您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页2020版高三英语一轮复习人教版选修8_ Unit 2 课时作业

2020版高三英语一轮复习人教版选修8_ Unit 2 课时作业

来源:化拓教育网
课时作业

Ⅰ.阅读理解

A

(2019·潍坊市高三一模)

Blind Dates at Alchemy in the Dark

Soup on my nose,a nearly spilt glass of wine and chocolate down my white blouse,as blind dates suggest,this was a really messy one.I had never made so much noise with plates and glasses,nor had I dined with a never-before-met companion.This blind date was quite different: we could see nothing.“Put your left hand on my shoulder,and then we'll take small steps forward,” said Michael,the visually impaired waiter,in an East London accent.We three felt our way carefully bumping past heavy curtains before being arranged at the dining table,where we would eat and drink three completely secret and unseen courses.

Welcome to Alchemy in the Dark,Hong Kong's first restaurant in total darkness.Upon arrival,diners briefly tell the chef about their allergies(过敏性反应),lock away their mobile phones and enter the windowless restaurant,which can seat 25 customers.When the meal is over,the contents of the delicious menu are shown — often to the diners' surprise.“This is definitely duck,” my companion said,while eating chicken.“This soup,” I declared,“is carrot and coriander.” Even the too-close smell did not reveal the real tomato and cumin flavors.Dining in the dark changes everything: the sense of smell is heightened,manners go out of the window — using your hands to feel around the plates becomes normal — and there is a strange thrill in being able to ignore your facial expressions.Best of all?You don't have to spend hours beforehand wondering what to wear.

Alchemy in the Dark is at 16 Arbuthnot Road,Central,tel: 6821 2801 and is open Monday to Saturday,from 7 pm to 11 pm.Reservations are required.A three-course meal with wine pairing costs HK$700 per person.5% of all profits go to The Hong Kong Society for the Blind.

【语篇解读】 本文为一篇记叙文。文章讲述了作者在Alchemy in the Dark

的一次独特的就餐经历,并对该餐厅做了简单的介绍。

1.How did the author and her companion arrive at their dining table? A.By being directed. B.By feeling their way. C.By being led.

D.By finding it by themselves.

【答案】 C 细节理解题。根据文章第一段中的“‘Put your...impaired waiter”可知,作者和同伴是被餐厅的服务员带到餐桌边的,故选C项。 2.According to the passage,which of the following is TRUE? A.The diners might eat what they are allergic to.

B.The author enjoyed a special lunch at Alchemy in the Dark. C.The diners aren't allowed to take phones to the restaurant.

D.The restaurant donated some money to The Hong Kong Society for the Blind. 【答案】 D 细节理解题。根据文章第二段的第二句可排除A和C选项;根据最后一段中的“open Monday to Saturday,from 7 pm to 11 pm”可排除B选项;根据最后一段的最后一句可知,餐厅利润的5%捐赠给盲人协会,故选D项。

3.From the text we can learn that the author ________. A.had the table booked B.shared the meal with a friend C.practised how to eat in total darkness D.chose her clothes in advance for the meal

【答案】 A 推理判断题。根据最后一段的第二句“Reservations are required.”可推知,作者预订了餐位,故选A项。 4.The last paragraph is intended to ________. A.present some facts about eating in the dark

B.inform what to do at Alchemy in the Dark

C.introduce some information about Alchemy in the Dark D.conclude the experience of eating at Alchemy in the Dark

【答案】 C 段落大意题。根据最后一段的内容可知,该段主要是对该餐厅的简介,故选C项。 Ⅱ.完形填空 (2016·北京)

A Race Against Death

It was a cold January in 1925 in Nome,Alaska.The town was cut off from the rest of the world due to heavy snow.

On the 20th of that month,Dr.Welch __1__ a sick boy,Billy,and knew he had diphtheria,a deadly infectious(传染的)disease mainly affecting children.The children of Nome would be __2__ if it struck the town.Dr.Welch needed medicine as soon as possible to stop other kids from getting sick.__3__,the closest supply was over 1,000 miles away,in Anchorage.

How could the medicine get to Nome?The town's __4__ was already full of ice,so it couldn't come by ship.Cars and horses couldn't travel on the __5__ roads.Jet airplanes and big trucks didn't exist yet.

__6__ January 26,Billy and three other children had died.Twenty more were __7__.Nome's town officials came up with a(n)__8__.They would have the medicine sent by __9__ from Anchorage to Nenana.From there,dogsled(狗拉雪撬)drivers-known as“mushers”—would __10__ it to Nome in a relay(接力).

The race began on January 27.The first musher,Shannon,picked up the medicine from the train at Nenana and rode all night.__11__ he handed the medicine to the next musher,Shannon's face was black from the extreme cold.

On January 31,a musher named Seppala had to __12__ a frozen body of water called Norton Sound.It was the most __13__ part of the journey.Norton Sound was covered with ice,which could sometimes break up without warning.If that happened,Seppala might fall into the icy water below.He would __14__,and so would the sick

children of Nome.But Seppala made it across.

A huge snowstorm hit on February 1.A musher named Kaasen had to brave this storm.At one point,huge piles of snow blocked his __15__.He had to leave the trail(雪撬痕迹)to get around them.Conditions were so bad that it was impossible for him to __16__ the trail again.The only hope was Balto,Kaasen's lead dog.Balto put his nose to the ground,__17__ to find the smell of other dogs that had traveled on the trail.If Balto failed,it would mean disaster for Nome.The minutes passed by.Suddenly,Balto began to __18__.He had found the trail. At 5:30 am on February 2,Kaasen and his dogs __19__ in Nome.Within minutes,Dr.Welch had the medicine.He quickly gave it to the sick children.All of them recovered.

Nome had been __20__. 【语篇解读】 本文是记叙文。1925年寒冷的一月,阿拉斯加的一个叫Nome的小镇因为大雪而与外界隔绝了,就在这时一种传染性极强的疾病开始在小镇传播了。于是一场与死神的赛跑开始了。 1.A.examined B.warned C.interviewed

D.cured

【答案】 A 那个月的20号Welch大夫给一个叫Billy的生病男孩做检查。examine检查;warn警告;interview采访,面试;cure治好,治愈。 2.A.harmless C.fearless

B.helpless D.careless

【答案】 B 如果这种传染病袭击这个小镇的话,那Nome镇的孩子们就无助了。harmless无害的;helpless无助的;fearless无畏的,勇敢的;careless粗心的,不关心的。 3.A.Moreover C.Otherwise

B.Therefore D.However

【答案】 D Welch大夫需要立即得到药品,而最近的药物供应地离这儿有

一千多英里。前后两句话之间是转折关系,故答案为D项。moreover此外,而且;therefore因此,所以;otherwise否则,不然;however然而,可是。 4.A.airport C.harbor

B.station D.border

【答案】 C 根据本句中的it couldn't come by ship可知药品不能用船运进来,因为这儿停靠船的港口都是冰。airport机场;station车站;harbor港口,海港;border边界,国界。 5.A.narrow C.busy

B.snowy D.dirty

【答案】 B 根据第一段中的due to heavy snow可知此处应该是:汽车和马无法在被雪覆盖的路上跑。narrow狭窄的;snowy被雪覆盖的;busy繁忙的,忙碌的;dirty肮脏的。 6.A.From C.By

B.On D.After

【答案】 C 截止到1月26号,Billy和其他三个孩子已经死了。根据谓语动词had died可知此处应该用介词by+具体时间,表示“截止到……”。 7.A.tired C.pale

B.upset D.sick

【答案】 D 四个孩子已经死了,还有20个孩子正在发病中。根据后文第14空后的the sick children可知答案为D项。tired劳累的,疲劳的;upset难过的,心烦意乱的;pale苍白的;sick生病的。 8.A.plan C.message

B.excuse D.topic

【答案】 A 面对这种紧急情况,该镇的们想出了一个方案。plan计划,方案;excuse借口,理由;message信息,消息;topic话题,主题。

9.A.air C.sea

B.rail D.road

【答案】 B 根据下文第11空前的from the train可以推断出此处应该是采用铁路运输的方案。by air坐飞机,通过空运;by rail坐火车,通过铁路运输;by sea坐船,通过海运;by road坐车,通过公路运输。 10.A.carry C.mail

B.return D.give

【答案】 A 赶狗拉雪橇的人把药品送到目的地。carry运送,携带;return归还,返回;mail邮寄,邮递;give给。 11.A.Though C.When

B.Since D.If

【答案】 C 当Shannon把药品交到下一个人手里时,他冻得脸都黑了。根据语境可知用when引导时间状语从句。 12.A.enter C.visit

B.move D.cross

【答案】 D Seppala不得不穿过(cross)一片结冰的水域。 13.A.shameful C.dangerous

B.boring D.foolish

【答案】 C 根据下句的描述可知冰可能会在毫无征兆的情况正在破裂,所以这段路程是最危险的。shameful可耻的,丢脸的;boring无聊的,烦人的;dangerous危险的;foolish愚蠢的。 14.A.escape C.swim

B.bleed D.die

【答案】 D 他掉到冰冷的水里的话就会死(die),Nome镇那此生病的孩子也会死。

15.A.memory C.way

B.exit D.destination

【答案】 C 当走到一个地方时,大堆的雪挡住了前进的道路(way)。memory记忆,记忆力;exit出口;destination目的地。 16.A.find C.pass

B.fix D.change

【答案】 A 当时的情况非常糟糕,他根本不可能找到(find)雪橇痕迹。 17.A.pretending C.asking

B.trying D.learning

【答案】 B 这只领头的狗把鼻子贴在地面上,努力寻找其他狗走过留下的气味。try to do sth.努力做某事。 18.A.run C.bite

B.leave D.play

【答案】 A 突然这只狗开始奔跑(run)起来,因为它找到了雪橇痕迹。 19.A.gathered C.camped

B.stayed D.arrived

【答案】 D 终于在2月2号凌晨5:30,Kaasen和他的狗到达了Nome镇。gather集合;stay停留;camp宿营;arrive到达。 20.A.controlled C.founded

B.saved D.developed

【答案】 B 药品到达了,孩子们病好了,Nome镇终于获救了。control控制,管理;save拯救,挽救;found创办,建立;develop形成,发展。 Ⅲ.语法填空

(2016·课标全国Ⅲ)In much of Asia,especially the so-called“rice bowl”cultures of China,Japan,Korea,__1__ Vietnam,food is usually eaten with chopsticks. Chopsticks are usually two long,thin pieces of wood or bamboo.They can also be

made of pastic,animal bone or metal.Sometimes chopsticks are quite artistic.Turly elegant chopsticks might __2__(make)of gold and silver with Chinese characters.Skilled workers also combine various hardwoods and metal __3__(create)special designs. The Chinese have used chopsticks for five thousand years.People probably cooked their food in large pots,__4__(use)twigs(树枝)to remove it.Over time,__5__ the population grew,people began cutting food into small pieces so it would cook more quickly.Food in small pieces could be eaten easily with twigs which __6__(gradual)turned into chopsticks. Some people think that the great Chinese scholar Confucius,__7__ lived from roughly 551 to 479

B.C.,influenced

the

__8__(develop)of chopsticks.Confucius believed knives would remind people of killings and __9__(be)too violent for use at the table. Chopsticks are not used everywhere in Asia.In India,for example,most people traditionally eat __10__ their hands. 【语篇解读】 本文为说明文。文章主要介绍了筷子及其发展的历史。 1.【答案】 and 考查并列连词。此处表示并列关系而不是选择关系,其模式为“A,B,C and D”。故填并列连词and。

2.【答案】 be made 考查情态动词和被动语态。be made of表示“由……制成”,根据设空前的的情态动词might可知,此处填be made。 3.【答案】 to create 考查不定式。此处不定式作目的状语。 4.【答案】 using 考查现在分词。现在分词在此处作伴随状语。 5.【答案】 as/when 考查连词。根据语境可知,此处用连词as/when引导时间状语从句。

6.【答案】 gradually 考查副词。此处用副词修饰turned into。

7.【答案】 who 考查定语从句。此处为非性定语从句,先行词

Confucius(孔子)指人,故需用关系代词who引导定语从句。

8.【答案】 development 考查名词。由设空前的冠词the和设空后的of可知应用名词。

9.【答案】 were 考查动词时态和主谓一致。由并列连词and连接宾语从句中的两个并列结构可知和would remind并列的应为谓语动词,故用be动词的过去式,又因knives为复数形式,故用were。

10.【答案】 with 考查介词。由语境可知设空处意为“用”,故填with。 Ⅳ.书面表达

(2019·兰州市高三实战考试)假如你是李华,今年的中国国际旅游节下个月将在你们城市举行,组委会拟招聘一些高中生担任英语导游,你打算应聘。请根据下列内容要点给组委会写一封申请信。 1.自我介绍(年龄、性别等); 2.英语水平(口语表达能力等);

3.特殊优势(相关经历、对当地旅游景点的了解、沟通能力等); 4.你的承诺。

注意:1.词数100左右;

2.开头和结尾已为你写好,不计入总词数; 3.可以适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Sir/Madam,

__________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ Looking forward to your early reply.

Yours faithfully,

Li Hua

【参考范文】 Dear Sir/Madam,

I'm very glad to know that China International Tourism Festival will be held in our city next month.I'd like to be an English tour guide for the festival.

My name is Li Hua.I'm a boy of 18,a Senior 3 student in a high school.I believe I can do a good job for the festival.First of all,I'm good at English and I can speak English fluently.Secondly,I'm fond of traveling and I've worked as an English tour guide at several great festivals in our city before.Most importantly,I know our local tourist spots quite well and I'm good at communicating and cooperating with others. I promise I'll try to offer my best services to the travelers from all over the world.I would be very happy if I could be chosen as a tour guide. Looking forward to your early reply.

Yours faithfully,

Li Hua

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务