译:你在体育俱乐部多久了?

自从我来到学校第一个月我(就在体育俱乐部).

【解答】答案:B.how old问年龄,就年龄提问;how long问时间,就段时间用for+段时间、since+过去时的句子或过去的时间;how much问多少,就不可数名词数量或物品的价钱提问;how soon问的是将来的时间,就in+时间段提问;答句说自从我来到学校第一个月就在体育俱乐部,因此问句应该问在体育俱乐部多久了,因此该用how long;故选:B.

49.﹣﹣Do you have enough students to clean the laboratory? ﹣﹣No,I think we need____________ students.( ) A.another B.two others C.more two D.two more 【考点】不定代词.

【分析】﹣你们有足够的学生来清理实验室吗? ﹣没有,我想我们需要再来两名学生.

【解答】答案:D 结合选项答语意为\"不,我们再需要两个学生\".another意为\"另一个\",是指三者或三者以上中的\"另一个\";没有two others这种表达方式;表示再需要两个应该用\"two more\"或\"another two\"来表示.故选D.

50.I couldn't do it ________ your great help.Thanks a lot!( ) A.with B.without C.for D.to 【考点】其他介词.

【分析】没有你的巨大帮助我不能完成它.多谢!

【解答】答案:B 根据其后的Thanks a lot!可知\"你\"是给了我帮助的.故此处表示没有你的帮助我无法完成.\"没有…\"用without.故选B.

二.完型填空(共2小题;每小题1.5分,共30分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项. 51.Dear Jenny,

How's it going?Are you busy with your study these days? I've been back at schoolI'm very glad to tell you that great(51) B nearly four weeks.(52) A have taken place in our school this term.

First of all,we're asked to\"clear our plates\"when having our meals and say (53) C to wasting.Some of us used to order more than what we could eat.That was a big waste of food.Now we need to(54) D the food we order.We should also stop wasting in some other ways.For example,we should turn off the lights when we (55) A the classroom.And our school has opened up some fields for us to learn how to grow vegetables.Each class is given a small garden and our class has decided to grow some tomatoes and beans ( 豆类)in our (56) B time.I think that'll be very interesting.Maybe I'll be able to (57) C you some beans we've grown by ourselves next time!

What's more,we have only two classes in the afternoon (58) D we have more time for after﹣school activities.I'm one of the traffic safety volunteers in our school.After school,we take turns to go to the streets near our school and ask people to I think we are having a different school life now! (59) A the traffic rules.

Please write back soon and tell (60) D more about your school. Yours, Wang Wei

////

////

51.A.in B.for C.on D.at 52.A.changes B.things C.interests D.lessons 53.A.yes B.hello C.no D.thanks 54.A.clean B.pay C.cook D.finish 55.A.leave B.reach C.open D.build 56.A.busy B.free C.happy D.sad 57.A.plant B.buy C.post D.lend 58.A.because B.when C.before D.so 59.A.follow B.make C.break D.think 60.A.him B.her C.you D.me. 【考点】记叙文.

【分析】这是一篇记叙文.文章大意:这是王伟写给珍妮的一封信,信中介绍了新学期他们学校的一些新的变化,实行\"光盘行动\"、拒绝浪费、随时关灯、服务社会等.

【解答】51题答案:B 考查介词及语境的理解.根据题干:I've been back at school nearly four

weeks.应该我回到学校已经接近四周的时间了.nearly four weeks是一段时间,所以前面要用for,故选B. 52题答案:A考查名词及语境的理解.根据题干:I'm very glad to tell you that great have taken place in our school this term.我很高兴地告诉你这个学期我们学校发生了很大的变化. A.changes变化 B.things事情 C.interests 兴趣D.lessons课;根据下文的列举可知,学校发生了很大变化,故选A.

53题答案:C考查名词及语境的理解.根据题干:First of all,we're asked to\"clean our plates\"when having our meals and say to wasting.首先我们被要求吃饭时要进行\"光盘行动\",并且对浪费说\"不\".A.yes是的 B.hello喂 C.no不 D.thanks谢谢;根据句意,其他几项都不合适,故选C.

54题答案:D考查动词及语境的理解.根据题干:Now we need to the food we order.现在我们需要吃完我们点的食物.A.clean打扫 B.pay付款 C.cook做饭D.finish结束;根据上文要实行光盘行动,所以要吃完自己点的食物,故选D. 55题答案:A考查动词及语境的理解.For example,we should turn off the lights when we the 根据题干:

classroom.例如,当我们离开教室时应该关上灯.A.leave 离开B.reach到达C.open 打开D.build建造;结合句意及选项的词义,故选A. 56题答案:B 考查形容词及语境的理解.Each class is given a small garden and our class has decided 根据题干:

to grow some tomatoes and beans (豆类) in our time.每个班给一个小花园,我们班决定在我们的空闲时间种一些西红柿和豆类.A.busy 忙的B.free 空闲的C.happy 愉快的 D.sad 难过的;只有在空闲时间才能去种一些东西,故选B. 57题答案:C 考查动词及语境的理解.Maybe I'll be able to you some beans we've grown by 根据题干:

ourselves next time!或许下次我可以寄给你一些我们自己种的豆类.A.plants 种植B.buy买 C.post 寄D.lend借;因为作者是在写信,所以下次应该是寄给朋友东西.故选C.

58题答案:D考查连词及语境的理解.根据题干:What's more,we have only two classes in the afternoon we have more time for after school activities.还有,我们下午只有两节课,所以我们有更多的时间进行课外活

动.A.because因为 B.when 当…时C.before在…之前 D.so所以;这两句之间是因果关系,故选D.

59题答案:A 考查动词及语境的理解.After school,we take turns to go to the streets near our school 根据题干:

and ask people to the traffic rules.放学后我们轮流到我们去学校附近的街上让人们遵守交通规

则.A.follow 遵守 B.make做C.break 打破D.think认为;当然是要求人们遵守交通规则,其他选项情理不通,故选A.

60题答案:D 考查代词及语境的理解.根据题干:Please write back soon and tell ______ more about your school.请尽快回信告诉我更多你们学校的事情.A.him他 B.her她 C.you你D.me 我;根据上I think we are having a different school life now!我想我们现在的学校生活不一样了!逻辑关系,故选D. 61.Tom brought a box of biscuits to a summer camp.He ate a few and placed the rest under his bed.After lunch,he found the box was gone.He went to tell his camp (61) C about it.

The next day,the coach saw a boy eating Tom's biscuit behind a tree.He (62) C an idea to solve the problem.He found Tom and said to him,\"I know who (63) A your biscuits.Will you help me to teach him a lesson?\"\"Well,yes…are you going to punish\"No,I am not,\"the coach explained () B sir?\"Tom asked.

(65) D .\"That would only make him hate you.I want you to write to your mother and ask for more (66) B \"

Tom received another box of biscuits by mail from his mother a few days later.\"Now,\"said the coach,\"go and (67) A them with the boy who stole your biscuits.\"Tom didn't understand the coach's intention,(68) B

////

////

he still followed his advice.Half an hour later the coach saw the two boys come up the hill,arm in arm.The boy was trying to ask Tom to (69) D his toy robot in payment for (赔偿) the stolen biscuits.And Tom was refusing the gift from his new friend.He said that a few biscuits were not so (70) D . In some situations,forgiveness (原谅) is better than punishment.

61.A.cook B.doctor C.coach D.cleaner 62.A.got on with B.went on with C.came up with D.caught up with 63.A.took away B.ran away C.went away D.threw away .A.me B.him C.us D.them 65.A.shyly B.angrily C.excitedly D.patiently 66.A.gifts B.biscuits C.candies D.toys 67.A.share B.choose C.divide D.fill 68.A.if B.but C.since D.though 69.A.steal B.mend C.make D.accept 70.A.cheap B.delicious C.different D.important. 【考点】记叙文.

【分析】汤姆去夏令营时带了一盒饼干.他吃了一点,然后把其他的放在床下.午饭后,他发现盒子不见了.他跑去告诉了教练.第二天,教练看见一个男孩在树下正吃着汤姆的饼干.他想出一个办法来解决这

\"我知道是谁拿走了你的饼干.个问题.教练找到汤姆,并对他说:你能帮助我给他一个教训吗?\"汤姆说道:

\"好的,是…先生那么你会惩罚他吗?\"教练耐心地解释道:\"不,我不会的.那样只会让他讨厌你.我想你写封信给你妈妈,要更多的饼干.\"汤姆几天后收到了妈妈另一盒饼干.教练说道:\"现在,去和他偷你饼干的那个男孩分享它们吧.\"汤姆不明白教练的用意,但是他还是听取了他的建议.一个小时后,教练看到两个男孩一起肩并肩排上了山.那个男孩想让汤姆拿走他机器人玩具,作为偷饼干的赔偿.汤姆拒绝了这个来自新朋友的礼物.他说一点饼干并没有那么重要.在一些情形中,原谅比惩罚更好.

【解答】61.C.名词词义辨析.A是厨师,B是医生,C是教练,D是清洁工.根据The next day,the coach saw a boy eating Tom's biscuit behind a tree.可知汤姆跑去告诉了教练,故选择C.

62.C.动词短语辨析.A是与…相处,B是继续,C是提出、相处,D是赶上.根据文中可知教练想出了一个办法来解决这个问题,故选择C.

63.A.动词短语辨析.A是拿走,B是逃跑,C是离开,D是扔掉.根据文中可知教练告诉汤姆他知道谁拿走了他的饼干,故选择A.

.B.代词辨析.A是我,B是他,C是我们,D是他们.根据That would only make him hate you.可知教练觉得惩罚他,只会让他更讨厌汤姆,故前面汤姆是在询问教练是否会惩罚他,故选择B.

65.D.副词辨析.A是害羞地,B是生气地,C是兴奋地,D是耐心地.根据文中可知汤姆问了一些问题,教练是很耐心地解释给他,故选择D.

66.B.名词辨析.A是礼物,B是饼干,C是糖果,D是玩具.根据Tom received another box of biscuits by mail from his mother a few days later.可知几天后汤姆收到了妈妈寄来的另一盒饼干,故前面是教练让汤姆给妈妈写信,跟妈妈要更多的饼干.

67.A.动词辨析.A是分享,B是选择,C是把…分开,D是填满.根据文中可知教练让汤姆去和偷他饼干的那个男孩分享饼干,share sth.with sb.表示和某人分享某物,故选择A.

68.B.连词辨析.A是如果,B是但是,C是自从,D是即使.根据Half an hour later the coach saw the two boys come up the hill,arm in arm.可知汤姆虽然不明白教练的用意,但他还是听取了他的建议,一个小时候他们俩去爬山了,故选择B.

69.D.动词辨析.A是偷取,B是修理,C是做,使,D是接受.根据And Tom was refusing the gift from his new friend.可知那个男孩想让汤姆接受他的玩具,作为偷饼干的补偿,但汤姆拒绝了,故选择D.

70.D.形容词辨析.A是便宜的,B是美味的,C是不同的,D是重要的.根据文中可知汤姆没有收礼物是因为他觉得这点饼干并没有那么重要,故选择D.

三、补全对话(共1小题;每小题5分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项为多余选项. 71.

A.When does it take off? B.How about my hotel? C.When does it arrive? D.What's your flight number?

////

////

E.Li Wei speaking F.Who will meet you?

G.I'll wait for you at the gate at 6:30.

A:Hello,this is Lucy speaking.Is that Li Wei?

B:Hi,Lucy!(71) E We are expecting your coming. A:Thank you!My plane leaves Beijing this afternoon. B:(72) D A:It's CA1409. B:OK,CA1409.(73) A

A:At 3:30,and arrives….It arrives at 6:10,and I'll have to wait some time for my luggage( 行李 ). B:All right.(74) G A:Thanks a lot.(75) B

B:I've ordered a room for you in the center of the city near my home. A:Wonderful!See you then! B:See you!

【考点】情境对话.

【分析】A:喂,我是露西,你是李威吗? B:嗨,露西!我是李威.我们期待你的到来. A:谢谢你!我的飞机今天下午离开北京. B:你的航班号是多少? A:是cal409.

B:好的,cal409,飞机什么时候起飞?

A:在3点半,到达是…6:10到达,我要等待我的行李一段时间. B:好的.我6:30在在门口等你. A:谢谢你,我的旅馆怎么样了?

B:我已经为你在我的家附近的市中心定了一个房间. A:太好了!到时候见! B:再见!

【解答】71.E 根据上一句Hello,this is Lucy speaking.Is that Li Wei?喂,我是露西,你是李威吗?可以推断此处应该是打电话的答语,接电话的是李威,故选E,Li Wei speaking我是李威..

72.D 根据下一句的答语It's CA1409 这是航班号,可以推断此处应该是问你的航班号是多少?故选D.What's your flight number?你的航班号是多少?

73.A 根据下一句的答语At 3:30,三点半,可以推断此处应该是When does it take off?飞机什么时候起飞,故选A,When does it take off?

74.G 根据上一句 It arrives at 6:10,and I'll have to wait some time for my luggage,6:10到达,我要等待

I'll wait for 我的行李一段时间.可以推断此处应该是知道几点钟到达,告诉对方自己几点钟去接他,故选G,

you at the gate at 6:30.我6:30在在门口等你.

75.B 根据下一句I've ordered a room for you in the center of the city near my home. 我已经为你在我的家附近的市中心定了一个房间.可以推断此处应该是旅馆的情况,故选B,How about my hotel?我的旅馆怎么样了?

四、阅读理解(共4小题;每小题10分,满分40分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项. 76.My grandfather Jack is 96years old,and he has had an interesting life.He has travelled a lot in his life in the Far East.He visited the Taj Mahal in India and the Pyramids in Egypt.He hunted (狩猎) lions in Africa,and rode a camel in the Sahara Desert.He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.

Jack has married twice.His first wife died when she was 32.He met his second wife Maria while he was cycling round France They have been married for 50years,and they have lived happily in a small village since they got married.

Jack says that he has never been ill in his life.The secret of good health,according to my grandfather,is exercise He goes swimming every morning.He has done this since he was a boy.He also has a glass of wine every night!Perhaps that is his secret!

76.What kind of life has Jack lived? B

////

////

A.A short life.

B.An interesting life.

C.A lonely life D.A poor life.

77.Which of the following does Jack think is the most beautiful place? A A.Kathmandu. B.The Pyramids

C.The Sahara Desert. D.Taj Mahal

78.How many times has Jack married? B A.Once. B.Twice.

C.Three times. D.Four times.

79.Where did Jack meet Maria? C A.In India. B.In Nepal. C.In France D.in Egypt.

80.What does Jack do every night? A A.He has a glass of wine. B.He goes swimming C.He hunts lions. D.He rides a camel.

【考点】人物故事类阅读.

【分析】我的爷爷杰克已经96岁了,他过着很有趣的生活.他去远东旅行过许多次.他去参观了印度的泰姬陵和埃及的金字塔.他在非洲打猎狮子,在撒哈拉沙漠骑骆驼.他说他去过最美丽的地方就是尼泊尔的加德满都.

爷爷结过两次婚.他的第一任妻子32岁去世.当他环游法国时,他遇见了第二任妻子玛利亚.他们结婚50年了,自从他们结婚后一直在一个小村庄快乐地生活着.

杰克说他一生中从未生过病.据爷爷说,健康的秘诀就是锻炼.他每天早上都去游泳.自从他是一个男孩的时候,他就开始游泳.他每天晚上喝一杯红酒!也许这就是他的秘诀!

【解答】76.B.细节理解题.题干意为:杰克过着什么样的生活?根据第一段…and he has had an interesting life.可知杰克过着有趣的生活,故选择B.

77.A.细节理解题.题干意为:杰克觉得下面哪个是最美丽的地方?根据第一段He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.可知他觉得加德满都是最美丽的地方,故选择A.

78.B.细节理解题.题干意为:杰克结过几次婚?根据第二段Jack has married twice.可知他结过两次婚,故选择B. 79.C.细节理解题.题干意为:杰克什么时候遇见玛利亚的?根据He met his second wife Maria while he was cycling round France.可知他在环游法国的时候遇见玛利亚的,故选择C.

80.A.细节理解题.题干意为:杰克每天晚上干什么?根据第三段He also has a glass of wine every night!可知杰克每天晚上都喝一杯红酒,故选择A.

81.Every morning my father buys a newspaper on his way to work.Every evening my mother looks through magazines at home.And every night,I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep.Can we imagine life without paper or print? Paper was first created about 2,000years ago,and has been made from silk,cotton,bamboo,and,since the 19th century,from wood.People learned to write words on paper to make a book.But in those days,books could only be produced one at a time by hand.As a result,they were expensive and rare.And because there weren't many hooks,few people learned to read.

Then printing was invented in China.When printing was developed greatly at the beginning of the 11th century,books could be produced more quickly and cheaply.As a result,more people learned to read.After that,knowledge and ideas spread quickly.

////

////

Today information can be received online,downloaded from the Internet rather than found in books,and information can be kept on CD﹣ROMs or machines such as MP3players.

Computers are already used in classrooms,and newspapers and magazines can already be read online.So will books be replaced by computers one day?No,I don't think the Yao Ming poster on my bedroom wall will ever be replaced by a computer two metres high!

81.What does the writer do before he goes to sleep'? D A.He reads books. B.He reads newspapers

C.He looks through magazines D.He looks at the posters on the wall. 82.When was paper first created? A A.About 2.000years ago. B.In the 19th century. C.About 1.000years ago. D.In the 11th century.

83.Why were books expensive and rare before the invention of printing? D A.People could not read.

B.People could not write words on paper.

C.People could not find silk,cotton or bamboo.

D People could only produce books one at a time by hand 84.What happened after books became cheaper? C A.People didn't want to buy books. B.Printing was invented in China.

C.Knowledge and ideas spread quickly. D.The Internet was introduced to people soon

85.What is the writer's opinion about books and computers'? B A.People won't need books any more

B.Books won't be replaced by computers. C.People prefer to find information in books. D.Computers have already replaced books. 【考点】日常生活类阅读.

【分析】这是一篇日常生活类阅读.文章大意:每个早晨,我父亲都会在上班的途中买一份报纸.每一天,我都在教室翻开书本开始学习.每个夜晚,我母亲在家翻阅杂志,每天睡前,我都会看着卧室墙上贴着的贝克汉姆和姚明的海报.能够想象没有了纸质印刷品的生活会变成什么样吗?纸源于两千年前,造纸材料由丝绸、棉线、竹片等不断演化直至19世纪的木材.人类学着在纸上写字制书,但当时书本都是手工制成,每次只产出一本.从而它们昂贵且稀少.同时由于书本较少,能够阅读的人更是少之又少.印刷术传入中国后,第一批书的制作过程是首先将墨水印在木块上,然后再敷上纸片.11世纪初印刷术得到极大的发展,书本印刷更加快捷、成本也更加低廉.由此,学习阅读的人也不断增多.此后,知识和思想迅速传播,其态势不亚于20世纪互联网的引入.但是未来人们仍需要图书吗?现如今,人们可以在线获取并下载资讯,而无需在书本中寻找.信息也可以储存在光盘或者类似于视频播放器等设备中.较之图书,这些设备小巧轻便,易于携带.电脑已在教室中投入使用,报刊也都可以在线阅读.那么以后书本会被电脑取代吗?不,我认为我卧室墙上姚明的海报永远不会被挂的两米多高的电脑替换.

【解答】81题答案:D 考查细节题:根据第一段And every night,I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep.描述,可知作者在睡觉前都要看着墙上的海报,故选D.82题答案:A 考查细节题:根据第二段Paper was first created about 2,000 years ago,描述,可知报纸是在大约两千年前产生的.故选A.83题答案:D 考查细节题:根据短文第二段But in those days,books could only be produced one at a time by hand.As a result,they were expensive and rare.描述,可知书籍贵的原因是因为,书籍那时只能手写.而且一次只能写一张,故选D.84题答案:C 考查细节题:根据短文第三段As a result,more people learned to read.After that,knowledge and ideas spread quickly.描述,可知在书籍变得便宜之后,知识和思想传播的更快乐.故选C.85题答案:考查理解推理.根据短文最后一

Computers are already used in classrooms,and newspapers and magazines can already be read online.So 段描述,

will books be replaced by computers one day?No,I don't think the Yao Ming poster on my bedroom wall will ever be replaced by a computer two metres high!电脑已在教室中投入使用,报刊也都可以在线阅读.那么以后书本

////

////

会被电脑取代吗?不,我认为我卧室墙上姚明的海报永远不会被挂的两米多高的电脑替换.可知作者认为电脑不会代替书,故选B.

86.School activities for kids and teens

July is a month of fun﹣filled activities for kids and teens as long as you know where to find them.When you want some fun activities for July,consider these ideas happening in this month.

Secret of the Dragon The Search for Life:

Time Monday,July 1,2013, Are We Alone?

10:30am Time Thursday,July 4,2013,

Cost Adult:7.40children (number 15years):2:00pm

halfBookings Phone the booking office: Cost Adult:14.50

3403 2578 Children (under 15years):8.70

Address Brisbane Botanic Gardens Bookings Phone the booking office: Note Secret of the Dragon is a magical story 3403 76 about two children who are taken on a dragon ride to Address Brisbane Botanic Gardens

expel the universe. Note Are we truly alone in space?Is there any

life out there?These are the questions asked in this

show.

Magic Class Science with Me:

Time Friday,July 12,2013, Making your own guitar

10:00am Time Saturday,July 20, Cost Free 2013,3:00pm

Bookings Please call 3403 8470to book your Cost Free place.Address Centenary Community hub,Bookings Please phone 3403 1226to book your

171Dandenong Rd place.

Note Would you like to be a magician?Then join Address 10,Egginton Close David,the magician,to learn about real magic with Note Do you want to make a guitar with Katy playing cards,coins,ring ropes and DIY projects and be and her mom?Science with Me is going to be with

able to become the life of the party. you.Please remember to bring a piece of wood,a

hammer,some rubber bands and some nails with you.

注:universe 宇宙; magic 魔术

86.Alec is strongly interested in space life.He may go to D . A.Magic Class B.Science with Me

C.Secret of the Dragon D.The Search for Life

87.John and his 10﹣year﹣old son want to watch Secret of the Dragon.How much should they pay? B A.7.40 B.11.10 C.14.80 D.23.20

88.Rita plans to join Magic Class.She may learn about A . A.real magic B.making coins C.magic stories D.holding parties

.According to the next,making a guitar needs the things except D . A.a piece of wood B.a hammer C.some nails D.ring ropes

90.What do the four activities have in common? D A.They are all free.

B.They happen in the same place.

////

////

C.They are all weekend activities. D.They can all be booked by phone.

【考点】广告布告类阅读.

【分析】本题主要介绍了四项活动的时间,消费价格,预定方式,地址及活动内容这五方面的信息.

【解答】86.D 细节理解题.根据第二项活动内容介绍The Search for Life:Are We Alone?Note Are we truly alone in space?Is there any life out there?These are the questions asked in this show.描述,可知如果对天空感兴趣,应该去The Search for Life,故选D.

87.B 细节理解题.根据第一项活动Cost Adult:$ 7.40 children (number 15 years):half 介绍可知约翰和他十岁的孩子,应该是7.4+7.4/2=11.1,故选B.

88.A 细节理解题.根据第三项活动Note Would you like to be a magician?Then join David,the magician,to learn about real magic …描述,可知在这个活动中能学到真正的魔术.故选A. .D 细节理解题.a hammer,some rubber bands 根据最后一项活动Please remember to bring a piece of wood,and some nails with you.描述,可知制作吉他需要一块木头,一把锤子和一些钉子.没有提到需要环形绳索.故选D.

90.D 细节理解题.根据这四条活动介绍,可知他们的共同点是都可以通过电话预定.故选D.

91.Lu Xun is one of the greatest Chinese writers of the 20th century.Besides his famous stories,he also wrote many influential articles about the living conditions of Chinese people.

Born in 1881to a wealthy family,Lu Xun had a happy childhood.In 13,however,his grandfather,a senior government official,was put into prison for taking money.At the same time,his father became seriously ill.From that time on,his family were no longer accepted by their relatives and friends.These early experiences greatly influenced his writing.

By the time Lu Xun arrived in Nanjing to study at university in 19,he already believed that Chinese society had to change and become modern.In 1902he went to study in Japan.There,he began writing articles for several Chinese student magazines.He showed a gift for writing and translating and he even wrote several books,although none was popular.He returned to China in 1909because he was in need of money.

After working for several years as a teacher in Beijing,Lu Xun again returned to writing.In 1918,he wrote his famous short story Diary of a Madman.It was the first Chinese novel published using the everyday language that people spoke,which helped make it a great success.This,together with his novel The True Story of Ah Q refers to A .

A.the success of Diary of a Madman B.the use of everyday language C.the first Chinese novel

////

////

D.The True Story of Ah Q

94.After moving to Shanghai,Lu Xun mainly wrote C . A.funny stories

B.articles about himself

C.articles against the government D.stories about government officials

95.In what order did these events take place in Lu Xun's life? B a.The government stopped him from publishing books. b.He wrote Diary of a Madman. c.His father became ill. d.He moved to Shanghai.

e.His writings were put into textbooks. A.c﹣a﹣b﹣d﹣e B.c﹣b﹣d﹣a﹣e

C.a﹣c﹣d﹣b﹣e D.a﹣d﹣b﹣c﹣e.

【考点】人物故事类阅读. 【分析】文章大意:

鲁迅是20世纪最伟大的中国作家之一.除了他的著名故事,他还写了许多有关中国人民生活条件的,很有影响力的文章.

出生于1881年的一个富裕的家庭,鲁迅有一个快乐的童年.然而,在13年,他的祖父,一个高级,因为收受贿赂被关入监狱.同时,他的父亲病重.从那时起,他的家人不再被他们的亲戚和朋友接受.这些早期经历极大地影响了他的写作.

到19年鲁迅抵达南京,在大学就读的时候,他已经相信中国社会必须改变,应该向现代化转变.1902年他在日本学习.在那里,他开始为几本中国学生杂志写文章.他在那里会写作和翻译,他甚至写了几本书,虽然没有人受欢迎.他于1909年回到中国,因为他需要钱.

在北京工作几年后,鲁迅又回到写作.1918年,他写了他的著名短篇小说\"狂人日记\".这是第一部使用白话文发表的中文小说,这与他的小说\"阿Q正传\"一起,使鲁迅成为中国着名作家.

1926年,虽然成功,鲁迅仍然对中国的未来很担心.他搬到上海,放弃了写作,以致力于他所谓的\"笔战\".他

现在只写文章,呼吁人民打击对.为了这个,阻止他出版任何他的更多的书.他被迫使用假名写他的文章.

自1936年去世以来,鲁迅的重要性和影响力都在增长.今天,他的许多作品都被纳入学校的教科书,他的作品被世界各地的数百万读者阅读.

【解答】91.B,推理判断题.根据第二段These early experiences greatly influenced his writing.描述可知爷爷被关入监狱,父亲去世等不好的家庭事故对他造成了影响,可知选B. 92.B,推理判断题.根据第四段It was the first Chinese novel published using the everyday language that people spoke,which helped make it a great success.描述,可知他是第一个使用白话文写作,这一新颖的题材及写作内容吸引了读者,所以选择B.

93.A,推理判断题.this是指示代词,指代前文提到的人或者事物.联系前一句描述,可知指的是他的《狂人日记》成功的这件事,故选A.

94.C,推理判断题.根据第五段He now only wrote articles which called on the people to fight against the government.描述可知不再写小说,只是写一些对抗的言论,可知选C.

95.B,推理判断题.根据短文描述,可知几个事件中最先发生的是他的父亲生病,然后是他写了狂人日记,接下来是移居到上海,禁止他的书出版,最后发生的是他的书被放进教科书.故选B.

五、单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺.

96.David can r un very fast.I'm sure he will win the race at the sports meeting. 【考点】首字母填空.

【分析】David 能跑的很快.我相信在运动会上他能赢得比赛.

【解答】答案:run;根据后面的句意:我相信在运动会上他能赢得比赛.推知:戴维德能跑的很快.结合语境及首字母可知填动词run,跑.Can是情态动词,后面动词用原形.故填run.

97.There are two knives (刀)and three forks on the desk.

////

////

【考点】翻译填空.

【分析】桌上有两把刀和三把叉子.

【解答】答案:knives;根据汉语提示,\"刀\"翻译为:knife;根据句中的数词two可知该空应填名词复数形式;knife的复数形式是knives;故填knives.

98.In China,we shouldn't p oint (指向)at any one with our chopsticks. 【考点】翻译填空.

【分析】在中国,我们不应该用筷子指向任何人. 【解答】答案:point

根据空处处于shouldn'后面,可知应该用动词原形作谓语;结合提示词\"指向\"及at可知此处应用固定短语point at,意为:在中国,我们不应该用筷子指向任何人.故空处应该填入动词原形point.

99.Talking loudly in a library,a museum,or a movie theater is i mpolite (不礼貌的). 【考点】翻译填空.

【分析】在图书馆、博物馆或电影院里大声说话是不礼貌的. 【解答】答案:impolite

根据关键词is可知其后应该跟形容词;结合提示词\"不礼貌的\"其形容词为impolite,此句意为:在图书馆、博物馆或电影院里大声说话是不礼貌的.故填:impolite.

100.That company provided (提供)us with 3,000dollars in 2012. 【考点】翻译填空.

【分析】在2012年,那个公司为我们提供了3000美元.

【解答】答案:provided;根据句中信息,That company…(提供)us with 3,000dollars in 2012.可知该空应填动词形式provide;provide sb.with sth;给某人提供某物;结合时间短语\"in 2012\"可知该句用一般过去时态;provid的过去式是provided;故填provided.

六、书面表达(共1小题;满分20分) 101.每个人都是独一无二的,都有与众不同之处,人们喜欢你一定会有很多原因.请以\"What makes me a good friend?\"为题写一篇英语短文. 要求:

(1)语言表达准确,短文连贯通顺; (2)文中不得出现真实姓名和学校名称; (3)80词左右.

What makes me a good friend?

【考点】小作文. 【分析】高分句型一:

That's the most important reason ①that ②makes me so popular.这是最重要的原因,让我如此受欢迎. ①that引导的表语从句

②make+sb+形容词,作宾补 高分句型二:

I can always tell some jokes or funny stories ①to make my friends laugh.我可以总是讲一些笑话或有趣的故事,让我的朋友们笑.

①动词不定式作目的状语. 【解答】One possible version What makes me a good friend?

I am a boy easy to get along with.I never get angry easily.That's the most important reason that makes me so popular.【高分句型一】【脾气好】

I'm always ready to help others.Whenever my friends meet with troubles,I will give them a hand without even a moment's thought.【乐于助人】

Besides,I'm quite humorous.I can always tell some jokes or funny stories to make my friends laugh.【高分句型二】They say time spent with me is full of fun.【性格幽默】 I'm honest.I never tell lies.So I'm a friend worth trusting.

////

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务