您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页2022-2023学年广东省广州市海珠区南武教育集团八年级(下)期中英语试卷(含解析)

2022-2023学年广东省广州市海珠区南武教育集团八年级(下)期中英语试卷(含解析)

来源:化拓教育网
2022-2023学年广东省广州市海珠区南武教育集团八年级(下)

期中英语试卷

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

注意事项:

1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。

2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在试卷上无效。3.考试结束后,本试卷和答题卡一并交回。

第I卷(选择题)

一、完形填空(本大题共25小题,共25.0分)

A young man went to apply for a job in a big company.The director noticed that(1) ______ young man's scores were excellent all the way.

The director asked, \"Was it your father who paid for your school fees?\" The young man answered,\"My father died when I was(2) ______ .It was my mother who paid for my school fees.\"

The director continued, \"May I ask(3) ______ your mother's job is?\" The young man answered,\"My mother(4) ______ as a clothes cleaner.\"

The director asked the young man(5) ______ his hands.The young man showed a pair of hands which were smooth and perfect.

The director asked,\"Have you ever helped your mother wash the clothes before?\" The young man answered,\"Never,my mother always wanted me to spend more time on books.And my mother is(6) ______ at it than me.

The director asked, \"When you go back today,could you clean your mother's hands,and see me tomorrow morning?\"

( 7) ______ the young man felt surprised,he did as the director told him.When he went back,he happily asked his mother to let him(8) ______ her hands.His mother felt happy,but with mixed

第1页,共22页

feelings,she showed her hands to her son.He noticed that there were so many chilblains (冻疮)in her hands.Some of the chilblains were(9) ______ painful that his mother shook when they(10) ______ with water.The young man cleaned his mother' S hands with tears(眼泪)(11) ______ .He realized that the chilblains in his mother's hands were the price paying(12) ______ his graduation,excellent scores and his future.After(13) ______ cleaning his mother's hands,the young man washed all the remained clothes.

The next day,he went to see the director and(14) ______ him his feelings.Finally,he got the job.From then on,the young man learned to appreciate (感激) the help of(15) ______ and worked hard.

1. A. aB. anC. the

C. two-years-oldC. whatC. workedC. showingC. betterC. ButC. to cleanC. quiteC. were washingC. silentlyC. withC. finishC. toldC. the other

D. /

D. two year oldD. whichD. was workingD. to showD. bestD. AlthoughD. cleaningD. tooD. were washedD. more silentlyD. ofD. to finishD. was tellingD. another

2. A. two years oldB. two-year-old3. A. where4. A. work5. A. showed6. A. well7. A. Unless8. A. cleans9. A. so10. A. washed11. A. silent12. A. on13. A. finishing14. A. to tell15. A. other

B. thatB. worksB. showsB. goodB. BecauseB. cleanB. veryB. was washedB. silenceB. forB. finishedB. tellingB. others

Why do you feel encouraged when your teacher gives you a smile?How do you know your mother is(1) ______ when she frowns(皱眉)?In both cases,the person is telling us something not with(2) ______ ,but with facial expressions.

Facial expressions are one or more movements on a person's(3) ______ ,such as frowning,raising one's eyebrows(眉毛),and nose and lip movements.They(4) ______ people's feelings. Scientists at Oxford University have shown that humans have 80 muscles(肌肉)on their faces.These

第2页,共22页

muscles can create more than 7,000 expressions on the face.However,there are six main kinds of facial expressions that are(5) ______ in all cultures:happiness,sadness,surprise,fear,anger and disgust(厌恶).

Facial expressions are very important to(6) ______ .One study at UCLA,in the US,showed that in most conversations,over 93 percent of the communicating is done without speaking.

If people can(7) ______ facial expressions,they may be better at knowing what other people are feeling,so they can understand others better.Someone who does not(8) ______ a certain type of food usually will make a face when they see or taste it.Frowning can express people's worry or anger(9) ______ .Raised eyebrows and open eyes show surprise.

However,there are some taboos(禁忌)for reading people's facial expressions.For example,it is not a good idea to stare at someone for a long time while reading his or her facial expressions.They may think you are(10) ______ .

16. A. surprised17. A. words18. A. body19. A. mean20. A. common

B. excitedB. actionsB. faceB. createB. different

C. happyC. expressionsC. handC. expressC. specialB. imagination

D. angryD. gesturesD. noseD. designD. usual

C. conversationD.

21. A. understanding

communication

22. A. recognize23. A. hate24. A. clearly25. A. polite

B. readB. eatB. differentlyB. impolite

C. watchC. likeC. happilyC. cute

D. noticeD. needD. carefullyD. kind

三、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)

A

On the first day of school,I ran into my new English teacher,Ms Kirschmann.I really mean that-I literally ran into her.

As I began to apologize,she started \"shouting\" at me.I was a bit afraid ,but I soon realized that she was

第3页,共22页

just saying hello and welcoming me to her class in a very loud voice.

Kirsch,as she wanted us to call her,had a creative and fascinating character.Her hair color,fashion sense and energy took up the entire room.When we read the play Macbeth by Shakespeare,Kirsch let us play characters and wear masks(面具).There's a big drum in the classroom.Every time we read the word \"thunder\" in the text,she would hit the drum!My classmates and I would laugh every time.During group discussions,Kirsch often told us to sit in a circle on the floor.We talked about the play and she took notes of what we said.Doing so made us feel independent and challenge ourselves more with critical(批判性的)thinking.

Kirsch is really a social butterfly.She smiles,laughs and tells jokes wherever she goes.But I found out about another side of her the other day.

After school that day,I saw Ms Kirschmann with her son.She was persuading(劝说)him to put on his jacket.She spoke with such a gentle voice that I was quite surprised.Until then,it didn't occur to me that Ms Kirschmann could be quiet.I suddenly felt a lot of respect for this lady who was energetic,calm,intelligent and caring all at once.

27. What did the writer think of Ms.Kirschmann at first ______ A. She was kind and gentle.B. She was easy to be angry.

C. She was beautiful and knowledgeable.D. She was good at teaching.

28. What didn't Ms.Kirschmann do when we read the play Macbeth? ______ A. She let us play different roles.

B. She put down what we said about the play.

C. She allowed us to show our own ideas about the play.D. She ordered us to wear masks while discussing the play.29. We can infer from the passage that ______ .A. Ms.Kirschmann never shouted to her sonB. all the students looked up to Ms.KirschmannC. the writer had a new idea about Ms.KirschmannD. Ms.Krischmann only cared for her son in her life

第4页,共22页

B

If the eyes are the windows of the soul,then the body is the mirror of the feelings.If we are feeling great,we may give out our body signals(信号).If we look at someone else's body,we can often be told how they are feeling by their body signals.So I think reading body language signals is a great tool in daily communication.It can help us communicate with others more easily if we use it in the right way. Here are some numbers for you to know how important it is to read and use body language.7% of the information we receive is from what people actually say,and 38% of the information we receive is from the tone and the speed of their voice;while 55% of the information we receive is from their body language.

These non-verbal(非口头的)signals will help you a lot,but you still need to focus on what people are saying.If you pay too much attention on their body language signals,you and the people may feel uncomfortable.

It is useful to learn how to send the right signals and avoid the wrong signals,and it is useful to be able to read people's body language too.Body language may be given several interpretations.Many signals have different meanings.It depends on the person,the situation and the culture.For example,in the US,people wave goodbye with the palm(手掌)facing the person they're waving to.But in other cultures,people may wave goodbye with the palm up to the sky,and the fingers opening and closing.To people in the US,this might look like a gesture asking someone to come closer.So you have to be sure of the meaning when you are trying to read a body language signal...

30. What does the writer think of body language? ______ A. It is simple to learn.C. It is difficult to be used.

B. It is hard to understand.D. It is helpful in communication.

31. What can we learn from the passage? ______ A. It is not important to use verbal signals.B. Body language can show one's feelings.C. Body language makes people uncomfortable.

D. Wrong signals can play the same role as the right signals.

32. The underlined word \"interpretations\" in Paragraph 4 means ______ .A. names

B. excuses

C. meanings

D. thoughts

第5页,共22页

33. What will the writer most probably talk about in the next paragraph? ______ A. What the wrong body language signals are.B. How to understand body language correctly.C. Why people wrongly understand body language.D. Numbers of people wrongly using body language.

C

Emma stared sadly out of the window of the bus.Only 50 miles outside town was the farm where she grew up.She thought about the farm all the time,especially the animals.

When her family sold the farm and moved to nearby town,Emma was

excited.But when she got to the new school,she felt out of place.She had few classmates to talk to. With a sigh,Emma turned her attention back to the present.The bus came to a stop.\" Welcome to the Nature Center, \"her teacher said. \"A guide will give us a presentation about the animals,and then you'll help to feed the baby squirrels.Now,I want everyone to find a partner.\"

Emma didn't have any friends yet-who would be near partner?Emma got close to Julia,a talkative and outgoing girl.\" Could I be your partner!Emma asked uncertainly. \"Sure,\"said Julia warmly.

Together,the girls walked into the center.After the presentation,a keeper showed them how to hold the bottle of milk for baby squirrels.Then the girls started to feed their own baby squirrels.

After the babies finished eating,the keeper asked,\"would you like to help feed the adult squirrels,too?\"

Emma was quick to volunteer,but when the keeper opened the first cage,a squirrel inside jumped out.Emma remained calm,held out her hand,made quiet sounds,and then quickly got it. \"Wow!You are so brave!\" Julia said \"You're always so quiet.I thought you were afraid of everything.\" \"I know that we have to stay calm when animals are frightened or excited.\"

The keeper nodded in agreement and asked Emma \"Would you like to volunteer to help out with the animals at the center\"

\"Cool!I would love to work here!That's a great chance!\" Emma replied cheerfully.

第6页,共22页

That afternoon,in the bus on the way back to school.Emma sat next to Julia,her new friend.A rush of new-found happiness washed over her.

34. How did Emma feel when she got to the new school? ______ A. Excited but sad.C. Lonely and sad.

B. Nervous and lonely.D. Warm but nervous.

35. What probably help Emma stay calm when the squirrel jumped out ? ______ A. Her decision to protect her friend.B. Her knowledge from her classmates.C. Her close relationship with the squirrel.D. Her experience with animals on the farm.

36. On the way back to school,Emma felt happy because ______ .A. the teacher praised her for being braveB. she easily caught the baby squirrel

C. she returned to the farm and learned a lot about animalsD. she could care for animals again and made a friend

37. Which of the following shows the order of the development of the story? ______

a.Emma moved from the farm to the town. b.Emma did well in feeding adult squirrels. c.Emma got a chance to feed baby squirrels. d.Emma was invited to volunteer at the center. e.Emma partnered with Julia at Nature Centre.

A. a-e-c-b-dB. a-d-e-c-bC. e-c-b-d-aD. d-e-c-b-a

D

Many teenagers love mysteries.Here are some top-selling mysteries for teenagers.There must be one that will win your heart!

第7页,共22页

Escape From Mr.Lemocello's Library

Mr.Lemoncello is a famous inventor in town.Twelve kids are invited to visit his new library.

This,however,is not a good place to spend the night!The kids must solve the clues(线索) and escape!

\"It's a great book!I had my nose in it all the time !\"---Kim,14

¥ 38.60 (hardcover)¥ 34.70 (e-book)

The London Eye Mystery

Salim suddenly disappears.No one knows where he has gone.His cousins,Ted and Kate,have to follow clues around London in order to find him.Can they make itRead the novel to find out!¥ 74.70 (hardcover)¥ 66.60 (e-book)

From the Mixed-Up Files of Mrs.Basil E.FrankweilerClaudia and her brother Jamie run away from their home to live in New York City.They become interested in the mystery of an angel statue(雕像) that has been newly brought into the museum.Can they solve it

\"It's a must-read for young fans of puzzles! \"----Alexa,13

¥ 48.7 (hardcover)¥ 34.60 (e-book)

第8页,共22页

The Name of This Book Is Secret

Readers will love following Max-Ernest and Cass as they solve the mystery of a missing magician(魔术

师)!

\"You will never want to stop turning its pages! \"----Gabe,15

¥ 113.40 (hardcover)¥ 33.30 (e-book)

38. What does Kim probably mean by saying \" I had my nose in it\" ______ A. The book was easy to understandB. The book was very hard to understandC. The book made her feel boredD. The book attracted her very much39. In The London Eye Mystery, ______ .A. Salim tries to escape from London

B. Ted and Kate try to find their missing cousinC. Mr.Lemocello tries to escape from a new libraryD. Claudia and Jamie solved the mystery of London

40. Bill is always interested in stories that take place in museums.Which of the mysteries would

you suggest he buy ? ______

A. The London Eye Mystery.B. The Name of This Book Is Secret.C. Escape From Mr.Lemoncello's Library.D. From the Mixed-Up Files of Mrs.BasilE. Frankweiler.

41. Cynthia decides to buy The London Eye Mystery and The Name of This Book Is Secret.How

much money can she save if she buys e-books instead of hardcovers? ______

A. 18 yuanB. 88.2 yuanC. 106.2 yuan

第II卷(非选择题)

D. 70.2 yuan

第9页,共22页

二、补全对话-填空(本大题共1小题,共5.0分)

26. When you travel in Chengdu,never miss the wonderful face-changing at the local tea

houses.How much do you know about this traditional skill?Let's learn something about it. ( 1) ______ And it is also a very lively way to show the thoughts and feelings of different characters of the play.

It is widely believed that the skill of face-changing could date back to ancient times.To scare away the dangerous animals and protect themselves,the ancient people painted their faces in different colors,making themselves look fierce(凶猛的).(2) ______

Generally speaking,there are three kinds of skills of face-changing,including wiping(擦)the face,blowing the face and pulling the face.(3) ______

Before performing the skill of wiping the face,the actor will first spread some special paint on the face.Then he could change the color of his face in a second by wiping it.When the actors perform the skill of blowing the face,he blows a small box full of cosmetic powders(化妆粉)which is placed on the stage.And then the powders are blown to his face,changing the color into another.(4) ______ Under the cover of the dancing movements,the actor pulls each piece of the facial makeups which is tied with a thin thread(线).The actor must do the movements carefully and very quietly.(5) ______ This was his latest Guinness World record.

In a word,the skill of face changing is very unique(独特的)and amazing in the arts of Sichuan Opera.Do you like this traditional skill?

A.Later,it developed into a famous art form. B.The skill pulling the face is more difficult.

C.Sichuan Opera master Peng Denghuai changed 14 masks in 25 seconds. D.Face-changing is a unique skill which is widely used in Sichuan Opera. E.Besides,breathing is another skill of face-changing,but few people know it.(1)(2)(3)(4)(5)

第10页,共22页

四、阅读填空(本大题共1小题,共5.0分)

42. Janet was a five-year-old girl.She s(1) ______ from heart disease when she was born.She

didn't like to communicate with others and she often felt l(2) ______ .But when she was three years old,she showed a great talent for painting.From then on,she often spent her day painting. Janet's parents thought that animals were good for children,so they introduced some animals to Janet.A(3) ______ they introduced different lovely animals,Janet seemed not interested in them.Until the cat Mimi arrived,Janet was soon a(4) ______ by her.They got along very well in just a few weeks.Janet often drew about the cat's eyes and nose in her paintings.

Janet's mother found that the girl was much happier than before. \"The f(5) ______ between the cat and Janet has changed the girl a lot. \"Thanks to Mimi and painting,Janet found a way to express her feeling.\"(1)(2)(3)(4)(5)

五、完成句子(本大题共5小题,共10.0分)

43. 我们计划去北京,但还没决定何时去.

We are planning to go to Beijing,but we haven't decided______.

44. 对你来说,给面试官留下一个不好的印象是很糟糕的。

It's bad for you to ______ terrible ______ the interviewer.

45. 我们去度假时,我们的宠物狗由邻居照看。

When we were on holiday,our pet dog ______ ______ ______ ______ by the neighbor.

46. 听柔和的歌曲是帮我们找回内心平静的好方法。

______ soft songs ______ a good way to help us find ______ in mind.

47. 我们应该阻止人们滥杀野生动物。

We should ______ the wild animals.

六、书面表达(本大题共1小题,共15.0分)

第11页,共22页

48. 保护和传承中国传统是每个中华儿女的责任,现在得到了越来越多人的重视和关注。最

近你校准备举行\"你最喜爱的传统技艺\"为主题的英语演讲活动。请你用英语写一篇演讲稿,介绍你最喜爱的传统技艺,并号召大家来保护传统技艺。 注意:

( 1)词数:80 词左右(开头、结尾已给出,不计入词数)。 ( 2)不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。

What

My favourite traditional Chinese skill

WhyHow

介绍一种传统技艺(至少2点)(1)是中国文化的重要部分(2)(请你补充1-2点)(请你补充1-2点)

As we all know,protecting the traditional Chinese skills is our obligation. Let's work together to protect this tradition skill and keep it alive.

第12页,共22页

答案和解析

1~15.【答案】C、B、C、B、D、B、D、B、A、D、C、B、A、C、B

【解析】(1)C.考查冠词。A.一个,泛指,用于以辅音音素开头的单词前;B 一个,泛指,用于以元音音素头的单词前;C特指;D不填;根据前一句

A young man went to apply for a job in a big company.一个年轻人去一家大公司求职。可知此处是特指。故选C。

A .考查短语。two-year-old 2岁的是形容词后要接名词。two years old (2)选项B和C是正确形式。2岁,名词短语,可作表语,句意当我2岁时,故选A。

(3)C .考查疑问词。A哪儿,B那个,C什么,D哪个,问职业what。What is your job?你什么职业?故选C。

(4)B .考查动词。\"我妈妈是洗衣工\"陈述的是事实,时态是一般现在时,主语是第三人称单数,动词要用第三人称单数形式。故选B。

(5)D 考查动词。ask sb to do sth.要求某人做某事。他请那个年轻人举手。故选D。

(6)C .考查形容词。be good at 比较级的be better at比较擅长是固配。我妈妈比我更擅长。故选C。

(7)D .考查连词。A除非,B因为,C但是,D虽然,句意:虽然这个年轻人虽然有点吃惊,但是还是按要求做了。表转折关系,故选D。

B .考查动词。let sb do sth.让某人做某事。(8)不定式to省略。故动词用原形。类似的词还有make see hear help watch等。注意这些语法的积累。故选B。

(9)A .考查固定短语。考查so…that…这一句式。So后面接副词或者形容词。如此…以致…句意:这些冻疮如此痛以致妈妈颤抖起来了。故选A。

(10)D.考查被动语态be+pp(动词过去分词)。结合句意有些冻疮很痛,当他妈妈用水清洗冻疮时,她都会发抖。主语是动作的随者,要用被动语态,构成是be+pp。本句叙述过去发生动作,故用一般过去时态,主语是they,后面要用were。故选D。

(11)C .考查副词。A形容词,B名词,C副词,D副词比较级,句意:这个年轻人含着眼泪默默擦干妈妈的手。修饰动词用副词。没有比较,用原形,故选C。

(12)B .考查介词。A在…上,B具有,C为,D在,句意:这年轻人意识到妈妈手上的冻疮是妈妈为了他的教育而付出的代价。pay for付出代价。故选B。

第13页,共22页

(13)A .考查动名词。介词after后面直接接动词用v+ing形式。句意年轻人给母亲洗手后,把剩下的衣服都洗了。故选A。

(14)C.考查动词。由and前he went to see the director 他去见导演了。可知此处也需要一般过去时。故选C。

(15)B考查代词。other其他的;others其他人或者物;the other两个中的另一个;another另一个;根据句意:从那时起,这个年轻人学会了感激他人的帮助并努力工作。故选B。

文章主要讲述的是有关于一个学生面试的事情。父母靠洗衣服为生,供儿子上学.在面试时,学生说没有洗过衣服。之后面试官让他回去洗父母的手。在给父母洗手的过程中,学生哭了,因为了解了父母这么多年很不容易。

首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。

16~25.【答案】D、A、B、C、A、D、B、C、A、B

excited【解析】(1)考查形容词。句意:当你妈妈皱眉时,你怎么知道她生气了?surprised惊讶的;兴奋的;happy开心的;angry生气的。根据\"when she frowns\"(当她皱眉时)及常识可知,妈妈生气时会皱眉,故选D。

(2)考查名词。句意:在这两种情况下,这个人不是用语言,而是用面部表情告诉我们一些事情。words话语;actions行动;expressions表情;gestures手势。根据\"telling us something not with\"(告诉我们一些不与)可知,不是用语言告诉我们,故选A。

(3)考查名词。句意:面部表情是一个人脸上的一个或多个动作。body身体;face脸;hand手;nose鼻子。根据\"Facial expressions\"(面部表情)可知,此处是指面部发生的动作,故选B。 (4)考查动词。句意:它们表达人们的感受。mean意味着;create创造;express表达;design设计。根据\"They …people's feelings\"(它们...人们的感受。)可知,面部表情表达人们的心理感受,故选C。

common常见的different(5)考查形容词。句意:然而,在所有文化中有六种常见的主要面部表情。;special特别的usual通常的。根据\"happiness,sadness,surprise,fear,anger and disgust\"不同的;;(快乐、悲伤、惊讶、恐惧、愤怒和厌恶)可知,这是六种常见的面部表情,故选A。

(6)考查名词。句意:面部表情对于交流是非常重要的。understanding理解;imagination想象;conversation对话;communication交流。根据

\"over 93 percent of the communicating is done without speaking.\"(超过93%的交流是在不说话的情

第14页,共22页

况下完成的。)可知,对交流很重要,故选D。

(7)考查动词。句意:如果人们能读懂面部表情,他们可能会更好地了解别人的感受。recognize认出;read阅读;watch观看;notice注意。根据

\"they may be better at knowing what other people are feeling\"(他们可能更善于了解别人的感受)以及后文\"reading people's facial expressions\"(解读人们的面部表情)可知,能读懂人们的面部表情,就会更好地了解别人的感受,故选B。

eat吃like(8)考查动词。句意:不喜欢某种食物的人在看到或品尝时通常会做鬼脸。hate憎恨;;喜爱;need需要。根据\"a certain type of food usually will make a face when they see or taste it\"(某种食物的人在看到或品尝时通常会做鬼脸。)可知,不喜欢吃某种食物,在品尝时会做出鬼脸,故选C。

(9)考查副词。句意:皱眉可以清楚地表达人们的担忧或愤怒。clearly清晰地;differently不同地;happily开心地;carefully仔细地。根据\"Frowning can express people's worry or anger\"(皱眉可以表达人们的担忧或愤怒)可知,此处指可以清楚地表达人们的感受,故选A。

(10)考查形容词。句意:他们可能会认为你很粗鲁。polite礼貌的;impolite不礼貌的;cute可爱的;kind善良的。根据\"For example,

it is not a good idea to stare at someone for a long time while reading his or her facial expressions.\"(例如,在阅读某人的面部表情时长时间盯着他看不是一个好主意。)可知,这种行为会被认为很不礼貌的,故选B。

本文主要介绍了面部表情的相关知识。

首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。

26.【答案】【小题1】D

【小题2】A【小题3】E【小题4】B【小题5】C

【解析】细节推理题。 (1)根据下文

And it is also a very lively way to show the thoughts and feelings of different characters of the play.(这

第15页,共22页

也是一种非常生动的方式来表达剧中不同角色的想法和感受。)可知,此处介绍川剧,选项D\"变脸是川剧中广泛使用的一种独特技艺\"符合语境,故选:D。

(2)根据上文It is widely believed that the skill of face-changing could date back to ancient times.(人们普遍认为,变脸术可以追溯到古代。)可知,此处应是介绍它的发展,选项A\"后来,它发展成为一种著名的艺术形式\"符合语境,故选:A。

(3)根据上文Generally speaking,there are three kinds of skills of face-changing,including wiping(擦)the face,blowing the face and pulling the face.(一般来说,换脸有三种技巧,包括擦脸、吹脸和拉脸。)可知,此处与变脸有关,选项E\"此外,呼吸是换脸的另一种技巧,但很少有人知道\"符合语境,故选:E。

(4)根据下文Under the cover of the dancing movements,

the actor pulls each piece of the facial makeups which is tied with a thin thread.(在舞蹈动作的掩护下,演员拉着每一个用细线绑着的面部化妆。)可知,介绍的是拉脸这一技巧,选项B\"拉脸的技巧比较难\"符合语境,故选:B。

(5)根据上文The actor must do the movements carefully and very quietly.(演员必须非常安静地仔细地做动作。)和下文This was his latest Guinness World record.(这是他最新的吉尼斯世界纪录。)可知,此处介绍了一位川剧大师,选项C\"川剧大师彭登怀在25秒内换了14个面具\"符合语境,故选:C。

本文介绍川剧中特殊的一种艺术形式——变脸。

做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。

27~29.【答案】B、D、C

【解析】(1)细节理解题。根据第二段As I began to apologize,she started \"shouting\" at me.(当我开始道歉时,她开始对我\"大喊大叫\"。)可知,作者一开始认为Kirschmann老师很容易生气。故选B。

(2)推理判断题。根据第三段When we read the play Macbeth by Shakespeare,

Kirsch let us play characters and wear masks(面具).(当我们读莎士比亚的戏剧《麦克白》时,Kirsch让我们扮演角色并戴上面具。)和During group discussions,

Kirsch often told us to sit in a circle on the floor.We talked about the play and she took notes of what we said.Doing so made us feel independent and challenge ourselves more with critical(批判性的)thinking.

第16页,共22页

(在小组讨论中,Kirsch经常让我们在地板上围成一圈。我们谈论了这出戏,她记下了我们说的话。这样做让我们感到,并用批判性思维更多地挑战自己。)可知,当我们读剧本《麦克白》时,Kirschmann老师让我们扮演不同的角色,记下了我们对这出戏的评价,允许我们展示自己对这出戏的看法,没有命令我们在讨论这出戏时戴面具。故选D。 (3)推理判断题。根据第五段After school that day,

I saw Ms Kirschmann with her son.She was persuading(劝说)him to put on his jacket.She spoke with such a gentle voice that I was quite surprised.Until then,

it didn't occur to me that Ms Kirschmann could be quiet.(那天放学后,我看到Kirschmann老师和她的儿子在一起。她正在说服他穿上夹克。她说话的声音如此温柔,我感到非常惊讶。在那之前,我没有想到Kirschmann老师会安静下来。)可知,我们可以从文章中推断出作者对Kirschmann老师有了新的看法。故选C。

本文讲述了作者对新英语老师Kirschmann的印象和看法的转变。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。

30~33.【答案】D、B、C、B

【解析】(1)细节理解题。根据第一段If we look at someone else's body,

we can often be told how they are feeling by their body signals.So I think reading body language signals is a great tool in daily communication.It can help us communicate with others more easily if we use it in the right way.(如果我们观察别人的身体,我们经常可以通过他们的身体信号来了解他们的感受。所以我认为阅读肢体语言信号是日常沟通中的一个很好的工具。如果我们使用的方式正确,它可以帮助我们更容易地与他人沟通。)可知,作者认为肢体语言有助于沟通。故选D。 (2)细节理解题。根据第一段If we look at someone else's body,

we can often be told how they are feeling by their body signals.So I think reading body language signals is a great tool in daily communication.(如果我们观察别人的身体,我们经常可以通过他们的身体信号来了解他们的感受。所以我认为阅读肢体语言信号是日常交流中的一个很好的工具。)可知,肢体语言可以表达一个人的感受。故选B。 (3)词义猜测题。根据第四段

Body language may be given several interpretations.Many signals have different meanings.(肢体语言可以有几种解释。许多信号有不同的含义。)可知,interpretations是\"解释\"的意思,与meanings

第17页,共22页

意思相近。故选C。

(4)推理判断题。根据最后一段

So you have to be sure of the meaning when you are trying to read a body language signal...(因此,当你试图读取肢体语言信号时,你必须确定其含义……)可知,在下一段中,作者最有可能讨论的是如何正确理解肢体语言。故选B。这篇短文主要讲述了肢体语言的重要性。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。

34~37.【答案】C、D、D、A

【解析】(1)C.细节推理题。根据第二段But when she got to the new school,

she felt out of place.She had few classmates to talk to.但是当她到了新学校,她感到很不自在。可知当她到新学校后她几乎没有同学可以交谈。因此推断她到新学校后感到孤独和悲伤。故选C. (2)D.推理判断题。根据第十段

\"I know that we have to stay calm when animals are frightened or excited.\"\"我知道当动物害怕或者激动的时候必须保持冷静\",据此推断她在农场经历帮助她保持冷静。故选D。 (3)D.推理判断题。根据倒数第二段和最后一段

I would love to work here!That's a great chance!\" Emma replied cheerfully.That afternoon,in the bus on the way back to school.Emma sat next to Julia,

her new friend.A rush of new-found happiness washed over her.我很乐意在这里工作!那是个好机会!\"艾玛高兴地回答。那天下午,在回学校的公交车上。艾玛坐在她的新朋友茱莉亚旁边。一股新的幸福涌上她的心头。据此推断艾玛高兴的原因是她还可以去农场工作并且交到了一个新朋友,故选D。

(4)A.细节理解题。根据第二段When her family sold the farm and moved to nearby town,Emma was excited.当她家卖了农场搬到附近的镇上,艾玛很激动,可知首先艾玛从农场搬去了镇子,根据第四段和第五段.\"Could I be your partner!Emma asked uncertainly. \"Sure,

\"said Julia warmly.\"我可以当你的伙伴吗?\"艾玛不确定地问,\"当然\"茱莉亚热情地说,可知接下来艾玛和茱莉亚成为了伙伴,根据第六段Then the girls started to feed their own baby squirrels.可知然后女孩们开始喂养幼年松鼠,即艾玛有机会喂养幼年松鼠,根据第八段Emma remained calm,held out her hand,made quiet sounds,and then quickly got it.艾玛保持冷静,伸出手,轻轻地发出

第18页,共22页

声音,然后很快就抓住了它。可知接下来艾玛很好地喂养了成年松鼠,根据第十一段

The keeper nodded in agreement and asked Emma \"Would you like to volunteer to help out with the animals at the center?\"主人同意地点头并且问艾玛\"你愿意志愿来帮助中心的动物吗?\"可知最后艾玛被邀请去中心当志愿者。故选A。

本文主要讲了艾玛去农场旅行的愉快经历。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。

38~41.【答案】D、B、D、B

【解析】(1)语义猜测题。根据第一本书介绍It's a great book!I had my nose in it all the time !(这是一本很棒的书!我一直都在研究它!)可知这本书很棒,深深被它吸引住,故选:D。 (2)细节理解题。根据第二本书介绍His cousins,Ted and Kate,

have to follow clues around London in order to find him.(他的堂兄弟,泰德和凯特,为了找到他,不得不沿着伦敦周围的线索找。)可知在《伦敦之眼》这本书中,泰德和凯特试图寻找他们丢失的堂兄弟,故选:B。

(3)细节理解题。根据第三本书介绍They become interested in the mystery of an angel statue(雕像) that has been newly brought into the museum.(他们开始对一座新近被带进博物馆的天使雕像的神秘感兴趣。)可知这本书中的神秘事件发生在博物馆,故选:D。 (4)细节理解题。根据第二本书的价格对比和第四本书的价格对比,74.70+113.40-66.60-33.30=88.2,故选:B。这篇文章介绍了四本关于神秘事件的书。

在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。

42.【答案】【小题1】uffered

【小题2】onely【小题3】lthough【小题4】ttracted【小题5】riendship

第19页,共22页

【解析】(1)考查动词。句意:她出生时患有心脏病。根据from heart disease,结合首字母,可知是suffer from\"遭受,经受\",根据was,可知时态为一般过去时,suffer的过去式为suffered。故填suffered。

(2)考查形容词。句意:她不喜欢与他人交流,经常感到孤独。根据

She didn't like to communicate with others(她不喜欢与他人交流),结合首字母,可知是lonely\"孤独的\",系动词felt后跟形容词。故填lonely。

(3)考查连词。句意:虽然他们介绍了不同可爱的动物,但珍妮特似乎对他们不感兴趣。根据句意,结合首字母,可知是Although\"虽然\",引导让步状语从句。故填Although。 (4)考查动词的过去分词。句意:直到猫咪咪来了,珍妮特很快就被她吸引了。根据

Until the cat Mimi arrived(直到猫咪咪来了),结合首字母,可知是attract\"吸引\",根据句意和主语Janet,可知这里为一般过去时的被动语态,was后跟attract的过去分词形式attracted。故填attracted。

(5)考查名词。句意:猫和珍妮特之间的友谊改变了这个女孩很多。根据They got along very well in just a few weeks.Janet often drew about

the cat's eyes and nose in her paintings.(她们在短短几周内相处得很好。珍妮特经常在她的画中画猫的眼睛和鼻子。)结合首字母,可知是friendship\"友谊\",为不可数名词。故填friendship。本文讲述了珍妮特是一个五岁的女孩。她出生时患有心脏病。她不喜欢与他人交流,经常感到孤独。直到猫咪咪来了,珍妮特很快就被她吸引了。她们在短短几周内相处得很好。珍妮特经常在她的画中画猫的眼睛和鼻子。

通读全文,理解文章大意,紧密结合上下文判断句意,根据句意及首字母判断空格处词义,根据相关知识点写出词语的正确形式,完成后再次阅读查看语意是否正确。

43.【答案】when to go

【解析】从句意和句子结构可知we haven't decided后应该跟一个宾语从句,\"何时\"应用疑问副词when,所以完成译句,需要运用when+to+动词原形的形式来作decided的宾语,去的动词原形为go,故填when to go.

完成译句,需要运用由when 引导的宾语从句去完成,故而得出答案.

此题考查疑问代词或副词和不定式放在一起的用法.疑问代词或副词+to+动词原形这种结构是英语中常用的一种用法,通常用在宾语从句中.要求学生熟练掌握.

第20页,共22页

44.【答案】make a

【解析】根据题干知:本句为:It's+adj.+for sb.+to do sth.句型。it是形式主语;不定式是真正的主语。make an impression on给某人留下印象;make a terrible impression on给某人留下一个不好的印象。

故答案为:make a;impression on。

对你来说,给面试官留下一个不好的印象是很糟糕的。

此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。

45.【答案】was

【解析】根据题干,可知考查:be taken care of被照顾,由句意可知时态是一般过去时。 故答案为was taken care of.

When we were on holiday,our pet dog was taken care of by the neighbor.

做这类题型,首先根据所给汉语明确句子所要考查的单词或短语的拼写,再结合相关语法知识对单词或短语做出形式上的变化。

46.【答案】Listening to

listen to听peace【解析】根据题干知,本句是一般现在时态,动名词短语做主语,be动词用is;;平静。

故答案为:Listening to;is;peace。

听柔和的歌曲是帮我们找回内心平静的好方法。

中英文对照,找出空缺处对应的单词或短语,并注意其适当的形式。

47.【答案】stop people from killing

【解析】stop sb.from doing sth.阻止某人做某事,情态动词should后跟动词原形;people人们;kill杀死。

故答案是:stop people from killing。我们应该阻止人们滥杀野生动物。

此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便

第21页,共22页

可得出正确答案。

48.【答案】As we all know,

protecting the traditional Chinese skills is our obligation.My favourite traditional Chinese skill is paper cutting.(点题)Paper cutting can be made in different shapes,such as figures,animals,flowers and Chinese characters with good meanings and so on.【高分句型一】Paper cutting (介绍一种传统技艺)is an important part of Chinese culture.People often put them up on the walls.Paper cutting often appears at festivals or weddings because people think it can bring them happiness and good luck.【高分句型二】(为什么喜欢) We should try our best to protect this traditional skill.I think paper cutting should be taught in schools so that students can learn this skill.(如何保护好这项传统技艺) Let's work together to protect this tradition skill and keep it alive.(号召)【解析】【高分句型一】

Paper cutting can be made in different shapes,such as figures,animals,flower and Chinese characters with good meanings and so on .剪纸可以做成不同的形状,如人物、动物、和吉祥的汉字等。 can be made可以做成。情态动词的被动语态。 【高分句型二】

People often put them up on the walls.Paper cutting often appears at festivals or weddings because people think it can bring them happiness and good luck.剪纸经常出现在节日或婚礼上,因为人们认为它能带来幸福和好运。

because引导原因状语从句。

能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。

第22页,共22页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务