2020年普通高等学校招生全国统一考试包头市
第一次模拟考试英语试题
注意事项:
1.本试卷分笔试和听力两部分。考生先作答笔试部分(21小题开始),然后作答听力部分(1-20小题)。答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、座位号、试卷类型(A或B)涂写在答题卡上。本试卷满分150分。
2.考生将笔试部分答案写在英语笔试答题卡上(大卡),听力部分答案写在英语听力答题卡上(小卡)。写在本试卷上无效。 3.考试结束后, 将答题卡交回。
笔试部分
一、阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
The year 2017 was marked by some rare scientific events and discoveries. A rare eclipse(日食)covers the US
Among the rare events of the year was a total solar eclipse visible across the United States on August 21.It had been 99 years since a similar eclipse took place in the U.S. Hundreds of thousands of people across the country took time to see the moon partly or completely hide the sun. Many went to places like Carbondale, Illinois, Oregon and Charleston to see the total eclipse. Some people cannot see the eclipse, for cloudy weather messed up the view in some places, but many others had clear skies.
Is warming climate making storms worse?
Many scientists are concerned that rising world temperatures will cause more dangerous weather events. And the World Meteorological Organization in Geneva says 2017 could be among the three hottest years on record. Three powerful ocean storms struck Caribbean islands and the southern US in 2017, which brought more attention to the issue. Hurricane Harvey caused unbelievable flooding to the Houston area in the state of Texas. And Hurricanes Irma and Maria left severe damage in Florida, Puerto Rico and the Caribbean.
Climate experts say rising temperatures will make ocean storms—like hurricanes and typhoons—sharper and with higher wind speeds. Rising sea levels could also make ocean storms worse as waves from the sea force water further inland becoming a danger to highly populated coastal cities.
1
A good reason to believe in UFOs
Fans of unidentified flying objects, or UFOs, might be glad to know that the United States Defense Department had a secret program to make research on the unknown secret. From 2007 to 2017, the department spent $ 22 million researching unexplained objects seen in the air, including some reported by military pilots. News reports question whether the search for answers about UFOs continues. Reid, spokesman from the Defense Department, answered reporters on Twitter this way:“The truth is out there. Seriously.” 1. Why was it impossible to watch the 2017 eclipse in some places in the US? A. The sunshine was unpleasantly bright. C. It happened too far from Earth to watch.
B. It was completely hidden by the cloud D. The sun was partly hidden by the moon.
2. What issue did scientists focus more on after the 2017 natural disasters? A. The effects of global warming. C. The increase of the wind speeds.
B. The fast rising of the sea level. D. The danger of living in coastal cities.
3. What can be inferred about UFOs from the last part of the text? A. They are absolutely out there in space. C. Search for their existence will continue. 【答案】1. B 2. A 3. C 【解析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了2017年一些罕见的科学事件和发现。 【1题详解】
细节理解题。根据文章第一段中“Some people cannot see the eclipse, for cloudy weather messed up the view in some places”( 有些人看不到日食,因为有些地方多云的天气扰乱了视线)由此可知,有的地方看不见日食是因为多云的天气。故选B。 【2题详解】
细节理解题。根据文章第二段中“Many scientists are concerned that rising world temperatures will cause more dangerous weather events. And the World Meteorological Organization in Geneva says 2017 could be among the three hottest years on record. Three powerful ocean storms struck Caribbean islands and the southern US in 2017, which brought more attention to the issue.”( 多科学家担心,全球气温上升将导致更多危险的天气事件。日内
B. Observation on them is not going on. D. People’s questions on them are absurd.
2
瓦世界气象组织表示,2017年可能是有记录以来最热的三年之一。2017年,三场强大的海洋风暴袭击了加勒比群岛和美国南部,这让人们更加关注这个问题)由此可知,自2017年自然灾害后,科学家更加关注全球变暖。故选A。 【3题详解】
推理判断题。根据文章最后一段中“News reports question whether the search for answers about UFOs continues. Reid, spokesman from the Defense Department, answered reporters on Twitter this way:“The truth is out there. Seriously.””( 新闻报道质疑寻找不明飞行物的答案是否还在继续。国防部发言人里德在上这样回答记者:“说真的,就在那里。”)由此可推知,对于UFO的研究还将继续下去。故选C。
B
If you saw someone fall off their bike in traffic, would you spot and help or just walk away? Many people would go about their business and just do nothing. So it was a big surprise when about 100 bystanders got together recently to move a bus in east London to help a cyclist trapped under it. A video of the incident went viral on social media.
According to Zoheb, a driver who stopped his car to take part in the rescue, five more people gathered to move the bus. He says, “There was no chance we could do it;it was more an invitation for other people to help, really. Our action paid off. Diners from nearby restaurants joined in. It didn’t take long to develop a collective understanding of what the purpose was.”
Spontaneous(自发的)offer of help among strangers doesn’t happen often. People in a crowd are not sure what to do—they don’t have a plan. It’s one of the reasons bystanders often do nothing, according to Dr. Mark Levine, professor of social psychology at Exeter University in Britain. “The presence of others can prevent you from helping, ” he says.
“The key to positive group behaviour and participation”, Levine explains, “is building a sense of shared identity”. Action has to be decided quickly, Levine says. “The longer you leave it, the harder it is to make a decision. If you don’t immediately act then you may think ‘Well, actually I probably couldn’t have done anything anyway’.”
But the people who took the first action like Zoheb might make a difference. The cyclist ended up in hospital and the images of the collective effort might inspire others to more acts of support for each other. 4. What can be seen in the video on social media according to the passage? A. Strangers helped rescue someone in an accident. B. A cyclist fell over and was badly injured.
3
C. People just stood by and watched an accident. D. A cyclist was killed in an accident.
5. How was the rescue action successfully carried out? A. Zoheb moved the bus with five strangers. B. Zoheb rushed to a nearby restaurant for help.
C. Zoheb urged all the strangers around to come to the rescue. D. Zoheb with about 100 strangers voluntarily did it.
6. According to Mark Levine, why do some people show no concern when they should offer help? A. They think it had nothing to do with them. B. They may be stopped by other bystanders. C. They believe others present would do it. D. They are probably at a loss of what to do. 7. What is the writer’s purpose to write the text? A. To support those cold-hearted. C. To introduce a way to help others. 【答案】4. A 5. D 6. D 7. B 【解析】
这是一篇议论文。文章主要讲述了一段100名旁观者聚集在伦敦东部,将一辆公共汽车移走,以帮助一名被困在车下的骑车人的视频在社交媒体上疯传。作者由此引用Dr. Mark Levine的观点:某些人在应该提供帮助时却表现得漠不关心的原因是他们可能不知道该做什么。故作者鼓励更多陌生人及时伸出援助之手,影响更多的人。 【4题详解】
细节理解题。根据文章第一段中“So it was a big surprise when about 100 bystanders got together recently to move a bus in east London to help a cyclist trapped under it. A video of the incident went viral on social media.”( 所以,当最近约100名旁观者聚集在伦敦东部,将一辆公共汽车移走,以帮助一名被困在车下的骑车人时,着实让吃一惊。该事件的视频在社交媒体上疯传。)由此可知,社交媒体上的视频中是陌生人在事故中帮助营救的故事。故选A。 【5题详解】
推理判断题。根据文章第一段中“So it was a big surprise when about 100 bystanders got together recently to move a bus in east London to help a cyclist trapped under it. A video of the incident went viral on social media.”( 所以,
B. To praise the kindness of strangers. D. To explain what collective effort is.
4
当最近约100名旁观者聚集在伦敦东部,将一辆公共汽车移走,以帮助一名被困在车下的骑车人时,着实让吃一惊。该事件的视频在社交媒体上疯传。)以及文章第二段中““There was no chance we could do it;it was more an invitation for other people to help, really. Our action paid off. Diners from nearby restaurants joined in. It didn’t take long to develop a collective understanding of what the purpose was.””( 我们没有机会这么做,这更像是邀请其他人来帮忙,真的。我们的行动收到了成效,附近餐馆的食客也加入了进来。没过多久,大家就形成了一种对其目的的集体理解。)由此可知,Zoheb和大约100个陌生人自愿这样做的。故选D。 【6题详解】
细节理解题。根据文章第三段中“People in a crowd are not sure what to do—they don’t have a plan. It’s one of the reasons bystanders often do nothing,”( 人群中的人们不确定该做什么——他们没有一个计划。英国埃克塞特大学(Exeter University)的社会心理学教授马克·莱文(Mark Levine)博士说,这是旁观者常常无所事事的原因之一。)由此可知,马克·莱文认为,某些人在应该提供帮助时却表现得漠不关心的原因是他们可能不知道该做什么。故选D。 【7题详解】
推理判断题。分析全文以及文章最后一段“But the people who took the first action like Zoheb might make a difference. The cyclist ended up in hospital and the images of the collective effort might inspire others to more acts of support for each other.”( 但是像Zoheb这样率先采取行动的人可能会带来改变。骑自行车的人最终被送进了医院,集体努力的画面可能会激励其他人更多地互相支持)由此可知,作者写这篇文章的目的是赞扬来自于陌生的善举。故选B。
C
Encouraging pupils to keep noise to a minimum should be a valuable component of all children’s education, according to new research.
Dr. Helen Lees, from Sterling University’s school of education, says that “enforced(强制的)silence” is seen as a punishment and often acts to suppress children’s natural ability. But she says that teaching children about the benefits of “enforced silence”—deliberate stillness that gives them the opportunity to focus and reflect in a stress-free environment—can have a significant effect on pupils’ concentration and confidence.
It is the latest in a series of researches to establish a link between the classroom environment and pupils ‘academic ability.
A study almost a decade ago in London found that children’s exam results were cut by as much as a third if they were taught in noisy classrooms. Teaching unions have also called for a limit of 26℃ to be put on classroom temperatures because teachers and pupils struggle to work in hot conditions, and some educationalists claim that too
5
much chaos in the classroom can prevent children from concentrating.
Dr. Lees said, “When we take some research on school settings and put it all together, what we see is that education without silence does not make much sense. In areas of better learning out-comes, better self-confidence and well-being measures, enforced silence in a person’s life and an individual’ s education is shown throughout the relevant research to be a benefit.”
Dozens of schools across Britain have already introduced periods of “reflective silence” into the timetable. Kevin Hogston, head of Sheringdale Primary, south London, has just introduced a minute’s silence at the start of twice-weekly meetings in which children are taught breathing techniques and encouraged to reflect. The school plans to introduce it into classrooms every day.
8. What does Dr. Helen Lees think of “enforced silence”? A. It is an effective way of punishment. B. It does not make much sense in class.
C. It can improve pupils’ concentration and confidence. D. It can make pupils more creative.
9. What does the underlined word “suppress” in the second paragraph probably mean? A. Prevent something from developing. C. Get something back.
B. Making something, better than before. D. Unite with something.
10. What can be inferred from the research on school settings? A. Students are more active if taught in noisy classrooms. B. Silence makes a great difference to pupils. C. Noisy circumstances can help students concentrate.
D. Most schools are not satisfactory in terms of classroom temperatures. 11. What is the passage mainly about? A How to arrange classroom settings. B. How to achieve silence in class. C. Encouraging pupils in class is beneficial.
D. Keeping quiet in class can improve academic ability. 【答案】8. C 9. A 10. B 11. D 【解析】
这是一篇说明文。文章讲述了保持课堂的安静对于提高学生的学习习惯和行为的好处。
. 6
【8题详解】
细节理解题。根据文章第二段中“But she says that teaching children about the benefits of “enforced silence”—deliberate stillness that gives them the opportunity to focus and reflect in a stress-free environment—can have a significant effect on pupils’ concentration and confidence.”( 但她表示,向孩子们传授“强制沉默”的好处--故意保持沉默,让他们有机会在一个没有压力的环境中集中注意力和反思--可以对学生的注意力和自信心产生重大影响。)故Dr. Helen Lees认为“强制沉默”它可以使增加学生的注意力和自信心。故选C。 【9题详解】
词义猜测题。根据文章第二段中“says that “enforced(强制的)silence” is seen as a punishment and often acts to suppress children’s natural ability.”(“执行(强制的)沉默”被视为一种惩罚和常常抑制儿童的自然能力。)根据上文中的punishment可知,这种强制性的安静被认为是一种惩罚,故此处的suppress应为“压制着孩子的能力”。故选A。 【10题详解】
推理判断题。根据文章第二段中“deliberate stillness that gives them the opportunity to focus and reflect in a stress-free environment—can have a significant effect on pupils’ concentration and confidence.”( 有意识的安静,让他们有机会在一个没有压力的环境中集中注意力和反思——可以对学生的注意力和信心产生显著的影响。)以及倒数第三段中“Dr. Lees said, “When we take some research on school settings and put it all together, what we see is that education without silence does not make much sense. In areas of better learning out-comes, better self-confidence and well-being measures, enforced silence in a person’s life and an individual’ s education is shown throughout the relevant research to be a benefit.”( 斯博士说,“当我们对学校环境做了一些研究,把它们放在一起,我们看到的是,没有沉默的教育没有多大意义。”在更好的学习结果、更好的自信和幸福措施、在一个人的生活中强制保持沉默以及个人的教育等方面,相关研究都显示出了益处。”)由此可推知,保持安静对学生的影响是很大的。故选B。 【11题详解】
主旨大意题。根据文章第一段Encouraging pupils to keep noise to a minimum should be a valuable component of all children’s education, according to new research.(根据一项新的研究,鼓励学生将噪音控制在最低限度应该是所有儿童教育的一个有价值的组成部分。)由此可知,本篇文章讲述了保持课堂的安静对于提高学生的学习习惯和行为的好处。故选D。
D
Two musicians from Germany are using robotic equipment to add sounds to their performances. The two-man
7
band performs with a robot that can play several musical instruments at the same time. The robot can sound like a guitar, keyboard, drum or other instruments. When performing, members of the band provide many of the sounds, but others are controlled by a computer. Once connected to wires and set up, instruments can play on their own.
One of the instruments was created from a long, self-turning wooden stick that sits on top of a microphone stand.The stick contains long strings. They are tied on each end. The strings are connected to a small wooden ball. (支架)
As the stick tums, the ball hits a block on the floor, creating a sound. The two-man band, called Joasihno, recently performed at the South by Southwest Conference and Music Festival in Austin, Texas. They describe their electronic sounds as “psychedelic(迷幻的)machine” music. “Actually, we call it a psychedelic robot group, ”said Cico Beck, one of the creators of the group.
The group’s other member, Nico Siereg, says playing in an experimental band with robots is not the same as playing in a traditional one. “It’s a little bit different because you also have in mind that there are machines playing around you, but there’s no reaction from them, ” he said. But Siereg said that in some ways, the robots actually help him improve his performance. Since the self-playing instruments are programmed, he sometimes feels freer to focus on what he is playing, and at times to even play without preparation.
The musician says he can imagine similar technology having a greater influence on many different kinds of music in the future. “Technology is like a very important tool and it’s very often a very important part of inspiration, ” he said. But he also expressed hope that \"real music won’t die.
In addition to performing recently in Texas, Joashihno has been busy putting on shows in Europe and in Canada. The band hopes its high-tech music “experiment” will keep reaching new people and pleasing the ears of its fans. 12. According to the first paragraph, what can we know about the robotic equipment? A. It is operated by a wooden stick. B. It is controlled to make music. C. It functions as musical instruments.
D. It is actually a set of wires connecting computers.
13. What does Nico Siereg think of playing music with robots? A. It is better than playing with human beings. B. It is just a pity that the robots cannot respond to him.
C. It has a negative effect on his performance because robots distract him. D. It is strange for him to have some machines playing around him. 14. What can we learn from the passage? A. Robots will replace musical instruments.
8
B. This new style of performance has become popular around the world. C. One member of the band doesn’t think playing with robots is real music. D. The machines are programmed to create many sounds. 15. What is the best title for the passage? A. Real Music Won’t Die
C. High Technology Is Applied to Music 【答案】12. C 13. B 14. D 15. C 【解析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了高科技被应用于音乐当中,被编程出了多种乐器的声音。 【12题详解】
细节理解题。根据文章第一段中“Two musicians from Germany are using robotic equipment to add sounds to their performances. The two-man band performs with a robot that can play several musical instruments at the same time. The robot can sound like a guitar, keyboard, drum or other instruments. When performing, members of the band provide many of the sounds, but others are controlled by a computer. Once connected to wires and set up, instruments can play on their own.”两名来自德国的音乐家正在使用机器人设备为他们的表演增添声音。这支两人乐队与一个可以同时演奏几种乐器的机器人一起表演。机器人的声音可以像吉他、键盘、鼓或其他乐器。表演时,乐队成员提供许多声音,但其他声音由计算机控制。一旦连接到电线并设置好,乐器就可以自己演奏了。由此可知,机器人设备的功能就像乐器一样。故选C。 【13题详解】
细节理解题。根据文章第三段中“It’s a little bit different because you also have in mind that there are machines playing around you, but there’s no reaction from them, ”( “这有点不同,因为你也会想到你周围有机器在玩,但它们没有反应。”)由此可知,Nico Siereg认为很遗憾的是与机器人一起演奏音乐,机器人不能对他做出反应。故选B。 【14题详解】
细节理解题、根据文章第一段中“Two musicians from Germany are using robotic equipment to add sounds to their performances. The two-man band performs with a robot that can play several musical instruments at the same time. The robot can sound like a guitar, keyboard, drum or other instruments.两名来自德国的音乐家正在使用机器人设备为他们的表演增添声音。这支两人乐队与一个可以同时演奏几种乐器的机器人一起表演。机器人的声音可以像吉他、键盘、鼓或其他乐器。由此可知,这个机器人被编程了许多声音。故选D。
B. Adding New Blood
D. Robots Will Wipe Out Human Beings
9
【15题详解】
标题判断题。分析全文以及根据文章第一段中“Two musicians from Germany are using robotic equipment to add sounds to their performances. The two-man band performs with a robot that can play several musical instruments at the same time. The robot can sound like a guitar, keyboard, drum or other instruments.两名来自德国的音乐家正在使用机器人设备为他们的表演增添声音。这支两人乐队与一个可以同时演奏几种乐器的机器人一起表演。机器人的声音可以像吉他、键盘、鼓或其他乐器。由此可知,本文主要讲述了高科技被应用到了音乐当中。故C项作为标题,最为贴切。故选C。
第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Five years after they disappeared, lost jewels belonging to the wife of the US ambassador to the Netherlands have been found .Dawn Arnall had already received an insurance payoutfor her loss. However, the misplaced (赔付)gems(宝石)had been found and held for safekeeping by a hotel she stayed in.____16____
____17____A man in the English town of Reading even left a sausage casserole in a bus. The dish ended up in the lost propertyoffice until it was recovered by his mother, eager for her dinner. A walker in the Lake District (财产)had his food in his mouth but...what about his teeth?____18____He took his false teeth out, wrapped them up in a tissue and just forgot about them. It tool more than a year for the walker to be reunited with them.
Over the past decades passengers on London’s transport network have left behind items including umbrellas, cell phones and even gas masks from World War II. Since 1934, staff have handled an average of 200000 items a year.____19____ But if you find something and can’t locate the right owner, is it finders keepers, loser sweepers?___20___“If you pick up a coin, you can keep it unless you saw someone drop it, as you wouldn’t be able to find the owner by taking reasonable steps.” John Spencer, professor of law, professor or law, said. “If it’s a larger sum, you should report it to the police. If the item has been abandoned, the property is yours. One man’s loss is another man’s gain!” A. After climbing a hill, David Packer stopped for a chocolate bar. B. The world is full of forgetful people. C. Where did you find the owner? D. It depends on what’s found and how.
E. Staff were unaware the jewellery was worth $9 million. F. While walking around the lake, Greg Baker lost his way.
G. Recently they have used computers to try to track down their owners.
10
【答案】16. E 17. B 18. A 19. G 20. D 【解析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了世上有很多健忘的人,他们经常把东西遗忘在某些地方,如果你拾到这些东西,该如何处理呢? 【16题详解】
根据上文“However, the misplaced gems(宝石)had been found and held for safekeeping by a hotel she stayed in”,由此可知,消失了五年的珠宝被找到,由她下榻的酒店保管。故E项(Staff were unaware the jewellery was worth $9 million)工作人员不知道这些珠宝价值900万美元。承接上文,符合题意。故选E。 【17题详解】
根据下文“A man in the English town of Reading even left a sausage casserole in a bus. The dish ended up in the lost property(财产)office until it was recovered by his mother, eager for her dinner. A walker in the Lake District had his food in his mouth but...what about his teeth?”本段列举了各种各样健忘的人。故B项(The world is full of forgetful people.)世界上到处都是健忘的人。能够概括本段主旨,符合题意。故选B。 【18题详解】
根据下文“He took his false teeth out, wrapped them up in a tissue and just forgot about them. It tool more than a year for the walker to be reunited with them”( 他把假牙拿出来,用纸巾包起来,然后就把它们给忘了。),故A项(After climbing a hill, David Packer stopped for a chocolate bar)大卫·帕克(David Packer)爬山后,停下来吃了一块巧克力。承上启下,符合题意。故选A。 【19题详解】
根据上文“Over the past decades passengers on London’s transport network have left behind items including umbrellas, cell phones and even gas masks from World War II. Since 1934, staff have handled an average of 200000 items a year.”( 在过去的几十年里,伦敦交通网络上的乘客遗落了包括雨伞、手机甚至二战防毒面具在内的物品。自1934年以来,工作人员平均每年处理200000件物品),故G项(Recently they have used computers to try to track down their owners.)最近他们用电脑试图找到他们的主人。承接上文,符合题意。故选G。 【20题详解】
根据上文的“But if you find something and can’t locate the right owner, is it finders keepers, loser sweepers”( 但是如果你发现了什么,却找不到合适的主人,那它是寻找者、饲养员还是失败者清道夫?)故D项(It depends on what’s found and how.)这取决于发现了什么以及如何发现。承上启下,符合题意。故选D。
二、语言知识运用(共两节, 满分45分)
11
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面的短文, 从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。
Fifteen years ago, Karibeeran Parameshvaran and his wife Choodamani both considered killing themselves after their three children died. The three—a son and two daughters-were___21___59and 12 at the time. They were among the approximate 230000___22___of a tsunami(海啸)in the Indian Ocean.
On December 26, 2004, a___23___earthquake struck off the coast of Indonesia. The quake caused___24___waves that reached not just Indonesia, but also India and 10 other countries. More than 6000 people were___25___in India’s Nagapattinam district, where the Parameshvaran family lived.
Days after the storm, the___26___walked from their town in southern India to___27___villages. “We could see many children ___28___on the road. ___29___, they have lost their parents,” Choodamani told reporters with the Reuters news agency.” I thought, I lost my children, why don’t I___30___these children and give them shelter.
At first, Choodamani and her husband brought four orphanshome.___31___, they turned their home into (孤儿)an orphanage. They called it Nambikkai, which means “hope” in the Tamil language. Within days, the number of orphans under their care___32___from 4 to 36.
The couple had a___33___purpose in life. They went on to___34___45 orphans at Nambikkai. They used their own money to set up two buildings to___35___them. Many of the older children have ___36___Nambikkai Sangeetha,now 21,was one of the tsunami orphans. She has come back to work at Nambikkai after completing her studies in information technology. She says she came back “to serve the___37___.”
Karibeeran,now 54,looks back on his and Choodamani’s lives with a sense of___38___.He said,“This job will continue for a___39___,as long as the earth is moving,because we want to___40___our own children.” 21. A. adopted 22. A. tourists 23. A. violent 24. A. common 25. A. killed 26. A. rescuers 27. A. peaceful 28. A. standing
B. reported B. victims B. slight B. long B. attracted B. couple B. distant B. fighting
C. used
D. aged D. survivors D. silent D. gentle D. moved D. journalists D. nearby D. dying
C. witnesses C. famous C. huge
.C. police C. police C. rich C. playing
12
29. A. Eventually 30. A. hire 31. A. Soon after 32. A. changed 33. A. secret 34. A. add to 35. A. house 36. A. abandoned 37. A. living 38. A. loss 39. A. country 40. A. encourage
B. Generally B. select B. For example B. expanded B. crazy B. call on B. teach B. distributed B. disabled B. achievement B. family B. honor
C. Evidently C. free C. Above all C. decreased C. formal C. care for C. hide C. enlarged C. children C. direction C. lifetime C. praise
D. Particularly D. take D. In conclusion D. spread D. new D. turn to D. cure D. left D. couple D. humour D. period D. raise
【答案】21. D 22. B 23. A 24. C 25. A 26. B 27. D 28. A 29. C 30. D 31. A 32. B 33. D 34. C 35. A 36. D 37. C 38. B 39. C 40. B 【解析】
这是一篇记叙文。文章主要讲述了Karibeeran Parameshvaran 和他的妻子Choodamani在印度洋海啸中失去了自己的孩子。他们一度非常痛苦,想要自杀。但是他们化悲痛为力量,一生一直致力于孤儿院事业,收容那些失去父母的孤儿,以此来怀念他们自己的孩子。 【21题详解】
adopted考查动词词义辨析。句意:三个孩子——一个儿子和两个女儿——当时分别5岁,9岁和12岁。A. 适应;B. reported报告 ;C. used使用;D. aged年龄。分析上下文可知,此处是介绍他们的孩子去世时的年纪。故选D。 【22题详解】
考查名词词义辨析。句意:他们是印度洋海啸约230000名受害者之一。A. tourists游客;B. victims受害者;C. witnesses目击者;D. survivors幸存者。分析上下文可知,印度洋海啸造成了很多受害者死亡,他们的孩子也在其中。故选B。 【23题详解】
考查形容词词义辨析。句意:二零零四年十二月二十六日,印度尼西亚近海发生强烈地震。A. violent 强烈的;B. slight稍微的;C. famous著名的;D. silent安静的。根据上文中“They were among the approximate
13
230000___2___of a tsunami(海啸)in the Indian Ocean.”可知,大约有230000人死去此次海啸,可见其很凶猛,造成了强烈的地震。故选A。 【24题详解】
考查形容词词义辨析。句意:地震引发的巨浪不仅波及印尼,还波及印度和其他10个国家。A. common普遍的;B. long 长的;C. huge巨大的;D. gentle温和的。根据常识可知,海啸引发的地震造成巨大的海浪,以及根据下文其波及的范围之大可知,应是巨大的海浪。故选C。 【25题详解】
考查动词词义辨析。句意:帕拉梅什瓦兰一家居住的印度Nagapattinam区有6000多人遇难。A. killed杀死;B. attracted吸引;C. police;D. moved移动。根据下文“We could see many children ___8___on the road. ___9___, they have lost their parents,”可知,许多孩子失去了父母,故应是6000多人遇难。故选A。 【26题详解】
考查名词词义辨析。句意:风暴过后几天,他们从印度南部的小镇步行到附近的村庄。A. rescuers救援者;B. couple夫妇;C. police;D. journalists记者。分析上下文可知,此处是Karibeeran Parameshvaran 和他的妻子Choodamani。故选B。 【27题详解】
A. peaceful平静的;考查形容词词义辨析。句意:风暴过后几天,他们从印度南部的小镇步行到附近的村庄。B. distant远的;C. rich富有的;D. nearby附近的。从上文的“Days after the storm, the___6___walked from their town in southern India to_”中的walk可知,距离应是不远的。故选D。 【28题详解】
考查动词词义辨析。句意:我们可以看到很多孩子站在路上。A. standing站; B.fighting战斗;C. playing玩;D. dying死。分析上下文可知,此处指很多孩子在海啸中失去了父母,他们成了孤儿,故应是在街头站着。故选A。 【29题详解】
考查副词词义辨析。句意:显然,他们已经失去了父母。A. Eventually最后;B. Generally基本上,大概;C. Evidently显然;D. Particularly尤其。分析上下文可知,很明显他们的父母在海啸中丧生了。故应是显然,他们失去了父母。故选C。 【30题详解】
A. hire 考查动词词义辨析。句意:我想,我失去了我的孩子,为什么我不带着这些孩子,给他们提供庇护所。
14
雇;B. select挑选;C. free自由;D. take带走。根据下文可知,这对夫妇把自己的家变成了孤儿院来收容这些孤儿,故应是把他们带到自己的家中。故选D。 【31题详解】
考查介词词组词义辨析。句意:不久之后,他们把家变成了孤儿院。A. Soon after不久之后;B. For example例如;C. Above all首先;D. In conclusion总之。根据上文的“At first, Choodamani and her husband brought four orphans(孤儿)home.”可知,:不久之后,他们把家变成了孤儿院。故选A。 【32题详解】
A. changed改变;B. expanded考查动词词义辨析。句意:几天之内,他们照顾孤儿数量从4个增加到36个。扩大;C. decreased下降,减少;D. spread散播。根据下文的“4 to 36.”可知,孤儿的数量在增加。故选B。 【33题详解】
考查形容词词义辨析。句意:这对夫妇有了新的人生目标。A. secret秘密;B. crazy疯狂的;C. formal正式的;D. new新的。分析上下文可知,这对夫妇一度想自杀,不过,现在他们有了新的目标—照顾这些孤儿。故选D。 【34题详解】
考查动词短语词义辨析。句意:他们继续在南比克凯照顾45名孤儿。A. add to加上;B. call on呼吁;C. care for照顾;D. turn to转向。分析上下文可知,这对夫妇一直在照顾在海啸中成为孤儿的孩子。故选C。 【35题详解】
考查动词词义辨析。句意:他们用自己的钱建了两栋楼给他们住。A. house收容;给……提供住所;B. teach教;C. hide藏;D. cure治愈。分析上下文可知,随着收容的孤儿越来越多,故此处应是这对夫妇自己出资为孤儿们建楼来住。故选A。 【36题详解】
的15
考查动词词义辨析。句意:许多年龄较大的孩子已经离开了南比克凯。A. abandoned遗弃;B. distributed分C. enlarged扩大;D. left离开。发;根据下文“She has come back to work at Nambikkai after completing her studies in information technology”中的come back可知,很多大一点的孩子离开了南比克凯。故选D。 【37题详解】
考查名词词义辨析。句意:她说她回来是“为孩子们服务”。A. living活的;B. disabled残疾的;C. children孩子;D. couple夫妇。根据上下文可知,Sangeetha回到南比克凯是来照顾孤儿院的孩子的。故选C。 【38题详解】
考查名词词义辨析。句意:现年54岁的卡里比兰带着成就感回顾了自己和乔达马尼的一生。A. loss损失;B. achievement成就,成功;C. direction方向;D. humour幽默。a sense of achievement是固定搭配,意为“成就感”。分析上下文可知,54岁的卡里比兰和其丈夫这一生一直致力于孤儿院事业,使很多孩子有了栖身之地,故是颇有成就感的。故选B。 【39题详解】
考查名词词义辨析。句意:只要地球还在移动,这份工作就会持续一辈子,因为我们想纪念我们自己的孩子。A. country国家;B. family家庭;C. lifetime终身;D. period时期。根据下文“as long as the earth is moving”可知,这对夫妇将终身做这份慈善工作。故选C。 【40题详解】
考查动词词义辨析。句意:只要地球还在移动,这份工作就会持续一辈子,因为我们想纪念我们自己的孩子。A. encourage鼓励;B. honor纪念;C. praise赞扬;D. raise养育。分析上文可知,这对夫妇的三个孩子在海啸中丧生了,而他们又为海啸中失去父母的孩子提供庇护所。故这对夫妇想以此来怀念自己的孩子。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入适当的单词或括号内单词的正确形式。
The London Marathon is___41___annual event,and of the thousands of runners who take part,many have a story to tell as to___42___they are running the 26.2 mile course around London. The reasons are various.
A lot of non-competitive runners take part in the marathon to raise money for charity. The men’s race was won by Kenyan,Martin Lel,who finished the race in just two hours and five minutes,a personal___43___(good)time for him. He was so excited!Irina Mikitenko was the___44___(win)of the women’s race.
There was also a group of 24 runners who had competed in every single one of the 28 London marathons. Jeff Aston was one of___45___(they)and at 60 years old,he___46___(finish)in just over three and a half hours. Jeff says he has raised about25.000 over the 28 years he has been running.
Jane Tomlinson is a well-known name in the UK She raised millions for charity doing long cycle___47___(ride),marathons and triathlons while battling terminal cancer(癌症晚期),a battle she___48___(sad)lost last year.
her husband and daughter took part in the marathon. They managed___50______49___memory of Jane,(raise)20,000 for a charity set up in Jane’s name. 【答案】41. an 42. why
. 16
43. best 44. winner 45. them 46. finished 47. rides 48. sadly 49. In 50. to raise 【解析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了很多参加伦敦马拉松的参赛者背后都有着感人的故事。 【41题详解】
考查冠词。句意:伦敦马拉松是一年一度的赛事。Annual是一个以元音因素开头的单词。故应用an。故填an。
【42题详解】
考查宾语从句。句意:在成千上万的参赛者中,许多人都有自己的故事来讲述为什么他们要绕伦敦跑26.2英里。分析句子可知,此处是一个宾语从句;以及下文可知,许多参赛者都有自己的参赛原因。故应用关系副词why来引导。故填why。 【43题详解】
考查形容词最高级。句意:肯尼亚人马丁·莱尔(Martin Lel)赢得了男子比赛,他以2小时5分钟的成绩完成了比赛,这是他个人最好的成绩。分析句子可知,此处指的是个人最好成绩,故应用最高级。故填best。 【44题详解】
考查名词。句意:他太激动了!伊琳娜·米基滕科是女子赛跑的获胜者。分析句子可知,伊琳娜•米基滕科是女子赛跑的获胜者。故填winner。 【45题详解】
考查代词。句意:杰夫·阿斯顿就是其中之一。根据上文的“There was also a group of 24 runners who had competed in every single one of the 28 London marathons.”可知,Jeff Aston是上文的a group of 24 runners其中之一。故填them。 【46题详解】
考查时态。句意:只用了三个半小时就完成了比赛。分析句子可知,此处描述的是过去的事情,故应用一般过去时。故填finished。 【47题详解】
17
考查名词复数。句意:通过长途自行车骑行、马拉松和铁人三项为慈善事业筹集了数百万美元。Cycle rides指自行车骑行。分析句子可知,Jane Tomlinson通过长途自行车骑行、马拉松和铁人三项为慈善事业筹集了数百万美元,此处指的不仅是一次骑行。故应用其复数形式。故填rides。 【48题详解】
考查副词。句意:去年她不幸输掉了这场战斗。分析句子可知,此处的sadly修饰动词lost,修饰动词用副词。故填sadly。 【49题详解】
考查介词。句意:为了纪念简,她的丈夫和女儿参加了马拉松比赛。in memory of 为固定搭配,意为“为了纪念……”。故填in。 【50题详解】
考查固定搭配。句意:他们成功为一家以简的名义设立的慈善机构筹集了2万英镑。magage to do sth为固定用法,意为“成功做到某事”。故填to raise。
三、写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,
每句中最多有两处,每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When I started to play ping-pong,I was almost nine years old. I become interested in this sport and I practiced as much as possibly to become an expert. I participated every ping-pong event what was held in my city. These events helped me a lot. One year late,I was able to compete against other players in the championship. There was a sense of worry within them,but at the same time I was very exciting. I finally won the gold medal after compete fiercely.
In the summary,ping-pong has truly changed my life. These experiences has brought me valuable memories.
18
【答案】
【解析】 【分析】
这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在自己打乒乓球的经历以及乒乓球改变了作者的生活,给作者带来了宝贵的经历。
【详解】1.考查时态。分析文章可知,此处作者叙述的是过去的一件事。故应用一般过去时。故把become改为became。
2.考查固定用法。as much as possible为固定搭配,意为“尽可能多地”。故把possibly改为possible。 3.考查介词。participate in为固定搭配,意为“参加,参与”。分析句意可知,此处表示“我参加每一个在我的城市举行的赛事”。故在participated后加in。
4.考查定语从句。分析句意可知,此处是一个定语从句。先行词是event为物,且在从句中充当主语,故把what改为that。
5.考查副词。分析句意可知,此处表示“一年后”,故把late改为later。
6.考查代词。分析上下文可知,此处表示的是“我内心很担忧”。故把them改为me。 7.考查形容词。分析句意可知,此处表示“我很激动”。修饰人,故把exciting改为excited。 8.考查动名词。after是介词,其后应跟动名词。故把compete改为competing。 9.考查冠词。in summary为固定搭配,意为“总之”。故把the去掉。
10.考查主谓一致。分析句意可知,此句的主语是These experiences,故谓语动词应用复数。故把has改为have。
第二节 书面表达(满分25分)
52.假定你是新华中学的学生李华,你所在的城市某文化交流中心将举办“2021暑期中学生英国游学夏令营”(2021 Summer Camp in Britain),现招募营员。请你用英语给该项目负责人Sarah写一封申请信。内容包括: 1.表达愿望; 2.你的优势;
19
3.你对该活动的认识。 注意:1.词数100左右;
2.适当增加细节,以使行文连贯。
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 【答案】Dear Sarah.
I’m Li Hua, a student from Xinhua Middle School. I’m writing to apply for taking part in the 2021 Summer Camp in Britain.
As a middle school student, I have a good command of English. I’m sure I have no difficulty communicating with foreigners. Besides, I’m outgoing, so I believe I can get on well with the camp members and make friends with them. What’s more. the summer camp is a great platform to let the students from other countries learn more about traditional Chinese culture. I’m good at playing the violin, and I can give a performance. 【解析】 【分析】
这是一篇应用文。你所在的城市某文化交流中心将举办“2021暑期中学生英国游学夏令营”(2021 Summer Camp in Britain),现招募营员。请你用英语给该项目负责人Sarah写一封申请信。
【详解】写作要点已经给出,属于提纲类作文,内容包括: 1.表达愿望;2.你的优势;3.你对该活动的认识。提示中的内容比较泛泛,需要适当补充。本题対于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的开篇布局的能力和组织要点的能力。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。
【点睛】本书面表达要点齐全,上下文连贯,使用一定数量的句式结构,让句子更加生动丰满,同时运用了许多高级词汇和固定短语,提高文章的档次,体现了对英语的熟练的驾驭能力。例如: I’m Li Hua, a student from Xinhua Middle School.运用了同位语从句; I’m sure I have no difficulty communicating with foreigners运用了宾语从句。
听力部分
20
听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回等有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.How many students are there at the school this year? A.300. B.400 C.700. 2What does the man decide to sell?
A. His CDs. B. His bike. C. His camera 3.What program will be shown after the news?
A. A food program. B. A cartoon movie. C. A football match. 4.How will the man go to school tomorrow? A. By bicycle B. By bus. C. By car. 5.Where does the conversation take place?
A. In an art gallery. B. In a factory. C. In a library.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。
6.What should Jack do first when he gets off the bus? A. Cross the road. B. Turn left. C. Turn right. 7.Where is the man’s house?
A. In front of a shop. B. Behind a school. C. Near a bookstore.
.听第7段材料,回答第8、9题。
8.What are the speakers talking about?
A. A big sale. B. A book signing event. C. The opening of a book store. 9.When is Peter Robins expected to arrive at the store?
21
A. At 1:45. B. At 2:15. C. At 3:30.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Where are the speakers?
A. At home. B. At a post office. C. At a supermarket. 11.What did the man do this morning?
A. He did the cooking B. He did some cleaning C. He did some shopping. 12.What will the woman do tomorrow?
A. Buy a lot of food. B. Pick up the man’s mother. C. Send her car to the garage.
听第9段材料,回答第13至16题
13.Where will the man go first?
A. To a hall B. To a classroom. C. To a meeting room 14.What will the Director of the Studies talk about?
A. Student dormitories. B. Different courses. C. Social activities. 15.About how long will the man stay in the hall? A. One hour and fifteen minutes. B. One and a half hours.
C. One hour and forty-five minutes. 16.How does the man feel about the test? A. Glad. B .Nervous. C. Confident.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.When will this autumn’s fashion show start? A. In September. B. In October. C. In November 18.What color will the clothes be in the show? A. Red. B. Blue. C. Orange 19.Why won’t any shoes be for sale? A. People don’t like to try on shoes. B. Clothes are more popular. C. The space is limited.
20.What is the prize for the best designers? A. Money. B.A computer. C. Design clothes.
22
23
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务