2021-2022年安徽省安庆市桐城市某校初二(上)11月期中考
试英语试卷
一、单选题
1. —Mike, I didn't bring my dictionary. May I use yours? —________. Here you are. A.Not really C.I don't know
2. This problem isn't as ________ as you think. You need to think about it carefully. A.simple
3. —Excuse me, sir. May I take your order? —Sure. Please show me your ________ first. A.ticket
4. —Please talk ________. My baby is sleeping. —Sorry, we will go to another room to talk. A.loudly
5. It's too hot in the classroom. We can't ________ the hot weather, so we all go out of the classroom. A.care
6. —I can't learn English well. What can I do, Miss Dou? —Bill, ________ is difficult if you work hard. A.anything
7. How beautiful your skirt is! I wonder when you ________ it. A.buy
8. ________ the work is very hard, little Tom still tries to do it himself. A.Though
9. —Is Lucy going shopping with us? —I'm not sure. She ________ not come. A.must
10. I think a real friend can help you and ________ your best. A.blow out
B.call back
C.bring out
D.get back
B.can
C.may
D.should
B.Or
C.But
D.Because
B.bought
C.will buy
D.are buying
B.nothing
C.something
D.everything
B.try
C.decide
D.stand
B.quietly
C.clearly
D.truly
B.fact
C.menu
D.result
B.special
C.hard
D.serious
B.Of course D.Sounds good
试卷第1页,总20页
二、完形填空
Mrs. Brown lives in a small town in Australia. There is a big(1)________ near the town. On Saturday morning, she goes to her small shop. She(2)________ the window of the shop and looks at the farm. It's very(3)________. There are many cows,(4)________ and small animals on the farm. Suddenly, she(5)________ a kangaroo with her baby. It's interesting to see them! The mother kangaroo is wearing an old jacket. They stand there and look(6)________. So Mrs. Brown gives some bread to them. The kangaroos get it. Then they become(7)________ and jump away. Suddenly, a wallet drops on the floor from the pocket of the(8)________. She picks it up, and finds $300 and a photo in it. She looks at the photo(9)________. That is a man's photo with his name \"John\" on it. \"John? I have a brother. His name is also John,\" Mrs. Brown says. \"Is this man my lost brother?\" she thinks. She takes the wallet with her and(10)________ to look for the man. She asks many people in the town, and then she comes to the farm and asks the farmer. Hey! It is her lost brother, John. They are very happy to see each other. (1) A.supermarket C.library (2) A.wonders (3) A.beautiful C.necessary (4) A.pandas (5) A.seems (6) A.hungry (7) A.successful (8) A.sweater
B.skirt
C.shirt
试卷第2页,总20页
B.farm D.museum
B.answers C.opens D.brings
B.hard-working D.different
B.elephants C.tigers D.hens
B.sees C.starts D.jumps
B.wonderful C.necessary D.similar
B.unlucky C.happy D.rich
D.jacket
(9) A.really (10) A.likes
The summer vacation is important to everyone. I'll never forget this year's summer vacation. At first I thought the(1)________ would be boring, because I was going to the sea(大海). I didn't think there was anything(2)________ on the beach. I wanted to come back home on the(3)________, but I wasn't right.
I went with my family to Whitby on July 15th. We(4)________ three weeks there! We stayed at a nice hotel. The rooms were all large and(5)________. The hotel was near the sea. We often went back late at night.
Then I(6)________ lots of interesting people during(在……期间)those three weeks. I stayed with them most of the time. Soon we became(7)________. We built a few sandcastles(沙堡), we swam and we visited many fun places.
The(8)________ was quite wonderful. Every morning when I woke up, I could see the sun was shinning(照耀)and the sky was blue. It rained(9)________ once, but the sun came out soon.
I(10)________ this vacation and I will never forget it. It's the best time in my life. (1) A.study (2) A.easy (3) A.first day (4) A.left (5) A.noisy (6) A.saved (7)
试卷第3页,总20页
B.hardly C.cheaply D.carefully
B.decides C.gives D.turns
B.countryside C.life D.vacation
B.difficult C.boring D.interesting
B.first trip C.last trip D.last day
B.used C.spent D.needed
B.clean C.free D.same
B.met C.forgot D.wondered
A.guides (8) A.food (9) A.only (10) A.followed 三、七选五
B.characters C.classmates D.friends
B.music C.weather D.game
B.also C.still D.then
B.studied C.showed D.enjoyed
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: Hey, Alex!(1)________
B: That's a good question, Joe! I love Chinese food, so I think Wang's House is the best restaurant.
A:(2)________
B: Well, it has the most delicious and the cheapest noodles. You can get a big bowl of noodles for only eight yuan.
A: Wow, that sounds good! Is there a burger restaurant near here? I love eating burgers. B: Of course! Burger Bill's has the best burgers.(3)________ You'd better go there early. A:(4)________
B: No. It has 25 dishes. You can get the menu online. A: Thanks for telling me. B:(5)________
A. You are welcome. B. Can I help you? C. How much is a meal? D. Why do you think so? E. But it has the longest waiting time. F. Does Burger Bill's only have burgers? G. What's your favorite restaurant in the city? 四、阅读理解
Health Center Do you want to keep healthy? We have many kinds of sports facilities(设备)for you. If you join our center, you can have a good teacher and he can give you 试卷第4页,总20页
some advice(建议)on how to keep healthy. Cost: 1,500 yuan/year Opening time: 8:00 a.m.~10:00 p.m. every day Telephone: 963-2856 Grace Yoga Do you prefer doing yoga? Come here! Cost: 1,050 yuan/year Opening time: 9:00 a.m.~9:00 p.m. on Saturdays and Sundays Telephone: 955-4859
(1)How long does Health Center open every day? A.10 hours.
(2)When can you go to Grace Yoga? A.From Monday to Saturday. C.Every day.
(3)Where does the text probably come from? A.A film magazine. C.A sports magazine.
After dinner, Jennifer said, \"I want to learn how to juggle(玩杂耍). I borrowed a book from the library. It shows me how to start juggling. I need to use the socks to make some balls to practice. Is that OK, Mom?\" \"Sure.\" said Mom.
The next day Jennifer turned some of her brother's socks into balls. She tried the first lesson in the book. It said to put a ball on her head, nod(点)her head and catch the ball in her hands. She did that three times.
\"It's a piece of cake,\" she said to herself. \"I'll try the next lesson.\"
Jennifer put a ball in her right hand as the lesson said, tossed(抛)it up, clapped(拍)her hands, but she missed catching the ball with her left hand. She tried ten times but could only catch the ball three times. She felt sad. \"Did you have fun?\" asked Mom.
\"It was OK,\" said Jennifer. \"But I didn't do well in the second lesson so I stopped practicing.\" \"Well, it's too early to stop practicing, Jennifer. Today is your first day. If you practice more
试卷第5页,总20页
B.12 hours. C.14 hours. D.16 hours.
B.From Tuesday to Sunday. D.On weekends.
B.A science report. D.A travel guide.
tomorrow, you'll juggle well.\"
The next day, Jennifer kept on practicing for many times. Finally she juggled successfully.
(1)What can we know about the book? A.It is borrowed from the library. B.It is from Jennifer's mom. C.It is a book about making balls. D.It can teach people how to cook.
(2)What does the underlined word \"It\" refer to? A.Juggling.
(3)In the second lesson, what should Jennifer do right after tossing her ball up? A.Turn around. C.Clap her hands.
(4)What can we learn from the text? A.The first day is an important day. B.It's great to try something difficult. C.Practice makes perfect. D.Juggling is good for kids' health.
If you want to get more friends, you should be outgoing. Because being outgoing is helpful to you in your life. An outgoing person has more fun in life. In fact, being outgoing isn't as hard as you think. Even shy people can be outgoing.
You can start being outgoing with your best friends or a group of friends. But the real challenge(挑战)comes when you meet new friends. Smile more, and usually they'll return your smile. In this way, you may have some talks. Start a talk. Just a simple \"Hello\" or \"How is it going\" is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in newspapers and prepare(准备)your ideas, or surf the Internet for new information and then keep that in mind.
The easiest way to be more outgoing is to go out. This is also the most important step(步). Go to a park, beach, club, party or any other place that you think can be fun, you can make new friends there and then you can become more outgoing.
(1)What should we do to make interesting talks? A.Say \"How is it going\". B.Watch some shows. C.Read news in newspapers. D.Listen to the music more often.
试卷第6页,总20页
B.The book. C.The ball. D.The sock.
B.Nod her head. D.Catch the ball.
(2)What is the most important step to be outgoing? A.Talking.
C.Playing games.
(3)What does the underlined word \"return\" mean? A.鄙视
A girl got badly ill when she was four. She couldn't walk well like other children. She had to wear an iron leg brace(铁支架)every day. She felt unhappy. But she was lucky because she had a very kind mother. Her mother encouraged(鼓励)her to walk like other children. When she was nine, the girl threw away the brace. The doctors even told her she would never walk normally(正常地). But the girl didn't mind. She kept on practicing. Four years later, she could walk like other children. And then, the girl got an idea. She would like to be a runner. But can she be a runner with a leg like that? Later, she joined in a race that year, but she came in last. She joined in every race in the high school, but she still came in last in every race. Everyone asked her to give up but she didn't. One day, she came in next to last. And then there came a day when she won a race. From then on, the girl practiced running harder and won many competitions.
The girl always remembered her mother's words, \"Whatever you do, you must keep doing it.\"
(1)What happened to the girl at the age of four? A.She couldn't walk with other children. B.She liked to stay with her mother.
C.There was something wrong with one of her legs. D.There was something wrong with her iron leg brace.
(2)Why did the writer say she was lucky? A.Because she could walk at last. B.Because she could throw away the brace. C.Because she had a leg brace. D.Because her mother was good.
(3)What does Paragraph 2 mainly talk about? A.How the girl became a good runner. B.Where the girl joined in a race. C.What the girl did in the high school. D.When the girl won a race.
试卷第7页,总20页
B.Smiling. D.Going out.
B.回报 C.忽略 D.代替
My little sister usually fights with me. One day my father said, \"I'll take you to the Ray Home Sports Day. I think you can learn something from those children there.\" My sister asked, \"Dad, Ray is a home for disabled(残疾的)children. What can we learn from them?\" \"You'll see,\" our father said.
The next morning, he drove us to the stadium(体育场). When we got there, the race
started. The disabled children ran as fast as they could. Just then, a little girl fell down(跌倒)and hurt(伤)her leg. She started crying. Other children stopped to help the girl. One of them helped the girl stand up. Two of them held(握住)the girl's arms and all the children joined hands together, walked together and finished the race.
My sister and I were surprised. Because they weren't interested in winning the race, they seemed more interested in helping each other to finish the race!
That night we learned from our father that they were all disabled children from different countries. They didn't know each other, but they helped each other. Finally, we knew what my father wanted us to learn.
(1)Why did the father take the writer and his sister to the stadium? A.He wanted them to watch an exciting race there. B.He asked them to help the children. C.He wanted them to join in the race.
D.He wanted them to learn something from the children.
(2)How did they get to the stadium? A.By car.
(3)What can we learn from the passage? A.All the runners there could not run fast. B.The children there helped each other. C.All the children didn't want to win.
D.The disabled children there weren't smart enough.
(4)What's the best title for the text? A.A boring race
C.Ways to win the race
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
Lake Nipissing is in Canada. You can drive there in three hours from Toronto. In winter, the lake freezes over(结满了冰), and many people go fishing there each weekend. Before fishing, they make small houses on the ice. Then they sit in their houses to catch(捕获)the fish under the ice.
Bob Marvisch comes here every winter. \"You need warm clothes. I usually wear three pairs of socks, two sweaters and a heavy coat,\" he says. \"Catching the fish is easy. First you make a
试卷第8页,总20页
B.On foot. C.By bus. D.By train.
B.A meaningful lesson D.The disabled children
small hole(洞)in the ice. Next you take a fishing line(线)and put some bread on it. Then you put the line through the hole and into the water. The last thing to do is to wait. I have 10 fish now and I'm really happy. Look! They are between 10 cm and 20 cm long. Many people sell their fish to food stores, but I don't. I eat them with my family. They're very delicious. I like ice fishing a lot. Because I can meet some nice people here!\"
(1)What do people make on the ice before they fish?(不超过5个词)________
(2)What does Bob do after he puts some bread on the fishing line?(不超过15个词)________
(3)Why does Bob like ice fishing?(不超过10个词)________ 五、词汇运用
根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通畅。 (1)The kind girl is always r________(愿意的)to help poor students.
(2)Mr. Li usually sees an interesting f________(电影)once a month.
(3)Jack is one of the most important r________(角色)in the TV play.
(4)I think the educational stories can t________(感动)our hearts.
(5)If you become r________(富有的), you can buy your parents a big house. 六、书面表达
迈克(Mike)是一位交换生,现在在你们班学习。为了让更多的朋友认识他,你打算以“My special friend”为题写一篇英语短文向大家介绍他。请你根据下面表格中的信息,完成这篇文章。 要点:
个人情况 兴趣爱好 生活习惯 14岁,来自加拿大,活泼外向 旅游度假 ●经常运动:每周打篮球两次 ●偶尔娱乐:每个周末和朋友一起看电影 ●饮食健康:爱吃水果蔬菜,几乎不吃垃圾食品 学习情况 擅长英语,目前在学习汉语 注意:
1. 可适当增加细节,以使行文连贯; 2. 文中不能出现真实姓名及学校名称;
3. 词数80左右(文章开头已给出,不计入总词数)。
试卷第9页,总20页
My special friend
Mike is an exchange student. Now he studies in our class. Do you want to know more about him? Let me tell you. ________
试卷第10页,总20页
参与试题解析
2021-2022年安徽省安庆市桐城市某校初二(上)11月期中考
试英语试卷
一、单选题 1. 【答案】 B
【考点】
其他情景交际话题 请求允许和应答 【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查情景交际。句意:——迈克,我没有带我的字典。我可以用一下你的吗?——当然可以。给你。A 不完全是,不见得;B 当然;C 我不知道;D 听起来不错。根据后文Here you are.给你。可知,对方同意借给他/她字典。所以应是回答“当然”。故选B。 2. 【答案】 A
【考点】 形容词辨析 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查形容词辨析。句意:这个问题不和你想的一样_______。你需要仔细考虑一下。A简单的;B特殊的;C努力的;D严肃的。根据句意可知“简单的”最符合语境。故选A。 3. 【答案】 C 【考点】 名词辨析 【解析】 此题暂无解析 【解答】
C 考查名词辨析。 句意:——打扰一下,先生。你现在要点餐了吗?——当然。请先给我看你们的________。A 票;B 事实;C 菜单;D 结果。根据上下文语境可知,这是在餐厅点餐,这位客人需要看菜单。故选C。 4. 【答案】
试卷第11页,总20页
B 【考点】 副词辨析 【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查副词辨析。句意:——请轻声地说话。我的婴儿正在睡觉。——对不起,我们要去另一个房间说话。A 大声地;B 轻声地;C 清楚地;D 真诚地。根据My baby is
sleeping.我的婴儿正在睡觉,可知是让他们轻声地说话。quietly轻声地,正确。故选B。 5. 【答案】 D 【考点】 动词辨析 【解析】 此题暂无解析 【解答】
D 考查动词辨析。句意:教室里太热了。我们无法________如此热的天气。因此我们都走出了教室。care关心;try尝试;decide决定;stand站立,忍受;根据教室里太热了,可知我们是无法忍受如此热的天气,故选D。 6. 【答案】 B 【考点】 不定代词 【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查不定代词辨析。句意:——我不能把英语学好。Miss Dou,我能做什么?——Bill,如果你努力学习,______是困难的。A 任何事情;B 没有事情;C 一些事情;D 一切事情。根据句意可知空处填B项符合语境。故选B。 7. 【答案】 B
【考点】 一般过去时 【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查一般过去时。句意:你的裙子多么漂亮啊!我想知道你是什么时候买的它。A 买(一般现在时);B 买(一般过去时);C 将买(一般将来时);D 正在买(现在进行时)。根据How beautiful your skirt is!你这件裙子多么漂亮啊!可知,这件裙子已经买来了。买这个裙子的动作发生在过去,应该用一般过去时。故选B。 8.
试卷第12页,总20页
【答案】 A 【考点】 连词辨析 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查连词辨析。A. Though虽然,表让步;B. Or或者,表选择;C. But但是,表转折;D. Because因为,表原因。根据the work is very hard(工作很难),和Tom still tries to do it himself.(汤姆仍然试图自己做这件事。)可知两句话之间是让步关系。句意:尽管工作很辛苦,他还是试着自己做。故选A。 9. 【答案】 C 【考点】 情态动词 【解析】 此题暂无解析 【解答】
C 考查情态动词辨析。句意:——Lucy打算和我们一起去购物吗?——我不确定。她可能不来。A 必须;B 能,可以;C 可能;D 应该。根据I'm not sure.可知,此处表示推测Lucy可能不会来,表示推测时,用may,C项符合题意。must not表示禁止;can not表示不可能;should not表示不应该,均不符合题意。故选C。 10. 【答案】 C 【考点】 V.+back V.+out 【解析】 此题暂无解析 【解答】
C 考查动词短语辨析。句意:我认为一个真正的朋友可以帮助你,让你发挥出最好的一面。A 吹灭;B 回电话;C 使显现;D 取回。结合选项及语境可知此处表示真正的朋友能帮你发挥出最好的一面,C项符合题意。故选C。 二、完形填空 【答案】 B C A D B A C
试卷第13页,总20页
D D B
【考点】 记叙文完形 人物故事类 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)B 考查名词辨析。根据下文She(2)________ the window of the shop and looks at the farm.可知此处表示镇附近有一个大农场(farm)。故选B。
(2)C 考查动词辨析。A 对……感到好奇;B 回答;C 打开;D 带来。根据句中looks at the farm.结合选项,可知此处表示打开商店的窗户看农场。故选C。
(3)A 考查形容词辨析。A 美丽的;B 勤奋工作的;C 必要的;D 不同的。根据下句There are many cows,(4)________ and small animals on the farm.结合选项,可知此处是形容农场美丽。故选A。
(4)D 考查名词辨析。A 熊猫;B 大象;C 老虎;D 母鸡。结合常识可知农场里只可能有选项中的母鸡。故选D。
(5)B 考查动词辨析。根据下句It's interesting to see them!可知此处表示她和她的宝宝看到(see)袋鼠。故选B。
(6)A 考查形容词辨析。根据下句So Mrs. Brown gives some bread to them.可推知此处表示袋鼠们看上去很饥饿(hungry)。故选A。
(7)C 考查形容词辨析。A 成功的;B 不幸的;C 高兴的;D 富有的。上文提到Mrs. Brown给了袋鼠食物,结合选项,可推知此处表示袋鼠变得高兴。故选C。
(8)D 考查名词辨析。根据上文The mother kangaroo is wearing an old jacket.可知此处表示一个钱包从夹克(jacket)口袋掉到地上。故选D。
(9)D 考查副词辨析。A 真正地;B 几乎不;C 便宜地;D 仔细地。结合选项及语境可知此处表示她仔细地看照片。故选D。
(10)B 考查动词辨析。A 喜欢;B 决定;C 给;D 转变。根据下文Mrs. Brown采取的行动,结合选项,可推知此处表示她决定寻找这个男人。故选B。 【答案】 D D A C B B D C A D
【考点】 记叙文完形 人物故事类
试卷第14页,总20页
【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)D 考查名词。根据前文I'll never forget this year's summer vacation.可知此处说的是这个假期。句意:刚开始我认为这个“假期(vacation)”会很无聊,因为我要去海边。 (2)D 考查形容词。根据前文At first I thought the(1)________ would be
boring, because I was going to the sea(大海).中的boring可知刚开始我觉得去海边很无聊,觉得那里没有任何“有趣的(interesting)”东西。
(3)A 考查名词短语。根据前文At first I thought the(1)________ would be
boring, because I was going to the sea(大海).中的At first可知是刚开始觉得无聊,结合选项可知“第一天(first day)”我想回家。
(4)C 考查动词。根据后文We stayed at a nice hotel. The rooms were all large and(5)________. The hotel was near the sea. We often went back late at night.可知我们在那里“度过了(spent)”三周。
(5)B 考查形容词。根据前文We stayed at a nice hotel. The rooms were all large...中的large可知设空处也应填形容词,修饰这个很好的宾馆,结合选项可知“干净的(clean)”最符合语境。
(6)B 考查动词。根据后文I stayed with them most of the time.并结合选项可知是“遇到了(met)”很多有趣的人,所以我大部分时间都和他们在一起。
(7)D 考查名词。根据前文I stayed with them most of the time.和后文We built a few sandcastles(沙堡), we swam and we visited many fun places.并结合选项可知我们成为了“朋友(friends)”。
(8)C 考查名词。根据后文Every morning when I woke up, I could see the sun was shinning(照耀)and the sky was blue.并结合选项可知这里的“天气(weather)”很好。 (9)A 考查副词。根据后文but the sun came out soon.并结合选项可知“只(only)”下过一次雨,但是很快太阳就出来的了。
(10)D 考查动词。根据后文I will never forget it. It's the best time in my life.并结合选项可知我很“享受(enjoyed)”这个假期,我永远不会忘记这个假期。它是我一生中最好的时光。 三、七选五 【答案】 G,D,E,F,A 【考点】 七选五对话 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)G 根据下文回答“我喜欢中国菜,所以我认为王家是最好的餐馆。”可知空处应是询问餐馆相关问题。G项“在这座城市你最喜欢的餐馆是什么?”符合语境。故选G。 (2)D 根据下文回答“它有最美味最便宜的面条。你只要8元钱就能买到一大碗面条。”可知空处填D项“你为什么这么认为?”符合语境,询问对方认为王家时最好的餐馆的原因。故选D。
(3)E 根据上句“Burger Bill家餐馆有最好的汉堡。”及下句“你最好早点去。”可知空处填E项“但它的等待时间最长。”符合语境,承上启下。故选E。
(4)F 根据下文回答“不,有25道菜。你可以在网上找到菜单。”可知空处填F项
试卷第15页,总20页
“Burger Bill家餐馆只有汉堡吗?”符合语境,引出下文回答。故选F。
(5)A 根据上文“谢谢你告诉我。”可知此处应回复对方的感谢,A项“不客气。”符合语境。故选A。 四、阅读理解 【答案】 C D C
【考点】 应用文阅读 广告布告类阅读 细节理解题 文章出处题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)C 细节理解题。根据表格第一行Opening time: 8:00 a.m.~10:00 p.m. every day可知Health Center的开放时间是每天的早晨8点到晚上10点,共14小时。故选C。 (2)D 细节理解题。根据表格第二行Opening time: 9:00 a.m.~9:00 p.m. on Saturdays and Sundays可知Grace Yoga在周末开放,因此可以在周末去Grace Yoga。故选D。 (3)C 文章出处题。根据文章内容可知第一个广告是关于健康中心的,里面有许多运动设备;第二个广告是关于瑜伽的。因此本文可能出自一本运动杂志。故选C。 【答案】 A B C C
【考点】 记叙文阅读 人物故事类阅读 细节理解题 代词指代题 推理判断题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)A 细节理解题。根据第一段I borrowed a book from the library.可知这本书是从图书馆借来的。故选A。
(2)B 代词指代题。根据划线词所在句及上一句句意:我从图书馆借了一本书。它告诉我如何开始变戏法。可知It指的是上句中提到的书。故选B。
(3)C 细节理解题。根据第三段She tried the first lesson in the book.;第四段she said to herself. \"I'll try the next lesson.\";第五段Jennifer put a ball in her right hand as the lesson
试卷第16页,总20页
said, tossed(抛)it up, clapped(拍)her hands...可知在第二节课中,詹妮弗把球抛起来后应该拍拍她的手。故选C。
(4)C 推理判断题。文章讲了这样一个故事:Jennifer练习变戏法时因为失败多次曾想过放弃,但最终还是坚持不断练习,成功学会了变戏法。因此C项“熟能生巧”符合题意。故选C。 【答案】 C D B
【考点】
日常生活类阅读 细节理解题 说明文阅读 词义猜测题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)C 细节理解题。根据第三段中If you want to make interesting talks, you should read news in newspapers and prepare(准备)your ideas, or surf the Internet for new information and then keep that in mind.可知想要进行一个有趣的对话要提前看看报纸准备一个有趣的话题,或者在网上看些新鲜的话题并且记在心里,结合选项,故选C。
(2)D 细节理解题。根据最后一段中The easiest way to be more outgoing is to go out. This is also the most important step(步).可知最简单也是最重要的一步就是走出去,结合选项,故选D。
(3)B 词义猜测题。 根据第二段中Smile more, and usually they'll return your smile. In this way, you may have some talks.(多微笑,他们通常会________你微笑。这样,你们就可以谈一谈了。)结合选项“回报”最符合语境,故选B。 【答案】 C D A
【考点】 记叙文阅读 人物故事类阅读 细节理解题 段落大意题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)C 细节理解题。根据第一段中A girl got badly ill when she was four. She couldn't walk well ...一个女孩四岁时病得很重。她不能像其他孩子那样走得很好。可知C项:她的一条腿出了毛病。符合题意。故选C。
试卷第17页,总20页
(2)D 细节理解题。根据第一段中But she was lucky because she had a very kind mother.但她很幸运,因为她有一个非常善良的母亲。可知D项:因为她妈妈很善良。符合题意。故选D。
(3)A 段落大意题。第二段主要讲述了这个女孩坚持自己的想法参加比赛,虽然刚开始都没有获奖,每个人都让她放弃,但是她一直坚持,最终赢得了比赛。所以A项:这个女孩是如何成为一个好的跑步者的。符合题意。故选A。 【答案】 D A B B
【考点】 细节理解题 日常生活类阅读 记叙文阅读 标题归纳题 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)D 细节理解题。根据最后一段中That night we learned from our father that they were all disabled children from different countries. They didn't know each other, but they helped each other. Finally, we knew what my father wanted us to learn.(那天晚上,我们从父亲那里得知,他们都是来自不同国家的残疾儿童。他们彼此不认识,但他们互相帮助。终于,我们知道了父亲想让我们学习的东西。)可知父亲带作者和妹妹去体育场是为了让他们从这些残疾孩子身上学到东西。故选D。
(2)A 细节理解题。根据第三段中The next morning, he drove us to the stadium(体育场).可知他们是乘坐爸爸的车去的体育场。A. by car乘小汽车;B. on foot步行;C. by bus乘公交;D. by train坐火车。故选A。
(3)B 细节理解题。根据第四段中Because they weren't interested in winning the race, they seemed more interested in helping each other to finish the race!(因为他们对赢得比赛并不感兴趣,他们似乎对互相帮助完成比赛更感兴趣!)可知那里的孩子们互相帮助。故选B。
(4)B 标题归纳题。根据全文可知讲述了作者的父亲带着作者和妹妹去看了一场残疾人的竞赛, 见证了他们互相帮助的场面,学到了重要的东西,尤其是根据文章最后一段中Finally, we knew what my father wanted us to learn.可知本文最佳标题应为“一堂有意义的课”。故选B。 【答案】
(1)Small houses.
(2)He puts the line through the hole and into the water. (3)Because he can meet some nice people. 【考点】
日常生活类阅读 回答问题型 说明文阅读
试卷第18页,总20页
【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)Small houses. 根据第一段Before fishing, they make small houses on the ice.可知,人们在捕鱼之前会先建造小房子。
(2)He puts the line through the hole and into the water. 根据第二段Next you take a fishing line(线)and put some bread on it. Then you put the line through the hole and into the water.可知,鲍勃在鱼线上放上面包之后,把鱼线从洞里放进水里。
(3)Because he can meet some nice people. 根据第二段鲍勃的话I like ice fishing a lot. Because I can meet some nice people here!可知,鲍勃喜欢冰钓的原因是他在这能遇上一些不错的人。 五、词汇运用 【答案】 (1)ready (2)film (3)roles (4)touch (5)rich
【考点】
根据提示填单词(单句) 固定搭配
形容词的位置和顺序 普通名词
可数名词及其单复数 实义动词 形容词基础知识 【解析】 此题暂无解析 【解答】
(1)ready 考查形容词。句意:这个善良的女孩总是乐于帮助贫困学生。根据汉语及首字母提示可知应填ready,be ready to do sth.乐于做某事。故填ready。
(2)film 考查名词。句意:李先生通常一个月看一次有趣的电影。根据汉语及首字母提示可知应填film,因为其前面有an,所以要用单数形式。故填film。
(3)roles 考查可数名词及其单复数。句意:杰克是这部电视剧中最重要的角色之一。根据汉语及首字母提示可知应填role,role为可数名词,根据“one of +the+形容词最高级+可数名词复数”可知role要用复数形式。故填roles。
(4)touch 考查动词。句意:我认为教育故事可以感动我们的心。根据汉语及首字母提示可知要填touch,由于其前有情态动词can,所以touch用原形。故填touch。 (5)rich 考查形容词。句意:如果你变得富有,你可以给你的父母买一栋大房子。根据汉语及首字母提示可知应使用形容词作表语,故填rich。 六、书面表达 【答案】
My special friend
试卷第19页,总20页
Mike is an exchange student. Now he studies in our class. Do you want to know more about him? Let me tell you.
Mike comes from Canada. He's fourteen years old. He's out-going. He enjoys going to different places on vacation.
Mike has many good habits in life. He often does sports and he plays basketball twice a week. Sometimes he does something for fun. He goes to the movies with his friends every
weekend. He always eats healthy food. He likes to eat fruit and vegetables, and he hardly ever eats junk food.
At school, Mike is good at English. Now he's learning Chinese. As you can see, Mike is such a wonderful boy. 【考点】 图表作文 【解析】 此题暂无解析
【解答】
My special friend
Mike is an exchange student. Now he studies in our class. Do you want to know more about him? Let me tell you.
Mike comes from Canada. He's fourteen years old. He's out-going. He enjoys going to different places on vacation.
Mike has many good habits in life. He often does sports and he plays basketball twice a week. Sometimes he does something for fun. He goes to the movies with his friends every
weekend. He always eats healthy food. He likes to eat fruit and vegetables, and he hardly ever eats junk food.
At school, Mike is good at English. Now he's learning Chinese. As you can see, Mike is such a wonderful boy.
试卷第20页,总20页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务