您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

来源:化拓教育网
高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

Module 3 第 1 课时

Ⅰ .单句改错

1. I don't like the way which he talks with his father.

________________________________________________________________________ 2. He came here especially to see me.

________________________________________________________________________ 3. He lived alone in a lonely village, but he didn't feel alone.

________________________________________________________________________ 4. I'm afraid I can't agree with the plan.

________________________________________________________________________ 5. He stopped smoking on the doctor's advices.

________________________________________________________________________ 答案:

1.去掉 which 或在 which 前加 in 或改 which 为 that。 2. especially→ specially 3.第二个 alone→ lonely

4. with → to

5. advices→ advice Ⅱ .单项填空

从题中所给的 A 、 B、 C、 D 四个选项中选出一个最正确答案。

1 . The customer bargained with the shopkeeper for a long time, and finally they agreed________the price.

A . to B.with C.on D. at 答案: C 分析: 考察 agree 与介词的搭配。由题意知价钱是由买卖两方共同完成的,故此处应用介词 on。

2. The students were listening to the teacher, with their eyes________. A . widely open B.wide opened C.widely opened

D. wide open 答案: D

分析: 由 with 复合构造可知此处用 度,而 widely 则指抽象意义。

adj . open 来修饰 eyes,重申状态。 wide 重申详细宽

3. Please call on me________you can. A . as frequent as B.so frequent as

C.as frequently as D. so frequently as 答案: C

分析:as...as构造在否认句中第一个 as 也可用 so 来表示,但在一定句则不可以用 so 代替。

别的副词修饰动词而形容词则不可以,故应用 frequently 。

4. —Go for a picnic this weekend, OK? — ________. I love getting close to nature.

高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

A . I couldn't agree more B.I'm afraid not C.I believe not D. I don't think so 答案: A

分析:本 考 情形会 。 由回答可知是 成 方的提 。 全赞同”,其余三 均 否认意 。

I couldn't agree more 表示“完

5. The two sides have finally________ , though some small differences still exist. A . made a decision

B.reached an agreement C.settled down D. broken up 答案: B

分析: reach an agreement意 “完成 ”与 意符合。

6. (2010 · 重 )At the meeting place of the Yangtze River and the Jialing River________

one of the ten largest cities in China.

A . lies Chongqing

B.Chongqing lies

C.does lie Chongqing

D. does Chongqing lie 答案: A

分析: 本 考 倒装句。因为本句的 构是地址状 提早,常用倒装句,清除 B;而根

据 境, 是 明地理 状的, 故属于一般 在 , 而表达 些静止性状 的 经常 是直接提早,组成倒装,而不需要增添助 ,故只有 A 最适合。本句的句意是:在 子 江与嘉陵江的 合 ,坐落着中国最大的十大城市之一的重 。

7. (2010 · 山 )That's the new machine________parts are too small to be seen. A . that B.which C.whose D. what 答案: C

分析: 考 定 从句。句意 :那就是那台新机器,其 多部件太小而看不到。先行

是 the new machine, whose 表示“⋯⋯的”,取代 the new machine's,在定 从句中作定 ,修 parts。 8.(2010 ·西江 )We give enough time, space and love we can spare, and______, dogs give us

their all.

A . in all B.in fact C.in short D. in return 答案: D

分析: 句意:我 把能 予的 、空 和 都花在了狗身上。作 回 ,狗也向我

奉献出全部。 in all 共; in fact 事 上; in short 言之; in return 作 回 。

Ⅲ . 理解

(A 、 B、C、 D) 中, 出最正确 。 下边的短文,从每 所 的四个

A

If you're considering having your child learn how to play an instrument, you may want to make your child start with piano lessons. Learning the piano in particular can be very beneficial to children. The following are several great benefits your child will enjoy while learning to play the piano. One great benefit of taking piano lessons is developing better hand- eye coordination ( ). Having good hand-eye coordination is an important skill to have in life, and these skills are

高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

especially useful when it es to writing. Taking piano lessons will also help to improve your child's concentration. When children learn to play the piano it takes quite a bit of concentration, especially when they have to concentrate on playing with both hands. Also, it takes concentration to read the notes and translate the rhythm (韵律 ) too.

As your child learns to play the piano and learns how notes make up music, he/she will further understand how plex and wonderful music can be. This music appreciation early in his/her life will lead to a lifetime of music appreciation.

When children learn to play the piano, they develop more confidence in themselves. Piano lessons are a challenge to your child and as he/she learns to practice and improve his/her performance, he/she will build up even more confidence in himself/herself.

Believe it or not, studies have shown that children taking piano lessons actually perform better in school. You see, when they learn to play the piano, it helps them understand many other concepts that relate to subjects like math and science.

As you can see, there are many great benefits of having your child take piano lessons. So, consider the benefits and give your child piano lessons for some deep thought. Sure, it'll cost you a bit of money; however, the benefits of these lessons will be long- lasting for your child.

1. How many benefits does the article mention a child can enjoy while learning to play the piano?

A . Three B.Four C.Five D. Six

答案: C

develop hand-eye 分析: 细节理解题。第二段进述了学习钢琴的两个好处,即“

develop music coordination ”和“ develop concentration ”;第三段叙述了一个好处,即“

appreciation”;第四段进述了一个好处, 即“ develop more confidence ”; 第五段叙述了一个好处,即“ improve school performance ”,由此可知,全文共叙述了学习钢琴的五个利处, 应选 C。

2. According to the passage, taking piano lessons can improve children's writing ability by developing their ______.

A . hand-eye coordination

B.concentration and confidence C.music appreciation

D. interests and personalities

答案: A

Having good hand- eye coordination is an important skill

to have in life, and these skills are especially useful when it es to writing. ”可知,学习钢琴有益 于训练孩子的眼手协调能力,而眼手协调能力在写字方面又极其实用,即可判断选 A 。

3. pared with those who don't take piano lessons, a child who takes piano lessons ________.

分析: 细节理解题。依据第二段“

A . is more confident and patient

B.does better in math and English

C.is better at appreciating beauty D. has better performance at school 答案: D

分析: 细节理解题。依据第五段“ Believe it or not, studies have shown that children taking

piano lessons actually perform better in school. ”可判断正确答案选

4. Which opinion does the author most probably hold?

D。

A . A child can't achieve great success without taking piano lessons.

B.A child has to learn to play the piano if he/she wants to bee a musician. C.Music is a great way to help children develop educationally. D. Music is the best way to help people make great achievements. 答案: C

分析:推理判断题。 文章主要介绍了学习钢琴的五大利处,

但这其实不意味着不学习钢琴

高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

就不可以获得成功,故 A 项错误;文章并未提到学习钢琴与能否能成为音乐家之间的关系, 故 B 项错误;文章也未说起音乐是帮助人们获取成功的最好方法,故可清除 D 项。让孩子 学习钢琴可训练他们的眼手协调能力进而促使他们学习写字的能力, 还可培育他们自信、 注 意力集中、 音乐赏识能力等, 这些方面即是从教育角度促使孩子的发展, 由此推测作者的观 点最有可能为 C 项。

5. In the last paragraph the author is trying to ________. A . call on people of all ages to learn to play the piano

B.encourage parents to have their children take piano lessons C.stress the great benefits of music education

D. remind readers of the disadvantages of taking piano lessons

答案: B

在最后一段第一句先赐予小结, 分析:推理判断题。 文章介绍了学习钢琴的五大利处后,

接着提出“ So, consider the benefits and give your child piano lessons for some deep thought. ”

由此推测,作者是在鼓舞家长让孩子学钢琴,应选

B 。

B

You've probably been told a million times to eat fruits and vegetables. If you live in the

United States, it probably makes you think of apples, bananas and carrots. It can be boring to eat the same produce day after day. Fortunately, grocery stores have grown a lot more exciting lately.

Shoppers can now buy fruits and fruit juices filled with the flavors of rainforests, distant

mountainsides, and tropical islands. Many of these fruits are also used as ingredients ( 原料 ) in a variety of food products.

In the United States some magazine articles and health food supporters say that the fruits in

some of these products will fight cancer, treat heart disease, strengthen the immune system ( 免疫 系统 ), and help people live longer, and bring other benefits.

Based on such idea, these natural products have been called “ superfruits ” . In 2007,

Americans spent tens of millions of dollars on dietary supplements and foods containing superfruits. From 2006 to 2007, sales of these superfruits proved to be outstanding.

But are these superfruits really better for you than apples and oranges? panies that add

superfruits to their products are funding studies that aim to establish how healthful they are. But many independent nutritionists are skeptical that these foods have extra nutritional value. The only thing that's really special about superfruits, they argue, may be their price. Owing to the long

distances they must travel to reach U .S. kitchens, these fruits usually cost considerably more than local produce.

Right now, “there's no science that these superfruits are connected with better health ,” says David Katz, director of the Yale- Griffin Prevention Research Center. “ It doesn't mean the panies are wrong. The fact is, there's no proof that they're right. ”

6. More and more people in the United States are buying superfruits because ________. A . superfruits are rare and look good B.they believe that superfruits are healthful C.they consider superfruits free of pollution D. superfruits can be used as ingredients 答案: B

分析: 细节理解题。依据文章内容, superfruits 的销售量很可观,是因为人们以为这些

水果有益于健康,且有些水果还能够有助于治疗疾病。因此正确答案为 B 。

7. The underlined word “ skeptical ” in Paragraph 5 probably means ________.

A . certain B doubtful C.familiar D. surprised 答案: B

skeptical 所在文章语境,第五段内容可知,营养学家是持怀 分析: 词义猜想题。依

据疑态度的。因此正确答案为 B。

高中英语外研版选修6习题-3-1Introduction

8. Which point of view may David Katz agree to?

A . People should ask the panies for a right answer.

B.Some imported superfruits may cause health problems. C.There should be a scientific study on superfruits.

D. People should enjoy the ordinary fruits and vegetables. 答案: C

分析:细节理解题。 依据文中信息 Right now ,“ there's no science that these superfruits are

connected with better health ,” says David Katz, director of the Yale- Griffin Prevention Research Center. “ It doesn't mean the panies are wrong. The fact is, there's no proof that they're right. ”可知正确答案为 C。

9. From the passage we know that the author is most probably ________. A . a supporter of the free global fruit trade B.a member of the pany that sells superfruits C.a supporter of superfruits

D. a person who questions superfruits' value of health

答案: D

分析: 推理判断题。依据文章内容,作者关于 superfruits 从整体角度持疑问态度,以为

缺乏科学依照。因此正确答案为 D 。

10. What is the best title for the text?

A . Superfruits — Healthy, or just for the Wealthy? B.The Good Sales of Superfruits in the United States

C.Superfruits — to Import or not? D. Good Qualities of Superfruits 答案: A

分析:标题概括题。 依据文章内容作者关于 superfruits 持的思疑态度, 因此这里用了

一个疑问的语气, 文中也提到因为成本比较高因此这类水果是很昂贵的。 因此正确答案为 A。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务